• NDK vadītājs: Bruņoto spēku gatavība ir atbilstoša esošajiem drošības riskiem

    Drošība
    Ziņu aģentūra LETA
    31. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Latvijas bruņoto spēku gatavība ir atbilstoša esošajiem drošības riskiem, šādu vērtējumu intervijā TV3 pauda Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Jānis Dombrava (NA).

    Politiķis uzsvēra, ka algotņu grupējuma Vagner un Baltkrievijas darbībām aizmugurē stāv Krievija ar savām interesēm, tāpēc Latvija rūpīgi vēro norises kaimiņvalstī un militāru spēku koncentrāciju tuvāk Latvijai novērtē kā jaunus drošības riskus.

    Deputāts pauda, ka neredz nepieciešamību pašlaik Latvijas pusē veikt būtiskus jaunus soļus, neskatoties uz Vagner kādu jaunu kustību Baltkrievijā, lai arī pastāv zināmi provokāciju riski Suvalku koridorā. Viņš skaidroja, ka Latvijas militārpersonu vērtējumā bruņoto spēku gatavības pakāpe ir pietiekama, lai atbildētu uz esošajiem drošības riskiem.

    Vienlaikus Dombrava atgādināja, ka kopš Krievijas kara pret Ukrainu sākuma ir pieņemti stratēģiski būtiski lēmumi gan NATO, gan nacionālā līmenī, palielinot gatavību atbildēt dažādiem drošības riskiem.

    Komisijas vadītājs lēsa, ka Krievijas sāktā kara rezultātā samazinās Latvijas nacionālajai drošībai bīstamo Krievijas «urrā-patriotu» skaits mūsu valstī.

    Savukārt taujāts, kas Latvijā tiek darīts iedzīvotāju civilajai aizsardzībai būtiskā patvertņu jautājuma risināšanai, Dombrava atzina, ka civilā aizsardzība valstī bija atstāta novārtā, bet Iekšlietu ministrijas jaunā vadība solot uz rudeni nākt klajā ar piedāvājumu risinājumiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē