• VIDEO: Kravas auto šoferis apdraud apkārtējos, braucot 3,16 promiļu reibumā

    Dzērājšoferi
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Šī gada 24. aprīlī Valsts policijā tika saņemta informācija no kāda iedzīvotāja par aizdomīgu kravas automašīnas vadītāju, kas, iespējams, būdams reibuma stāvoklī pārvietojas pa autoceļu A8 (Rīga – Jelgava).

    Pārbaudot saņemto informāciju, likumsargi nekavējoties rīkojās un apturēja minēto transportlīdzekli. Vadītājam tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude, kas uzrādīja 3,16 promiles lielu alkohola reibumu. Par šo pārkāpumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas 11 punkta par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

    2024. gada 24. aprīlī neilgi pirms pulksten 10.00 kāds iedzīvotājs, kurš pārvietojās pa autoceļu A8 virzienā no Rīgas uz Jelgavu pamanīja kravas automašīnu sakabē ar piekabi, kuras vadītās ļoti nepārliecinoši vadīja transportlīdzekli, apdraudot ne tikai sevi, bet arī citus ceļu satiksmes dalībniekus. Aculiecinieks sazinājās ar Valsts policiju, informējot par aizdomīgo spēkratu, kā arī virzienu, kurā tas dodas, sniegto informāciju apstiprinot ar video materiālu, kas pierādīja nepārliecinošo transportlīdzekļa vadību.

    Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas nekavējoties rīkojās un, ņemot vērā kravas automobiļa tā brīža maršrutu, saprata turpmāko virzienu, kurā vadītājs dosies, kā arī tuvāko iespējamo vietu, kur transportlīdzekli apturēt, lai pārliecinātos par situāciju.

    Pulksten 10.04 policija apturēja kravas automašīnu Jelgavā, braucot pa Loka maģistrāli virzienā no Rīgas uz Aviācijas ielas pusi. Transportlīdzekļa vadītājam tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude, kurā konstatēts 3,16 promiļu liels alkohola reibums.

    Par šo pārkāpumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas 11 punkta par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

    Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājam, kurš informēja par aizdomīgo kravas automobili, tādējādi pasargājot gan sevi, gan citus cilvēkus.

    Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšana apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē