• Tradicionālie vai kapsulu kafijas automāti – kuri no tiem būs tev piemērotākie? Atbild Esmilukafiju.lv vadītājs Jānis Peičs

    Reklāmraksts
    1. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jānis Peičs, «Es mīlu kafiju» vadītājs
    Foto: Publicitātes foto
    Jānis Peičs, «Es mīlu kafiju» vadītājs
    Kafijas baudīšana daudziem no mums kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu – kafijas dzērienu daudzveidība un uzmundrinošās īpašības padara rītu vai kafijas pauzi krietni vien patīkamāku. Turklāt labu kafiju vēlamies baudīt ne vien iecienītajā kafejnīcā, kur tiek izmantoti profesionālie kafijas automāti, bet arī mājās.

    Kas jāņem vērā, izvēloties sev kafijas automātu? Kuri ir labākie kafijas automāti? Kāda veida ierīces būs piemērotākas – tradicionālie vai kapsulu kafijas automāti? Par to vairāk pastāstīs Jānis Peičs, «Es mīlu kafiju» eksperts.

    Mazliet iepazīstiniet ar sevi, kāda ir jūsu šībrīža nodarbošanās un kā līdz tai nonācāt?

    Mani sauc Jānis Peičs, un esmu «Es mīlu kafiju» mazumtirdzniecības un e-komercijas direktors. Kafija vienmēr ir bijusi manas ikdienas būtiska sastāvdaļa, tāpēc arī pavisam likumsakarīgi esmu nonācis kafijas biznesā – gan, pateicoties pašam produktam, gan cilvēkiem, kas šajā organizācijā darbojas.

    Kādus jautājumus jūs ieteiktu uzdot kafijas baudītājam, kurš mēģina saprast, kāda izvēle būs piemērotākā  tradicionālais kafijas automāts vai kapsulu kafijas automāts?

    Ir trīs pamata jautājumi, uz kuriem atbildot virziens kļūst pavisam skaidrs. Kāda veida kafijas plānots dzert? Ar to es domāju espreso, melnu kafiju, latte, cappuccino utt. Cik liels būs ikdienas patēriņš? Cik liels ir atvēlētais budžets kafijas automāta iegādei? Ja noskatīts premium klases kafijas automāts, cena var būt pat ļoti augsta, tas ir nopietns ieguldījums.

    Ja plānots izdzert mazu kafijas apjomu dienā, pilnīgi noteikti jāsliecas kapsulu automāta virzienā. Kapsulu kafijas automāti izmaksā salīdzinoši pavisam nedaudz, un arī to kopšana neprasa nekādas pūles. Savukārt, ja kafiju dzer daudz un dažādu, tradicionālie pupiņu kafijas automāti sniegs daudz lielākas priekšrocības. Taču, tos izvēloties, jārēķinās ar krietni augstākām starta izmaksām, kā arī par apkopi nāksies piedomāt biežāk. Tātad pamata kritēriji ir «lētāk un ērtāk» vai arī «dārgāk, toties vairāk un daudzveidīgāk».

    Kaut arī kapsulu kafijas automāti ir lēti un ērti lietojami, ar tiem joprojām saistīti dažādi mīti. Kādi ir izplatītākie maldīgie priekšstati par kapsulu kafijas automātiem patērētāju vidū?

    Visizplatītākais stereotips par kapsulām ir tāds, ka cilvēki domā – kapsulās iekšā ir veca kafija. Patiesībā lielākoties ir pilnīgi otrādi. Kafijas kapsulā esošā maltā kafija ir svaigāka par jūsu mājās pirms nedēļas atvērtu kafijas pupiņu paku. Atverot kafijas iepakojumu, kafija sāk zaudēt savu aromātu un garšu, savukārt kafijas kapsulas ir cieši noslēgtas līdz pat pagatavošanas brīdim un savas īpašības nezaudē. Un par pašiem kapsulu automātiem cilvēki parasti domā, ka tik maza izmēra automāts nav spējīgs pagatavot normālu kafiju. Kas, protams, nav tiesa, jo melnu kafiju vai espreso kapsulu kafijas automāti pagatavo lieliski.

    Kurš kafijas automātu veids patērētāju vidū ir pieprasītākais?

    Pēc mūsu datiem spriežot, cilvēki labprāt izvēlas kafijas kapsulu automātus, jo to iegāde ir krietni lētāka; arī lietošanas ērtums ir liela priekšrocība. Kapsulu kafijas automāts ir līdz pat 10 reizēm lētāks nekā espresso kafijas automāti, tāpēc arī kapsulu automāti Latvijas mājsaimniecībās pagaidām dominē. Mums gan nav datu, kādās proporcijās sadalās trīs populārākie kapsulu automātu ražotāji – Nespresso, illy un Dolce Gusto, bet zinām to, ka illy kafijas automāti gadu no gada kļūst arvien pieprasītāki.

    Kā veikt izvēli starp dažādiem kapsulu kafijas automātu zīmoliem? Kādas ir būtiskākās atšķirības?

    Būtiskākā atšķirība ir kapsulu forma un uzbūve, kā arī kafijas daudzums kapsulā. Katrs ražotājs aizsargā savu kapsulu sistēmu, tāpēc kapsulu forma ir atšķirīga. Piemēram, Nespresso tipa kafijas kapsulas nevarēs lietot illy kafijas automātos – un otrādi. Zīmola izvēle ir katra paša ziņā – svarīgi, lai kafija ir garšīga un atbilst klienta vēlmēm, svarīgi arī tas, lai konkrētās kapsulu sistēmas kapsulas ir viegli pieejamas, proti, ērti nopērkamas, kā arī būtiska loma ir cenai. Pirms sava kapsulu automāta izvēles, noteikti šie faktori jāapsver un jāizpēta. Pie mums dažādas kapsulas ir iespējams notestēt un pamēģināt, lai mājās nebūtu lieku pārsteigumu.

    Kuri kapsulu kafijas automātu zīmoli ir populārākie un kāpēc?

    To patiesībā nav nemaz tik daudz – top 3 zīmoli aizņem 90% tirgus, tie ir Nespresso, illy un Dolce Gusto. Zīmola popularitāte vairāk vai mazāk atkarīga no mārketinga aktivitātēm, ko katrs no zīmola īpašniekiem realizē konkrētajā tirgū, kā arī no izvēlētās cenu politikas. Jo lētāks un pieejamāks ir kafijas automāts un tā kapsulas, jo lielāka varbūtība, ka klients to izvēlēsies pastāvīgai lietošanai.

    Kādu kafiju jūs pats lietojat ikdienā?

    Pats dodu priekšroku ātri pagatavojamai kafijai, tāpēc izvēlos illy kapsulu kafijas automātu. No rīta ieliec kapsulu automātā, nospied pogu, un kafija gatava. Kafija tiešām ir ļoti garšīga. Pat izveidojas īpašs pieradums – nogaršojot citas kafijas, tās vairs neliekas tik baudāmas. 

    Sarunā ar Jāni Peiču uzzinājām svarīgāko par to, kā izvēlēties kafijas automātu. Kafijas eksperti «Es mīlu kafiju» arī tev palīdzēs izvēlēties gan piemērotāko kafijas automātu, gan tīkamāko kafijas pupiņu vai kapsulu veidu. Klāstā ir gan izcilie kafijas automāti JURA, gan populārie illy, Stollar un Philips kafijas automāti, tostarp arī kapsulu kafijas automāti. Nāc ciemos, uzzini, izmēģini un pagaršo, lai atrastu gan labāko ierīci, gan kafiju tieši tavām vajadzībām!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē