• «Tomass necentās satikt bērnus.» Ilvesas rūgtā šķiršanās no Igaunijas eksprezidenta

    Slavenību šķiršanās
    26. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ieva Ilvesa un Tomass Hendriks Ilvess
    Foto: F64
    Ieva Ilvesa un Tomass Hendriks Ilvess
    Kiberdrošības un digitalizācijas ekspertes Ievas Ilvesas Pelnrušķītes stāsts ir beidzies. Viņa apprecēja Igaunijas prezidentu, taču kopdzīve neizvērtās tāda, kā cerēts. Tagad, kad nu jau bijušā prezidenta un latvietes laulība tiek šķirta, viņa neslēp – jau sen jutusies tajā viena…

    «Teikšu godīgi, arī laulībā es faktiski ģimenē biju viena, tāpēc vienmēr bija vajadzīgs palīgs, lai es varētu turpināt strādāt. Paldies visām auklītēm un manai omītei, kas palīdzēja!» par to, kā tagad savieno jaunāko bērnu – meitas Isabellas un Ilvesu kopējā dēla Hansa – audzināšanu Rīgā un karjeru ārpus Latvijas, žurnālam Ieva saka bijusī Igaunijas pirmā lēdija. «Šo gadu esmu pavadījusi tā, ka trīs nedēļas esmu Kijivā un vienu Latvijā. Pati neticu, ka esmu to izturējusi!» teic Ieva Ilvesa un cer, ka jaunais līgums ar Amerikas partneriem ļaus biežāk būt Latvijā, strādājot attālināti.

    Šajā sarunā Ieva neslēpj, ka vīra iesaiste ģimenes menedžmentā un laulības dzīvē allaž bijusi pārāk niecīga. «Šo gadu gaitā es tā arī neieguvu sev īstu laulības partneri. Man liekas, ka es

    apprecējos ar prezidentu, un Tomass šajā laulībā visu mūžu arī palika prezidents,»

    saka Ieva. Ilvesi daudz par to runājuši, taču nekas neesot mainījies. «Tomass ar bērnu pavada ļoti maz laika. Saprotu, ka žurnālā tā izklausīsies kā kritika. Šī kritika ir daudzus gadus slēpta, bet tā ir. Un diemžēl tas arī pielicis rūgtumu mūsu laulībā. Man liekas, ka Hanss tēvu ir saticis ļoti maz. Aprīļa vidū es aizbraucu uz Kijivu, bet bērni palika Latvijā, un viņiem nekad nav liegta tikšanās ar Tomasu, tomēr Tomass necentās viņus satikt,» saka Ieva.

    Stāstot par to, kā Ievas trīs bērni uztvēruši ziņu, ka viņa un Tomass Hendriks šķiras, Ilvesa ir atklāta: «Tas arī droši vien ir skumjš rādītājs par mūsu laulību, jo bērni neteica neko.

    Meita teica, ka nekas jau tāpat nemainās. Hanss klusēja.

    Domāju, ka iekšēji viņš satraucas, jo tēvu mīl. Bet bērni ir pieraduši, ka viņu dzīves modelis ir dzīvot ar mammu. Tas šo šķiršanos man kā mātei padara vieglāku. Jo pēc būtības jau nekas nemainās, mainās tikai darba apjoms, un atbildība kļūst lielāka, jo nav, ar ko to kaut vai formāli dalīt. Tagad ar visu jātiek galā vienai.»

    Diemžēl arī laulības šķiršanas jautājumos Ilvesiem domas nesakrīt, un dažas nianses nāksies risināt tiesā.

    Interviju ar Ievu Ilvesu lasi žurnālā «Ieva» un digitālajā žurnālā «Santa+».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē