• Svarīgs Polijas Futbola Asociācijas ieguldījums: Ir laiks Nacionālajam Futbola apmācības, pētniecības un treniņu centram

    Reklāmraksts
    10. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Polijas Futbola Asociācija
    Foto: Publicitātes foto
    Polijas Futbola Asociācija
    Polijas Futbola Asociācija būvēs Nacionālo Futbola apmācības, pētniecības un treniņu centru Otvockā, investējot valsts budžeta līdzekļus. Polijas Sporta un tūrisma ministrija svarīgas nozīmes investīciju sporta jomā programmas ietvaros ir apstiprinājusi asociācijas iesniegumu finansējumam. Būvniecība ir plānota no 2024. līdz 2027. gadam, un prognozēts, ka investīciju apjoms pārsniegs aptuveni 400 miljonus zlotu jeb 90 miljonus eiro.

    «Nacionālajām komandām vajadzētu būt savai «mājai». Šī centra izveide būs būtisks ieguldījums. Tas nodrošinās optimālas attīstības iespējas sieviešu futbola spēlētājām un vīriešu futbola spēlētājiem, kā arī visai šī sporta veida jomai kopumā, ļaujot mums pievienoties labākajām Eiropas asociācijām,» sacīja Polijas Futbola Asociācijas prezidents Sezārijs Kuleša (Cezary Kulesza).

    Projekts ietver daudzfunkcionāla Nacionālā Futbola apmācības, pētniecības un treniņu centra izveidi, kas ir stratēģisks ieguldījums, attīstot futbola jomu Polijā dažādos līmeņos, sākot ar jauniešu nacionālajām komandām, līdz pētniecības un inovatīvu metožu un tehnoloģiju ieviešanai, tiesnešu un treneru apmācībai, kā arī starptautisko kvalifikācijas turnīru organizēšanai (ieskaitot telpu futbolu, pludmales futbolu, e-sportu un tekbolu). Plānots, ka investīcijas šajā projektā veicinās sporta, treneru un tiesnešu kompetenču, spēlētāju attīstību, kā arī atbalstīs cilvēku ar invaliditāti vajadzības, tādējādi popularizējot futbolu un fiziskās aktivitātes.

    Nacionālajā Futbola apmācības, pētniecības un treniņu centrā, kas atrodas 12 hektāru lielā teritorijā Otvockā, plānots iekļaut astoņus futbola laukumus ar zāles segumu, kā arī iekštelpu futbola laukumu (sporta zāli). Jaunajā centrā paredzēts iekļaut arī telpu futbola zāli, divus pludmales futbola laukumus (viens no tiem būs ar jumta segumu), medicīnas centru un ekipējuma noliktavu. Projektā ietilpst arī administratīvajām vajadzībām un apmācību mērķiem paredzēta ēka ar pazemes autostāvvietu, viesnīca un dzīvojamā ēka spēlētājiem, kuri trenējas Sporta čempionātu skolā.

    «Centra izveide ir nepieciešama, lai radītu reālistiskus priekšnosacījumus regulāru sacensību rīkošanai par prestižākajām futbola trofejām. Aizvadītajā sezonā trīs mūsu nacionālās komandas iekļuva Eiropas Jaunatnes čempionātu finālturnīros, kas agrāk viena gada laikā nekad nebija noticis. Infrastruktūras attīstība noteikti sekmēs, lai šādas situācijas nebūtu izņēmums, bet gan norma,» sacīja Polijas Futbola Asociācijas prezidents.

    «Moderns apmācību centrs, kas veltīts visām Polijas nacionālajām futbola komandām, risinās daudzus organizatoriskus jautājumus, nodrošinot nepieciešamos standartus individuālu un komandu prasmju uzlabošanai. Tik unikāla vieta Eiropā Polijas valsts komandām treniņnometņu laikā nodrošinās ideālus apstākļus apmācībām,» uzsvēra Polijas Futbola Asociācijas ģenerālsekretārs Lokass Vačovskis (Łukasz Wachowski).

    Nacionālā Futbola apmācības, pētniecības un treniņu centra darbība balstīsies uz visaptverošu izglītības un sporta iestāžu pārvaldības modeli, iekļaujot vairākus būtiskus elementus. Pirmkārt, tas darbosies kā apmācību centrs, atbalstot visas Polijas nacionālās futbola komandas – vīriešu komandas (A, U-21, U-20, U-19, U-18, U-17, U-16, U-15) un sieviešu komandas (A, U-19, U-17, U-15), Polijas nacionālās telpu futbola komandas (A, U-19, A- sievietēm), kā arī Polijas nacionālās pludmales futbola komandas (A, U-21). Otvockā notiks arī treneru un tiesnešu apmācības (Polijas Futbola Asociācijas treneru un tiesnešu skola, kā arī Video tiesnešu apmācību centrs). Šis mūsdienīgais centrs tiks izmantots, lai organizētu visus Polijas Futbola Asociācijas treniņus.

    Nacionālais Futbola apmācības, pētniecības un treniņu centrs veiks arī pētījumus par futbola attīstību un koordinēs mūsdienīgu metožu un risinājumu ieviešanu sporta apmācību jomā. «Apvienojot apmācību un pētnieciskās funkcijas, iegūs ne tikai Polijas futbola joma, bet arī valsts sporta nozare kopumā. Radot vienu no modernākajiem un labākajiem centriem Eiropā, mums būs iespēja optimāli izmantot profesionāļu prasmes, kuri strādā ar nacionālajām komandām,» piebilda Polijas Futbola Asociācijas ģenerālsekretārs.

    Nacionālā Futbola apmācības, pētniecības un treniņu centra priekšrocība ir arī tā atrašanās vieta. Tas atrodas tuvu Varšavai, aptuveni 25 kilometru attālumā no galvaspilsētas. Neraugoties uz nelielo attālumu no Polijas apdzīvotākās pilsētas, jaunais centrs sniegs iespēju atpūsties no lielpilsētas kņadas. Lai arī tas būs viens no modernākajiem tāda veida centriem, Otvocka piedāvā vēsturisku atmosfēru. Pilsētā atrodas vairāk nekā gadsimtu senā pašvaldības ēka, gleznainā Svideras upe, Gurevica villa, kas ir viena no vecākajām koka ēkām Eiropā un ir noteikti jāapmeklē!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē