Sausais ābolu sidrs

22. maijs, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Sausais ābolu sidrs recepte
Sausais ābolu sidrs recepte
Viegli dzirkstošs, mazalkoholisks un brīnumgards rudens ābolu saglabāšanas veids. Mājas ābolu sidra recepti dāvina Jānis Matvejs no Smiltenes.
Sarežģītība
Augsta
Izmaksas
Vidējas
9 vērtējumi
4.44/5

 

Padomi:

  • Ja ābolus spied rudenī, sidru pudelēs varēsi pildīt ap Ziemassvētkiem un degustēt pavasarī ar pirmajiem siltajiem saules stariem un ābeļziediem.
  • Izmanto tikai pilnīgi nogatavojušos rudens ābolus, bez bojājumiem un nomazgātus. Nepārspīlē ar skābajiem āboliem, jo, cukuram izrūgstot, sajutīsi katru skābes niansīti! Vienmēr labāk pievienot mežābolus, bet ne pārāk daudz, jo tie parasti ir ļoti skābi.
  • Lai neveidotos piegaršas, jāievēro tīrība, turklāt sidru nevajag pārāk ilgi atstāt uz nogulsnēm.
  • Lieto labāk veikalā pirktu vīna vai sidra raugu, tad rezultāts gandrīz vienmēr būs labs. Paļaujoties tikai uz dabiskajiem raugiem, kas atrodas uz ābolu miziņām, rezultātu grūti prognozēt, var gadīties gan ļoti labi, gan galīgi garām.
  • Nodrošini labus rūgšanas apstākļus! Atkarībā no rauga temperatūrai jābūt ne zemākai par 12 un ne augstākai par 20 grādiem. Sidram nedrīkst piekļūt gaiss, īpaši rūgšanas beigu posmā, jo tas ātri zaudē svaigumu un var sākties etiķskābā rūgšana. Ja tā gadās, var pagatavot etiķīti salātiņiem.
  • Jo skābāks sidrs, jo ilgāk jāgatavina, bet vispār sidru ieteicams patērēt gada vai divu laikā – parasti tam ir 5– 9% alkohola, tādēļ sidrs nav stabils un ilgstoši glabājams dzēriens.
  • Sidrs ir piemērots dzēriens īpaši karstām vasaras dienām, jo ir viegli dzirkstošs un mazalkoholisks. Lieliski garšo kopā ar jaunajiem salātiem un ceptiem kartupelīšiem, pie zivju ēdieniem un plānajām pankūkām ar brinzu.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+