• Slimnīcām jāļauj pavadonim atrasties stacionārā

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    13. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pēc gadījuma Dobeles slimnīcā, kad pie pacienta ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vēlējās palikt mamma, bet viņai tas tika liegts, Veselības ministrija slimnīcām izplatīja atgādinājumu, ka tad, ja pacientam nepieciešama pavadošās personas uzturēšanās diennakts stacionārā, tā slimnīcai ir jānodrošina.

    Kā skaidro Veselības ministrijā, pavadošajai personai obligāti nodrošināma atsevišķa gultasvieta, un tas ir Nacionālā veselības dienesta (NVD) apmaksāts pakalpojums noteiktās situācijās.

    NVD apmaksā pavadošās personas atrašanos pie pacienta, kuram ir mobilitātes traucējumi, vai gadījumos, kad pavadošajai personai nepieciešams apgūt sevišķas pacienta kopšanas iemaņas, kā arī par pavadošās personas atrašanos pie bērna diennakts stacionārā, ja bērns ir vecumā līdz septiņiem gadiem; ja lietotā procedūra izraisa psihoemocionālu stresu vai ir potenciāli sāpīga; ja jāievēro gultas režīms un līdzestība to nenodrošina, kā arī citos gadījumos, kad atrašanās diennakts stacionārā izraisa psihoemocionālus traucējumus, kas var negatīvi ietekmēt veselības aprūpes kvalitāti, bērna vai ārstniecības personu drošību.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē