Sparģeļu un tomātu tarte

Tarte
Daina Lapiņa
2. maijs
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Lai izceptu šo kūku, nāksies pacensties, bet rezultāts ir tā vērts.
Sarežģītība
Vidēja
Personas
4
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
2st
Pagatavošana
40m
Kopējais laiks
2st 40m
  • Visas kūkas pamatnes sastāvdaļas sastrādā gludā mīklā, to ietin plēvē un uz 1 stundu liek aukstumā. Izrullē un ieklāj 35 × 11 cm lielā veidnē ar nelielām malām. Mīklu virs veidnes malām nolīdzina, dibenu sabaksta ar dakšiņu, mīklā ieklāj cepamo papīru, pieber ar smagumu (speciālām lodītēm vai zirņiem, pupām, rīsiem), liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 10–15 minūtes. Pa šo laiku gatavo pildījumu.
  • Sviestu saputo, iemaisa saberztus ķiplokus, pa vienai pieputo olas, pēc katras iemaisot arī 1 ēdamkaroti miltu. Kad viss saputots, iemaisa pārejos miltus, maltās mandeles un cieto sieru. Masa ir bieza. 
  • Apcepto mīklas pamatni izņem no krāsns, izņem ieklāto papīru ar smagumu, atdzesē.
  • Tad tajā klāj sagatavoto mandeļu pildījumu, nolīdzina.
  • Sparģeļiem nogriež cietos galus, sagriež gabalos un klāj virs pildījuma kopā ar veseliem vai uz pusēm pārgrieztiem ķirštomātiņiem.
  • Veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 30–40 minūtes, līdz pildījums ir zeltains un pufīgs.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs