• Plašākai sabiedrībai būs iespēja bez maksas iepazīt mākslu terapiju

    Terapija
    Ziņu aģentūra LETA
    13. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Lai sniegtu ieskatu un praktisku pieredzi mākslu terapijas procesā, no šodienas līdz 19.decembrim gan klātienē, gan attālināti norisināsies Mākslu terapijas dienas, aģentūru informēja biedrībā Latvijas Mākslu terapijas asociāciju apvienība (LMTAA).

    Pasākuma mērķis ir sniegt ieskatu un praktisku pieredzi mākslu terapijas procesā plašākai sabiedrībai kā arī pulcēt profesionāļus, lai radošā atmosfērā dalītos ar pieredzi. Laikā, kad attālinātās terapijas formām ir tikpat liela nozīme veselības aprūpē kā klātienes procesam, mākslas terapeiti piedāvās gan klātienes, gan attālinātās sesijas individuāli vai grupā.

    Kā skaidro LMTAA, Latvijā izdala četras mākslu terapijas specializācijas. Katru no specializācijām raksturo specifisks mākslas metožu un tehniku lietojums profesionāla terapeita vadībā.

    Deju un kustību terapija akcentē cilvēka ķermeņa un tā kustības saikni ar psihoemocionālajiem aspektiem. Drāmas terapijā terapeitisku lomu ieņem teātra mākslas elementi un plašs rekvizītu spektrs. Mūzikas terapijas norisē būtiska ir cilvēka balss un dažādu veidu skaņrades instrumenti. Savukārt vizuāli plastiskās mākslas terapijas centrā ir nebeidzams krāsu, formu un simbolu pielietojums.

    Pašlaik Latvijas veselības aprūpē mākslas terapeiti strādā slimnīcu rehabilitācijas nodaļās, psihoneiroloģisko slimnīcu filiālēs, sociālās aprūpes centru veselības aprūpes sektoros un izglītības iestādēs. Multiprofesionālās komandas ietvaros mākslas terapeiti ieņem stabilu lomu blakus citiem funkcionālajiem speciālistiem, bet privātpraksēs strādā patstāvīgi, lielākoties, ar klienta personības izaugsmes jautājumiem.

    Mākslas terapeitu specifiskā kompetence ļaujot pamanīt cilvēku vajadzības, grūtības un resursus, izmantojot mākslā balstītos izvērtēšanas instrumentus un tādā veidā sniegt neatsveramu ieguldījumu cilvēka veselības un sociālo grūtību risināšanā.

    Visu atvērto nodarbību, sesiju, lekciju un meistarklašu apmeklējums būs bez maksas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē