• Šobrīd

    weather img

    Rīga +18°C Migla, ZA vējš, 0.51 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Rabarberu un medus pīrāgs

    Rabarberi
    Daina Lapiņa
    28. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rabarberu un medus pīrāgs
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Rabarberu un medus pīrāgs
    Elegants un pārsteidzoši bagātīgs gardums. Auzu un mandeļu milti tarti padara biezu un sātīgu, bet rabarberi un skābais krējums tai piešķir patīkamu svaigumu. Recepte, kas pārsteigs!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    45m
    Pagatavošana
    45m
    Kopējais laiks
    1st 30m
    2 vērtējumi
    5/5
    • Abu veidu miltus, cukuru, sāli un gabaliņos sagrieztu sviestu saberž rīvmaizes konsistencē, pievieno pavisam nedaudz ledusauksta ūdens, veikli samīca, lai mīkla turas kopā, un uz 30 minūtēm noliek aukstumā.
    • Mandeļu miltus sajauc ar krējumu, medu, vaniļas ekstraktu.
    • Rabarberus sagriež gabaliņos, sajauc ar miltiem un cukuru.
    • Atdzesētu mīklu uz izklāta cepampapīra izrullē aptuveni 30 centimetru lielā aplī.
    • Atstājot visapkārt pāris centimetru brīvu malu, pārklāj ar sagatavoto mandeļu masu, pāri vienmērīgi pārkaisa rabarberu maisījumu, virsū uzloka brīvi atstāto apmali, viegli piespiež un pārsmērē ar sakultu olu.
    • Ar visu cepampapīru pīrāgu pārceļ cepampannā, liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep 40–45 minūtes. Izceptu pārlaista ar medu.
    • Pīrāgs ir garšīgs gan silts, gan auksts.

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+