• Viedās brilles dinamiskai dzīvei

    Reklāmraksts
    28. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ar šodienas tehnoloģijām var atrisināt jebkuras redzes vajadzības.

    Tehnoloģijas tiek radītas un attīstītas ļoti ātri, mēs tās lietojam katru dienu un pat neapspriežam iespēju atgriezties pie vecām ierīcēm, ja esam sākuši lietot jaunas.  Piemēram, viedtālrunis, kurš ir kļuvis par neatņemamu mūsu dzīves pavadoni – sākot ar vienkāršāko funkciju – piezvanīt kādam, un visbeidzot- tas attīstījies tik tālu, ka tagad mums kalpo kā banka, e-pasts, darba kalendārs, TV, kino un izklaide mūsu kabatā.  Tāpat attīstās arī optikas joma. Liels izrāviens optikas tirgū ir daudzfunkcionālās jeb gudrās brilles. Tās iesaka lietot, kad pacientiem sāk parādīties gan tāluma, gan tuvuma redzes problēmas.

    Mūsdienās daudzfunkcionālo briļļu piemeklēšana ir kļuvusi ļoti advancēta. Fielmann optikas salonu optometriste Evija Barkāne  skaidro, ka: “Atnākot uz redzes pārbaudi, paralēli pārbaudei, kabinetā tiek izrunātas daudzas pacienta ikdienas nianses:  kāda ir viņa profesija, kāds ir hobijs, kādam nolūkam brilles tiks lietotas. Uzzinot visu informāciju par pacienta ikdienu, var nonākt pie veiksmīga risinājuma, jo cilvēks sāk saprast, cik bieži ikdienā tomēr tās brilles viņam ir nepieciešamas un cik patiesībā daudz faktoru nosaka briļļu individuālo izvēli. ”

    Gudrās brilles ir dažādu veidu – Varilux, Eyezen, Transitions. Optikas salonā Fielmann, izmantojot jaunāko Essilor Visio Office aprīkojumu, tiek veikti ļoti precīzi mērījumi. “Mēs spējam nomērīt precīzu cilvēka starpzīlīšu attālumu, izvēlētā briļļu ietvara slīpuma leņķi attiecībā pret seju, kas ir būtisks faktors, piemeklējot labas brilles. Tāpat skatāmies, cik liela ir cilvēka galvas rotācijas kustība, skatoties uz sāniem. Visi mērījumi tiek veikti ar izvēlēto briļļu ietvaru, tas nozīmē, ka viņam var izgatavot ļoti precīzas individuālās gudrās brilles. “

    Pārbaudot redzi regulāri (vismaz reizi 2 gados) , jūsu acu speciālists var redzēt, kā tā mainās un kad ir nepieciešams sākt lietot gudrās brilles. Ja nav izteiktas sūdzības, tad optometristi iesaka pie ekrāniem lietot Eyezen brilles, kuras aizsargā no zilās gaismas, bet, parādoties sūdzībām, optometrists nosaka, kāda veida gudrās jeb daudzfunkcionālās brilles būs jums vislabākās.

    Pirmās daudzfunkcionālās brilles parādījās jau pirms 60 gadiem. Rietumeiropā tika veiktas daudz dažādas kampaņas, lai varētu iepazīstināt sabiedrību ar šīm brillēm, tāpēc tagad šādu briļļu lietotāju skaits Eiropā sasniedz 30%, kamēr Latvijā tas ir tikai 6%. Optometriste skaidro, ka : “Tieši tāpēc Fielmann speciālisti ļoti daudz runā ar klientiem par šīm jaunām optikas iespējām, jo vēlamies, lai ne tikai mēs, bet arī mūsu klienti būtu zinoši un informēti par to, ko viņi lieto.”

    Runājot par acu veselību, gribas pieminēt, ka sievietes daudz  vairāk domā par sevi, izturas rūpīgāk pret savu veselību, tai skaitā arī pret acīm. Arvien biežāk pētījumos tiek pieminēts UV un zilās gaismas kaitīgā ietekme. Sabiedrībai UV asociējas ar ādu, aizsargkrēmiem, retāk kurš iedomājas pieminēt acis. Bet acīm šī aizsardzība ir ļoti nepieciešama, jo laba redze ir veiksmīgas ikdienas priekšnoteikums.  Tā ir viena no galvenajām maņām. Ja acis netiek sargātas no UV starojuma un zilās gaismas ietekmes, tad ātrāk rodas acu problēmas- makulas deģenerācijas, katarakta.  UV , zilā gaisma un  redzes nogurums ietekmē acis katru dienu.  Ikvienam ir jāatceras, ka laba redze ir daļa no labas veselības, tāpēc redzi būtu ieteicams pārbaudīt reizi gadā. Ne tikai sievietēm, arī vīriešiem un bērniem. Sievietes varētu pamudināt savus vīriešus vairāk domāt par veselību, nenoliegt acu problēmas ( ja tās gadījumā jau parādījušās), bet gan meklēt veiksmīgu risinājumu.

    Pasūtot brilles Fielmann salonos, jums tiks veikta profesionāla redzes pārbaude, optikas speciālisti piemeklēs jums atbilstošāko lēcu un ietvaru veidu, kā arī turpmākos 3 gadus jūsu brillēm būs bezmaksas serviss- skrūvīšu pieskrūvēšana, deguna balstu maiņa, ietvara ģeometrijas atjaunošana, kā arī briļļu spa, kas ļaus atkal skaidri redzēt. Fielmann optikas speciālisti spēs atrast labāko modernāko risinājumu jūsu ikdienai.  

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē