• FOTO: Lembergam varens ģimenes pieaugums: Daudz bērnu mums tagad mājās!

    Slavenību mīluļi
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    26. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aivars Lembergs.
    Foto: LETA / Paula Čurkste
    Aivars Lembergs.
    Bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga ģimenes mīlule Čika pasaulē laidusi 13 kucēnus. «Lielākā Čikas pieskatītāja ir sieva Kristīne, bet arī bērni un es cenšamies organizēt, lai jaunajai mammai nav uztraukumu,» tā Lembergs.

    «Daudz bērnu mums tagad mājās. Tiešām, negaidīti daudz,» par žurnālam «Privātā Dzīve» par norisēm Puzes īpašumā stāsta Ventspils domes deputāts, bijušais pilsētas mērs Aivars Lembergs. Par 13 kucēnu mammu kļuvusi Bavārijas asinspēdu dzinējsuņu šķirnes trīs gadus vecā dāma. «Viena meitene gan nomira. Viņa vispār neēda. Bija ļoti vārga, tur neko nevarēja darīt. Speciālisti ņēmās, ņēmās, bet neko. Skumji. Taču pārējie 12 kucēni, no kuriem septiņas ir meitenes, ēd un aug. Vēl jau kādas pāris nedēļas būs ar ciet acīm, mazuļi būs vieglāk pieskatāmi, bet tad gan sāksies trakāks laiks,» lēš Aivars. Pēc papīriem Bavārijas asinspēdu dzinējsuņu šķirnes pārstāve esot Heidija.

    «Bet kurš normāls cilvēks mājās viņu sauks tādā vārdā?

    Vismaz es ne reizi neesmu dzirdējis, ka viņu kāds tā būtu nodēvējis. Mēs viņu saucam par Čiku,» teic Lembergs.

    Dzemdības sākušās pulksten četros no rīta un ilgušas līdz diviem dienā.

    «Gandrīz kā sievietei, tikai bērnu skaits liels.

    Es tajā procesā nebiju galvenais, mana kvalifikācija bija nepietiekama,» smej Ventspils domes deputāts, atzīstot: «Tajā visā mums mājās ir mācīti cilvēki – sieva Kristīne izgāja kursus.»

    Arī Aivars ik pa laikam bijis skatītāja lomā, palīdzēt centušies arī abi jaunākie Lembergu puikas. «Tagad pat, tikko pārrodas mājās, dēli dodas apskatīt, kā klājas Čikai un lielajai saimei,» saka Aivars.

    Lai arī kucēni tagad dzīvo Puzē, Aivars lēš, ka neviens no viņiem pie Lembergiem nepaliks. «Mājās, protams, ir aktīvisti, ka vismaz vienu vajadzētu paturēt, bet esmu diezgan stingrs un vismaz pagaidām noraidu jebkuras runas, ka mums ģimenē būtu vēl viens suns,» nepielūdzams ir bijušais mērs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē