• Veģetatīvā distonija izpaužas agresīvāk gada tumšajos mēnešos

    Reklāmraksts
    22. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Drēgnums, aukstums, nokrišņi un ilgstoša tumsa var pasliktināt pašsajūtu jebkuram, tāpēc nav pārsteigums, ka tā var pastiprināti ietekmēt cilvēkus ar jutīgu nervu sistēmu vai veģetatīvo distoniju.

    Kādi ir veģetatīvās distonijas simptomi, kāpēc tos pastiprina tumšie gadalaiki, kā sev palīdzēt, ja ir veģetatīvā distonija un kur iegādāties līdzekļus kas palīdzēs pret simptomu saasināšanos? Atbildes meklē raksta turpinājumā.

    Divas nervu sistēmas daļas – divi svarīgi uzdevumi

    Mūsu veģetatīvajai nervu sistēmai ir divas daļas:

    • Simpātiskā nervu sistēma atbild par to, lai organisms sagatavotos aktīvai darbībai, tā paātrina sirdsdarbību, sasprindzina, liek acu zīlītēm paplašināties u.c. Tas viss nepieciešams, piemēram, paaugstināta stresa, bēgšanas, cīņas situācijā;
    • Parasimpātiskā  nervu sistēma  pretēji simpātiskajai, gatavo organismu miera un atpūtas periodiem. Asinsrites sistēma nomierinās, tāpēc palēninās arī sirds darbība. Tā sašaurina acu zīlītes un samazina saspringumu.

    Ja abas sistēmas pilda savus uzdevumus atbilstoši apstākļiem – viss ir kārtībā, bet, ja darbībā ir disbalanss, var parādīties simptomi, kas liecina – organisms lūdz pēc palīdzības. Veģetatīvās distonijas gadījumā simptomi mēdz būt dažādi, tomēr atšifrēt tos ir iespējams. Kādi ir šie simptomi?

    Veģetatīvā distonija – simptomu saraksts

    Parasti par raksturīgākajiem simptomiem uzskata trauksmi, sirdsklauves, spēcīgu emocionalitāti, reiboņus, apgrūtinātu elpošanu, taču jāņem vērā, ka veģetatīvā distonija var izpausties ļoti dažādi, arī kā  pastiprināts nogurums, svīšana un muskuļu sāpes vai vēdergraizes.

    Kāpēc tumšais gadalaiks ietekmē vēl vairāk

    cottonbro studio/Pexels.com

    Nav nekāds brīnums, ka tumsa liek mums būt mazāk aktīviem, jo organisms iekārtots tā, lai tumsā tas vēlētos gulēt. Tumsu var uzskatīt par ārējo faktoru, kas ietekmē mūsu pašsajūtu. Ir cilvēki, kuriem arī rudenī un ziemā enerģijas netrūkst, taču biežāk novērojami gadījumi, kad tumšajā gadalaikā vēlamies saritināties zem segas un iegulties ziemas miegā. Tieši tādā pašā veidā tumšais laiks var skart arī tos cilvēkus, kam atzīta veģetatīvā distonija, jo veģetatīvā nervu sistēma reaģē uz diskomfortu radošiem apstākļiem un izraisa pastiprinātu simptomu parādīšanos. Ko šādā situācijā darīt?

    Veģetatīvā nervu sistēma sauc pēc palīdzības

    Lai saviem nerviem palīdzētu, organismam ir jābūt kārtībā – vasarā jāuzņem pietiekoši daudz saules, svaiga gaisa, jāēd svaigi augļi, dārzeņi un ogas un jādara viss iespējamais, lai gūtu iespēju atpūsties – jāguļ, reizēm arī jāgarlaikojas. Rudenī un ziemā, ja nogurums ņem virsroku, jāpārliecinās, vai ir pietiekoši vitamīnu, arī magnija krājumi, jo tas palīdz samazināt nogurumu un nespēku, palīdz nodrošināt normālu enerģijas ieguves vielmaiņu un veicina normālu nervu sistēmas, muskuļu un psiholoģiskās funkcijas darbību. Piemēram:

    Magne B6 Premium paredzēts tieši magnija deficīta ārstēšanai, to lieto pieaugušajiem un bērniem, kas vecāki par sešiem gadiem, precīzu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā. Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultējieties pie ārsta vai farmaceita! ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI.

    Arī citiem elementiem ir svarīga nozīme organismā. Piemēram, cinks veicina normālas kognitīvās funkcijas, bet fosfors palīdz nodrošināt normālu enerģijas ieguves vielmaiņu.

    Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!

    Šo elementu trūkuma gadījumā var izmantot, piemēram:

    Nervoheel N tabletes – šis homeopātiskais preparāts satur gan cinku, fosforu, gan citas organisma stiprināšanai nepieciešamas vielas, tas paredzēts lietošanai vispārēja noguruma un nervozitātes gadījumā. To lieto pieaugušajiem un bērniem no divpadsmit gadu vecuma, precīzu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā. Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultējieties pie ārsta vai farmaceita! ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI.

    Vitamīni un minerālvielas tikpat svarīgi kā saules gaisma

    Laikā, kad saules gaismas trūkst, talkā var nākt arī uztura bagātinātāji. InternetAptieka.lv ļoti plašajā klāstā atradīsiet nervu sistēmai palīdzošus preparātus, piemēram:

    • Nervostrong kapsulas dabiski relaksē nervu sistēmu un stiprina to, var lietot regulāri.
    • Livol Extra Magnija Citrāts + B6 ir vitamīnu komplekss, kura sastāvā esošais magnijs palīdz nervu sistēmai, nespēka un noguruma mazināšanai.
    • Dorminorm forte ar melotanīnu un augu ekstraktiem, piemēram, kumelīti, baldriānu, piparmētru veselīgam miegam.

    Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu!

    InternetAptieka.lv – labs palīgs rūpēm par veselību

    vie studio/Pexels.com

    Veģetatīvā nervu sistēma tumšajos gadalaikos tiešām var kļūt jutīgāka, tāpēc jāseko līdzi veselībai – līdzekļi organisma stiprināšanai jālieto savlaicīgi. Lai veģetatīvā distonija būtu vieglāk savaldāma, konsultējieties ar ārstu un ieskatieties InternetAptieka.lv piedāvājumā – tur pieejams plašs līdzekļu klāsts par konkurētspējīgām cenām. Atcerieties, ka darba laikā iespējams telefoniski, Whatsapp vai online čatā konsultēties ar atsaucīgiem farmaceitiem. Patīkams un noderīgs papildu bonuss ir bezmaksas piegāde visā Latvijā. Izmēģiniet InternetAptieka.lv un iegūstiet uzticamu draugu veselības aprūpē!

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē