• Cukīni un apšu beciņu sacepums

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    12. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cukīni un apšu beciņu sacepums
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Cukīni un apšu beciņu sacepums
    Eleganta sēņošanas sezonas recepte ģimenes vakariņām. Omulīgs sēņu un kabacīšu sacepums, ko cept galdā brīvdienās.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    40m

     

    • Cukīni sagriež šķēlēs, lielā pannā sakarsētā eļļā apgrozot apcep, pārkaisa sāli un piparus, no pannas noņem un liek cepamveidnē.
    • Beciņas sagriež, sīpolu un ķiplokus sasmalcina.
    • Bekona šķēles sagriež gabaliņos, kopā ar sīpoliem un ķiplokiem pannā viegli apcep, tad pievieno sviestu, sagrieztās sēnes, sasmalcinātu timiānu un turpina apmaisot lēni cept, līdz sīpoli un sēnes ir mīkstas.
    • Iemaisa miltus, arī tos apmaisot brīdi cep, tad pārlej kafijas krējumu vai vienādās daļās ar pienu sajauktu saldo krējumu, sāli un piparus.
    • Karsē, līdz mērce sabiezē, tad pārlej cukīni šķēlēm.
    • Sieru sarīvē, pārber mērcei, trauku liek krāsnī, 220 grādu temperatūrā cep, līdz siers izkūst un kļūst zeltains.
    • Sacepumu var cept atsevišķās porciju veidnītēs vai vienā lielā kopējā.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē