• Ātri apcepti kalmāri ar pētersīļiem un papriku

    Uzkodas un salāti
    Ilze Klapere
    10. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ātri apcepti kalmāri ar pētersīļiem un papriku
    Foto: Ieva Andersone
    Ātri apcepti kalmāri ar pētersīļiem un papriku
    Viegla un ātra uzkoda pie vīna glāzes! Šīs receptes galvenā ideja – viegli, aromātiski un garšvieloti, turklāt rekomendētos pētersīļus pēc vēlēšanās var nomainīt ar kinzu vai pat dillēm, nekāda vaina nebūs. Svarīgi šajā un arī citās kalmāru receptēs ir tos nepārcept, jo tad kalmāri kļūst līdzīgi gumijai. Nepiemirstiet par svaigu, kraukšķīgu maizīti!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    20m

     

    • Kalmāra trubiņas sagriež 0,5 cm ripiņās (ja ir filejas gabals, tad plānās strēmelītēs).
    • Ķiploka daiviņas sīki sakapā un pannā sakarsētā eļļā vidējā karstumā viegli apcep.
    • Pievieno sīki sasmalcinātu mizotu ingvera sakni, čili pāksts ripiņas, sīkos gabaliņos sagrieztu, iztīrītu papriku.
    • Maisot apcep, līdz paprika apsautējas, tad liek klāt kalmārus.
    • Ik pa laikam apmaisot, tos cep ne vairāk kā 3 minūtes – tas ir svarīgi, lai kalmārs būtu baudāms.
    • Piemaļ svaigus melnos piparus, pieber sāli pēc garšas (vai zivju mērci) un pašās beigās sīki sakapātas pētersīļu lapiņas, kā arī pārslaka ar svaigi spiestu citrona sulu.
    • Pasniedz siltu, bet labi garšo arī kā atdzisusi uzkoda.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē