Sparģeļu un tomātu tarte

Tarte
Daina Lapiņa
2. maijs, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Lai izceptu šo kūku, nāksies pacensties, bet rezultāts ir tā vērts.
Sarežģītība
Vidēja
Personas
4
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
2st
Pagatavošana
40m
Kopējais laiks
2st 40m
  • Visas kūkas pamatnes sastāvdaļas sastrādā gludā mīklā, to ietin plēvē un uz 1 stundu liek aukstumā. Izrullē un ieklāj 35 × 11 cm lielā veidnē ar nelielām malām. Mīklu virs veidnes malām nolīdzina, dibenu sabaksta ar dakšiņu, mīklā ieklāj cepamo papīru, pieber ar smagumu (speciālām lodītēm vai zirņiem, pupām, rīsiem), liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 10–15 minūtes. Pa šo laiku gatavo pildījumu.
  • Sviestu saputo, iemaisa saberztus ķiplokus, pa vienai pieputo olas, pēc katras iemaisot arī 1 ēdamkaroti miltu. Kad viss saputots, iemaisa pārejos miltus, maltās mandeles un cieto sieru. Masa ir bieza. 
  • Apcepto mīklas pamatni izņem no krāsns, izņem ieklāto papīru ar smagumu, atdzesē.
  • Tad tajā klāj sagatavoto mandeļu pildījumu, nolīdzina.
  • Sparģeļiem nogriež cietos galus, sagriež gabalos un klāj virs pildījuma kopā ar veseliem vai uz pusēm pārgrieztiem ķirštomātiņiem.
  • Veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 30–40 minūtes, līdz pildījums ir zeltains un pufīgs.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

 

Privātā Dzīve

Vairāk

Receptes

Vairāk

Veselība

Vairāk

Ieva

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+