• Cēsu pusē 4 ģimenes ugunsgrēkā zaudē mājas – aicina sabiedrību palīdzēt

    Ugunsgrēks
    Ziņu aģentūra LETA
    7. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Naktī uz otrdienu nodegusi četru dzīvokļu māja Cēsu novada Daibē, bez pajumtes un iedzīves paliekot četrām ģimenēm, tostarp ar bērniem, kurām pašvaldība sola palīdzību, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

    Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Viktorija Gribuste, pirmdien plkst.22.39 VUGD saņēma informāciju, ka Cēsu novada Stalbes pagasta Daibē dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu vairākdzīvokļu dzīvojamā māja deg ar atklātu liesmu. Pirmā un otrā stāva dzīvokļi deguši 70 kvadrātmetru platībā, bet jumts – 250 kvadrātmetru platībā.

    Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās desmit cilvēki, bet ugunsdzēsēji glābēji izglāba trusi, divus kaķus un suni. Ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota plkst.2.27.

    Cēsu novada pašvaldība strādā ar cietušajām ģimenēm, lai nodrošinātu tūlītēju palīdzību un apzinātu nepieciešamo ikdienas vajadzībām. Ar cietušajiem strādā Pārgaujas apvienības Sociālā dienesta darbinieki, tāpat situāciju apzina Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šteins (JV) un Pārgaujas apvienības vadītāja pienākumu izpildītāja Maruta Drubiņa.

    Jau patlaban skaidrs, ka pašvaldībai būs iespēja izmitināt cietušās ģimenes, norāda vietvara. Labiekārtotas telpas pieejamas gan Cēsu skolēnu dienesta viesnīcā Saules ielā, gan visā novadā. Tāpat ģimenes varēs saņemt Sociāla dienesta pabalstus.

    Vienlaikus, situācijai nostabilizējoties, varētu būt nepieciešama sabiedrības iesaiste, palīdzot ar apģērbu, bērnu drēbēm, higiēnas precēm, mēbelēm, sadzīves tehniku un citām lietām ikdienas vajadzībām, piebilst pašvaldībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē