• Kirkorovs par katru cenu grib iebraukt Lietuvā. Viņš gāja uz visu banku

    Filips Kirkorovs
    Estere Jansone
    22. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Krievijas estrāde zvaigzne Filips Kirkorovs.
    Foto: Instagram
    Krievijas estrāde zvaigzne Filips Kirkorovs.
    Krievijas mūziķis Filips Kirkorovs jau vairākus gadus veltīgi tiesājas ar Lietuvu. Kaimiņvalsts ārlietu ministrija aizliegusi māksliniekam tur iebraukt un koncertēt. Tagad Kirkorovs lūdzis izšķirt strīdu Eiropas Savienības tiesā.

    Jau 2021. gadā Lietuvas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde iekļāva Krievijas estrādes karali Filipu Kirkorovu nevēlamo personu sarakstā un liedza viņam iebraukt valstī. Kā pamatojumu Lietuvas ārlietu ministrija minēja Kirkorova tolaik rīkotos šovus anektētajā Krimas pussalā, kā arī mākslinieka izteikumus, kas netieši attaisno dzimtenes agresīvo rīcību un Krimas okupāciju.

    Kirkorovam Lietuvas lēmums šķita netaisns – viņš uzskata, ka tas pārkāpjot Eiropas Cilvēktiesību konvencijas 10. pantu, kas paredz tiesības uz vārda un informācijas brīvību. Mūziķis pauda, ka Lietuvas ierēdņi vēlas viņu nepamatoti cenzēt un ierobežot. Tāpēc sākotnēji vērsās Lietuvas augstākajā tiesā, kur cīņa beidzās bez panākumiem.

    «Tas Lietuvai kā Eiropas Savienības loceklei maksās ļoti dārgi,

    jo noticis absolūts cilvēktiesību pārkāpums,» toreiz paziņoja Filips un vērsās Eiropas Savienības tiesā.

    Teju pēc trīs gadu ilgas cīņas Eiropas tiesa nākusi klājā ar lēmumu, kas nebūt nepatiks Krievijas māksliniekam. ETC skaidro, ka saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un starptautiskajiem līgumiem valstis var patstāvīgi kontrolēt ārzemnieku ierašanos, uzturēšanos un izraidīšanu. «Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencija negarantē ārzemniekam tiesības ieceļot un dzīvot konkrētā valstī,» lēmumu pamato ETC.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē