• Stress un vīrusi – kā pretoties šim postošajam spēkam?

    Reklāmraksts
    12. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Stress ir nopietna slodze visām organisma sistēmām, bet it īpaši sirds un asinsvadu un nervu sistēmām. No tā cieš arī imunitāte. Dzīvojam tikai vienu dzīvi, un mums ir dots tikai viens ķermenis, kurš ir jāsaudzē un par kuru mums pašiem ir jārūpējas. Ja apkārt notiekošo nevaram izmainīt, varam palīdzēt organismam tam pielāgoties.

    Kā palīdzēt organismam dabiskā veidā?

    Lai spēcinātu organismu, galvenais uzdevums ir ieviest savā dzīvē līdzsvaru: pilnvērtīgs un veselīgs uzturs, regulāras fiziskās aktivitātes svaigā gaisā, pienācīga ikdienas miega deva un līdz minimumam samazināts stresa daudzums. Bet nebūsim pārlieku optimistiski. Daudzi tikai spēj sapņot, ka pienāks laiks, kad miegam katru dienu atvēlēs 7–8 stundas, ēdīs veselīgi un ik dienu dosies 30 minūšu pastaigā. Tāpēc nākas meklēt līdzekļus, kuri palīdz uzturēt veselību. Un viens no veidiem ir ārstniecības augu preparāti.

    Ārstniecības augi visā pasaulē saglabā savu vietu starp veselību spēcinošajiem līdzekļiem. Kāpēc? Pirmais, kas nāk prātā, ir tas, ka šos tautas līdzekļus pazīst un lieto jau izsenis. Nez vai spēj dzīvot tas, kas izplēn no cilvēku prātiem un atmiņas. Ticamāk, ka cilvēces atmiņā saglabājas vērtīgais un noderīgais.

    21. gadsimtā grūti iedomāties, ka pēc vajadzīgās zālītes paši dodamies pļavā. Mūsu vietā šīs zālītes jau ir salasītas, ekstrahētas un sapildītas pudelītē. Atliek iegriezties aptiekā un izvēlēties piemērotāko.

    Kādi līdzekļi palīdz spēcināt sirdi, asinsvadus, nervu sistēmu un imunitāti?

    • Baldriāna saknes palīdz saglabāt mieru spriedzes un stresa situācijās un nodrošina normālu miegu.
    • Sirds mātere palīdz uzturēt normālu nervu, sirds un asinsvadu sistēmas darbību un mazināt fizisku un emocionālu sasprindzinājumu.
    • Piparmētras lapas un apiņa rogas nomierina nervu sistēmu, veicina iemigšanu un nodrošina veselīgu miegu.
    • Vilkābele palīdz uzturēt normālu sirds un asinsvadu sistēmas darbību.
    • Ginkgo biloba veicina asins cirkulāciju galvas smadzenēs, stimulē atmiņas procesus. Palīdz uzturēt perifēro asinscirkulāciju, kas ir svarīgi labas dzirdes un redzes saglabāšanai.
    • Purpursarkanā ehināceja palīdz stiprināt organisma dabīgo aizsargspēju, nomierinoši un patīkami iedarbojas uz rīkles gļotādu, elpceļiem, balss saitēm, atvieglo kņudināšanu rīklē.

    Pilieni ir viena no iecienītākajām ārstniecības augu ekstraktu formām. Kāpēc?

    Viegli variēt devu, jo pilienu skaitu ir vienkārši mainīt, tableti sadalīt ir grūtāk un kapsulu gandrīz neiespējami.  Arī uzsūkšanās laiks ir īsāks nekā cietajām formām. Pilienos esošās aktīvās vielas savu ceļu asinīs uzsāk uzreiz pēc nokļūšanas organismā. Turklāt pilienus lieto atšķaidītus, un tas ir vēl viens iemesls izdzert glāzi ūdens.

    PharmPRO pilieni veselības spēcināšanai

    GINKO sirds pilieni palīdz uzturēt labu atmiņu un sirds darbību. Sastāvā ir ginkgo biloba, vilkābele, sirds mātere un baldriāns. Pilienus lieto iekšķīgi pa 30 pilieniem 3 reizes dienā, atšķaidot ½ glāzē ūdens.

    FITO nervu pilieni palīdz uzturēt nervu sistēmas darbību, mazina spriedzi, veicina relaksāciju un sekmē garīgo labsajūtu stresa laikā. Satur baldriāna saknes, sirds māteri, piparmētras lapas un apiņa rogas. Lieto iekšķīgi pa 20–30 pilieniem 1–3 reizes dienā.

    Ginko biloba pilieni atmiņai un asinsritei. Ginko biloba lapas uzskata par vienu iedarbīgākajiem augu valsts līdzekļiem, kas veicina smadzeņu asinsriti un mikrocirkulāciju, kuru lietošana uzlabo smadzeņu apgādi ar skābekli un glikozi. Ginko biloba veicina galvas smadzeņu asinsriti un perifēro asinscirkulāciju, kas palīdz nodrošināt normālu redzi, mazinot reiboni un trokšņus ausīs, kā arī veicina roku un kāju apasiņošanu, mazinot auksto plaukstu un pēdu sajūtu. Tā palīdz saglabāt spēju koncentrēt uzmanību, darba atmiņu gan īstermiņā, gan palielināta stresa apstākļos, uzlabo atmiņu un veicina asāku domāšanu.

    Imunitātes pilieni imunitātei un elpceļiem. Pilienu sastāvā ir purpursarkanā ehināceja, kuras sastāvvielu kompleksam ir pretvīrusu, imūnsistēmu aktivizējoša, pretiekaisuma, antibakteriāla, pretsēnīšu, asinsspiedienu paaugstinoša, brūces dziedējoša, audu reģenerāciju veicinoša iedarbība.*  Imunitātes pilienus, kuru sastāvā esošā purpursarkanā ehināceja, palīdz stiprināt organisma dabīgo aizsargspēju, nomierinoši un patīkami iedarbojas uz rīkles gļotādu, elpceļiem, balss saitēm, atvieglo kņudināšanu rīklē lieto pa 25 pilieniem 3 reizes dienā, atšķaidot nelielā daudzumā ūdens vai sulas.

    Visi minētie PharmPRO pilieni satur alkoholu, tāpēc to lietošana rekomendēta pieaugušajiem, kā arī tie ir UZTURA BAGĀTINĀTĀJS. UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU.

    Rakstā izmantots avots:
    * Vija Eniņa “ VESELĪBA PIE MĀJAS SLIEKŠŅA 100 populārākie ārstniecības augi Latvijā”, Apgāds Zveigzne ABC, 2017

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē