• Brekte atbild uz sašutumu par viņa Lieldienu joku: Nāciet studēt uz Mākslas akadēmiju!

    Māksla
    Marta Kalniņa
    4. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, NO PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM
    Māksliniekam Kristianam Brektem kārtējo reizi izdevies izraisīt karstas diskusijas. Šoreiz ar dīvainu Lieldienu video recepti. Vieni smejas vēderu turēdami, citi dusmojas par šādu māžošanos. Nupat Brekte publiski atbildējis saviem kritiķiem.

    «Tā nav māksla, bet psihiski slima cilvēka diagnoze! Un tas jau ir nopietni, ka šādas personas degradē jaunatni un pārējos. Pēc šī video tās ir tavas karjeras beigas. normālajā pasaulē,» šādu vēstuli no kādas dāmas saņēmis Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Kristians Brekte. Viņai Brekte nolēmis atbildēt un publiskojis fragmentu no abu sarakstes. «Pēc jūsu atbildes strupuma noprotams, ka

    Jums gan neviena diploma nav. Varbūt tāpēc jums tik smagi sadzīvot ar manējo.

    Tāpat apšaubāmi jūsu profesijā argumentu vietā izmantot emocijas, ņemiet to vērā, tas var kavēt Jūsu karjeras izaugsmi. Nāciet studēt LMA, pie mums māca pamatot savu viedokli. Pie reizes uzzināsiet, kas ir laikmetīgā māksla, un pastāv tāds fenomens kā konteksts,» kritiķei norāda Brekte.  

    Tie gan nav vienīgie viņam veltītie pārmetumi beidzamajās dienās. Brektes Lieldienu video performance kārtējo reizi raisījusi sašutuma vilni sociālajos tīklos. Viņam pārmet kristiešu svētku zaimošanu un to, ka šādas cilvēks māca jauno paaudzi.

     

    Savā video Brekte savdabīgā, sev raksturīgā veidā dalījies ar viltotā zaķa recepti. Maltās gaļas kukulīšu pagatavošanu viņš izveicis, vicinoties ar dunci, glāstot kāda dzīvnieka skeletu un izteiksmīgi bļaujot. Šāda māžošanās ne visiem gājusi pie sirds. Turklāt svētku laikā viņš padalījies ar savu pirms 11 gadiem tapušo zīmējumu sēriju «Joys of Easter», kurā arī ir gan plikumi, gan skeleti.  Šķiet, mākslinieks pat nedomā rimties un viņam sagādā baudu vērot ļaužu plūkšanos par to, kas tad ir un nav māksla.

    Lūk, daži viedokļi par redzēto!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē