Līgo svētku plātsmaize

Pagatavo gardo plātsmaizi ar rabarberiem un zemenēm.
Plātsmaize
Daina Lapiņa
18. jūnijs

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
40m
Kopējais laiks
1st 10m

Mīkstu sviestu ar brūno cukuru un vaniļas cukuru saputo, klāt pieputo istabas temperatūrā paturētu olu. Iemaisa krējumu un ar cepamo pulveri sajauktus kviešu un mandeļu miltus. Mīklu ieklāj 20 × 30 cm lielā ietaukotā un ar miltiem izkaisītā cepampannā, nolīdzina. Rabarberus (pēc patikas mizotus vai nemizotus) sagriež gabaliņos, arī zemenes pārgriež uz pusēm vai vairākās daļās. Pusi rabarberu un zemeņu pārber mīklai un viegli iespiež tajā, otru daļu vienmērīgi pārber un viegli pārkaisa ar kanēli. Pannu liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep gatavu, aptuveni 30 – 35 min.

Pa to laiku olu baltumu saputo un pamazām putojot pieber cukuru, līdz izveidojas vidēji stingras putas. No krāsns izņemtu plātsmaizi pārtecina ar saputoto bezē, liek atpakaļ krāsnī zem ieslēgta grila un tur, līdz bezē virsiņas ir apbrūnējušas. Ja grila nav, karstumu palielina uz 130 grādiem un dažas minūtes plātsmaizi patur krāsnī. Atdzesētu pārkaisa ar pūdercukuru, pēc patikas var greznot ar svaigām zemenēm, ēdamiem ziediņiem un lapiņām, sagriež gabalos.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs