• Labas ziņas! Pensijas pastnieki piegādās mājās

    Ziņas senioriem
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ja pasta nodaļas būs slēgtas, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) izmaksātās pensijas un pabalstus iedzīvotājiem pastnieki piegādās dzīvesvietā, informē VSAA preses sekretāre Iveta Daine.

    VSAA ir saņēmusi informāciju no VAS Latvijas Pasts par Nautrēnu, Kalnciema, Taurenes, Ērberģes, Barkavas, Cīravas, Garkalnes, Bēnes un Mētrienas pasta nodaļu slēgšanu janvārī, kā arī par Daugavpils-22, Carnikava­s, Ozolnieku un Rīgas-35 past­a nodaļu slēgšanu februārī. Šo pilsētu un novadu iedzīvotājiem arī turpmāk VSAA izmaksātās pensijas un pabalstus būs iespēja saņemt ar Latvija Pasta starpniecību savā dzīvesvietā.

    Tiem, kuri VSAA pensiju un pabalstu saņemšanai izmanto Pasta norēķinu sistēmas (PNS) kontu, bet vēlas mainīt izmaksas veidu un turpmāk saņemt pakalpojumu dzīvesvietā, ir jāiesniedz iesniegums VSAA. Piegāde dzīvesvietā izmaksā 2,39 eiro, ko VSAA ietur no pensijas pirms tās izmaksas. Izvēloties piegādi mājās, jārēķinās arī ar iespējamu izmaksas datuma maiņu atbilstoši Latvijas Pasta noteiktajam izmaksas grafikam.

    Iesniegumu VSAA par izmaksas veida maiņu var iesniegt klātienē VSAA klientu apkalpošanas centros, vienotajos valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centros vai nosūtot pa pastu jebkurai VSAA nodaļai. Elektroniski iesniegumu var iesniegt, izmantojot oficiālo VSAA e-adresi vai, elektroniski parakstītu, nosūtot uz pasts@ vsaa. gov. lv. Lai izmaksas veidu nomainītu no nākamā mēneša, iesniegums VSAA jāiesniedz līdz mēneša 15. datumam. Līdz izmaiņu veikšanai izmaksas veids saglabāsies iepriekšējais.

    Lūk, piemērs: ja cilvēks līdz šim devās uz vietējo pasta nodaļu, lai izņemtu skaidrā naudā savu pensiju no PNS konta, bet tagad pasta nodaļu slēdz, pensionārs iesniedz VSAA iesniegumu, lai pensiju turpmāk pastnieks piegādā viņam mājās. Ja iesniegumu VSAA saņems, piemēram, 9. martā, tad pensiju mājās viņam piegādās no aprīļa. Savukārt, ja iesniegumu iesniegs 23. martā, tad piegāde dzīvesvietā būs no maija.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa». 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē