• Zelta gredzeni kā nemainīga klasika arī mūsdienās

    Reklāmraksts
    2. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Given.lv
    Gredzens un tā apļveida forma, kas ieskauj pirkstu, senos laikos nebija tik krāšņi un daudzveidīgi kā tagad. Zelta gredzeni, tika nēsāti kā bagātības, spēka un mīlestības zīme un tika dāvināti īpašos gadījumos, kas iezīmēja dažādus gredzena valkātāja dzīves posmus. Pat, ja gredzens pirkstā kalpo kā dekors, no visu veidu rotaslietām tam, iespējams, ir vispersoniskākā nozīme. Vai zelta gredzeni ir aktuāli arī mūsdienās? Lasi turpinājumā!

    Zelta gredzeni toreiz un tagad

    Senās civilizācijas augstu novērtēja jebkādas rotas, un tās tika izmantotas, lai izceltu to valkātāju dabisko skaistumu, kā arī, lai simbolizētu dažādus vēstījumus, piemēram, drosmi, gudrību, eleganci un labklājību. Katra laika posmā rotaslietu dizaini atspoguļoja arī laikmeta vai reģiona mantojumu un laikmetīgās mākslas stilus. Par senāko gredzenu formu tiek dēvēts zīmoga gredzens – tam bija īpaša funkcija laikā, kad rakstīšanas mākslu zināja tikai daži, turklāt tie kalpoja arī kā autentiskuma garantija paraksta vietā.

    Mūsdienās zelta gredzeni tiek valkāti dažādu iemeslu dēļ, iespējams, tikai modes pēc, bet tam var būt arī dziļāks iemesls, kas ne vien priecē acis, bet arī sirdi. Piemēram, saderināšanās vai laulību gredzens ir mīlestības simbols, kas apkārtējiem skaidri norāda arī attiecību statusu.

    Zelta gredzeni saglabās savu vērtību bezgalīgi, turklāt tos var nodot mantojumā nākamajām paaudzēm.

    Given.lv

    Zelta gredzeni un 585 prove

    Zelts tīrā formā ir pārāk mīksts, lai no tā veidotu juvelierizstrādājumus. Zeltam tiek piejaukti citi materiāli, lai tiktu izgatavotas rotas. Proves, kas pieminētas informācijā par juvelierizstrādājumiem, apzīmē zelta procentuālo piejaukumu pret citiem metāliem. Populāri ir zelta gredzeni ar 585 provi, kas nozīmē, ka sakausējumā ir 585 no 1000 daļas zelta un 415 daļas no 1000 citu piejaukumu.

    Jāuzsver tas, ka jo augstāks ir proves cipars, jo vairāk zelta ir sajaukumā, taču tas nenozīmē lielāku kvalitāti, piemēram, 750. proves rotaslietas var būt trauslākas un pakļautas lielākam defektu riskam – skrāpējumiem un deformācijai.

    Zelta gredzeni sievietēm kā vērtīga rota

    Ir dažādu stilu gredzeni, no kuriem izvēlēties, taču vislabāk ir izvēlēties tādu, kas atspoguļo sievietes personību un stilu. Ja sievietei patīk minimālisms, tad jāapskata gredzeni, kas ir smalki, ar tīrām līnijām un neuzkrītošām detaļām, taču, ja ir vēlme pēc kā košāka, var izvēlēties interesantākus un detaļām bagātus dizainus.

    Zelta gredzeni sievietēm izskatās lieliski kopā ar citām zelta rotaslietām, tomēr jāņem vērā, kā tie ikdienā tiek sabalansēti savā starpā. Ja plāno valkāt vairākus gredzenus, tad vienu var uzvilkt uz labās rokas, bet divus – uz kreisās. Līdzīgi ar citām rotaslietām – ja uz labās rokas valkā laulību gredzenu, tad uz kreisās var uzvilkt rokassprādzi.

    Zeltam ir vairākas krāsas – baltais, dzeltenais, rozā vai sarkanais -, tāpēc ir vērts padomāt par to, kā zelts atbilst ādas tonim. Ja ir vēsais ādas tonis, jāapsver iespēju valkāt balto zeltu, bet dzeltenais vai sarkanais zelts izskatīsies labi, ja ir siltais ādas tonis.

    Given.lv

    Zelta gredzeni vīriešiem kā luksusa aksesuārs

    Zelta gredzens ir paliekoša vērtība, kas kalpo kā atgādinājums par svarīgiem dzīves brīžiem. Kāzas, jauna darba iegūšana, bērna piedzimšana – to var glabāt kā vērtību un nesāt sev līdzi ik dienu ar šīs rotas palīdzību.

    Zelta gredzeni vīriešiem parāda statusu un stilu, kas piemīt vīrietim. Kā aksesuārs tas atsvaidzina un papildina koptēlu, pievērš uzmanību. Kamēr citi aksesuāri plūst un mainās, iziet no modes un ienāk atpakaļ, kvalitatīvs gredzens vīrietim ir nemainīga vērtība.

    Dažādi dizaini un augstā kvalitāte, kas atrodama GIVEN piedāvājumā, būs laba dāvana vīrietim dažādos dzīves notikumos.

    Rotaslietu lādīte gredzenu uzglabāšanai

    Lai juvelierizstrādājumi saglabātu savu izskatu un kvalitāti, kā arī ikdienā nevilktās rotas neputētu, tās ieteicams uzglabāt tīrā, sausā, ar mīkstu audumu apvilktā lādītē, kas var kalpot arī kā interjera papildinājums, novietojot uz kumodes vai skaistuma galdiņa.

    Laba vieta gredzeniem ir rotaslietu lādīte vai gredzenu kastīte. GIVEN piedāvā vairāku variantu materiālu un izmēru lādītes, piemēram, koka, tekstila, ādas – ar vienu vai vairākiem nodalījumiem dažādiem rotu veidiem. Pieejamas arī ar atslēgu slēdzamas lādītes, lai rotaslietām nepiekļūtu bērni vai kāds cits.

    Given.lv

    GIVEN juvelierizstrādājumu veikals zelta rotu iegādei

    Zelts un tā izstrādājumi ir pieprasīti gadsimtiem ilgi un tā tas būs arī nākotnē neatkarīgi no ekonomikas svārstībām un notikumiem sabiedrībā. Ja arī Tev ir vēlme iegādāties zelta gredzenu vai dāvināt citam, tad GIVEN juvelierizstrādājumu veikals gan klātienē, gan internetā būs īstā vieta, kur to meklēt – plašs piedāvājums, kvalitāte, atsaucīgi konsultanti, droša piegāde un cenu pieejamība ikvienam. Ienāc un ļaujies procesam – zelta gredzenu klāsts ir tik plašs, ka savai gaumei piemērotāko atradīs ikviens!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē