• Bez maksas pielāgos mājokļus cilvēkiem ar invaliditāti

    Ziņas senioriem
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: riopatuca/Shutterstock
    Labklājības ministrija noteikusi, ka turpmāk plašāks iedzīvotāju loks, izmantojot Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējumu, varēs pielāgot mājokli savām vajadzībām.

    Vēršoties ar iesniegumu savas pašvaldības sociālajā dienestā, vides pieejamības atbalstam tagad varēs pieteikties plašāks cilvēku loks ar kustību traucējumiem, kuri pārvietošanās nolūkos ikdienā ir spiesti izmantot kādu tehnisko palīglīdzekli: jaunieši ar invaliditāti vecumā no 15 līdz 18 gadiem, pieaugušie ar I vai II invaliditātes grupu līdz vecuma pensijas vecuma sasniegšanai un strādājoši vai pašnodarbināti pensionāri ar I vai II invaliditātes grupu.

    Tāpat atbalstam var pieteikties arī cilvēki, kuri izmanto valsts apmaksātu asistenta pakalpojumu pašvaldībā. Pielāgojumus var veikt ne vien cilvēku ar invaliditāti vai viņu radinieku īpašumā, bet arī īrētā īpašumā, ja ir noslēgts īres līgums uz turpmākajiem pieciem gadiem vai ilgāk, vai arī ja mājoklis tiek īrēts no pašvaldības. Pašvaldība uzņemsies mājokļa izvērtēšanu, kā arī organizēs visus darbus, tostarp arī tehniskās dokumentācijas izstrādi un saskaņošanu. Pielāgojumi var būt gan mājokļa iekšējā vidē, piemēram, pielāgotas var tikt labierīcības, virtuves zona, durvju ailas, gan ārējā vidē, piemēram, ierīkots pacēlājs, uzbrauktuve vai panduss, tādējādi uzlabojot un atvieglojot cilvēkam pārvietošanos mājoklī, kā arī iekļūšanu un izkļūšanu no tā.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa». 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē