• Jā! Tas ir iespējams! Vēro dzīvi putnu ligzdā

    Dzīvnieki
    Santa.lv
    Santa.lv
    27. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Maurice Schalker/Unsplash
    Jau vairākus gadus Latvijas Dabas fonds ļauj vērot putnu dzīvi tiešraidēs internetā, turklāt darīt to viņu dzīves svarīgākajā periodā – perēšanas un mazuļu audzināšanas laikā.

    Dabas fonds piedāvā tiešraides no jau pazīstamās jūras ērgļu ligzdas Durbē, kā arī jaunas šīs sugas ligzdas Ķemeru nacionālajā parkā, no divām mazo ērgļu ligzdām Zemgalē, jaunas zivjērgļu ligzdas Kurzemē, divām melno stārķu ligzdām, divām vistu vanagu ligzdām Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā, kā arī no balto stārķu ligzdas Tukuma novadā. Tiešraidē varēs redzēt arī jaunu sugu – lauku piekūnu –, bet tuvāk vasarai tiešraižu saimei piebiedrosies arī svīres Cēsu pilī.

    Līdzās putnu tiešraidēm ir pieejama arī zemūdens tiešraide no Līgatnes upes pie atjaunotā zivju ceļa.

    «Lielākā daļa no mūsu tiešraidēm rāda aizsargājamo putnu dzīvi, bet dažas arī šķietami pazīstamus putnus neierastā un daudz tuvākā rakursā. To galvenais mērķis ir veidot izpratni par dabas procesiem, kā arī parādīt Latvijas dabas vērtības un veicināt to aizsardzību. Katra tiešraide dod ieskatu ne tikai putnu dzīvē, bet arī ļauj saprast tiem nepieciešamās vides nozīmību – tie ir veci, bioloģiski daudzveidīgi meži ligzdošanai, labas barošanās vietas, kā arī klusums un miers ligzdošanas periodā,» stāsta Jānis Ķuze, tiešraižu projekta vadītājs un Latvijas Dabas fonda padomes loceklis.

    Tiešraides kameru darbība tiek nodrošināta, pateicoties sabiedrības atbalstam, bet tiešraides skatīties var Latvijas Dabas fonda mājaslapā ldf.lv vai tā Youtube kanālā. Un pavisam noteikti vērošana kļūst vēl aizraujošāka, iesaistoties tiešraižu tērzētavās – tajās citi skatītāji dalās ar savām emocijām un vērojumiem, un ir lieliska iespēja uzzināt, kas noticis ligzdā laikā, kamēr tai nesekoji līdzi.

     

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa». 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē