• Skaistums un veselība intīmajā zonā

    Reklāmraksts
    4. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Daudzas sievietes kautrējas par to runāt, izvairās dzīvot dzimumdzīvi, pat atturas no vizītes pie ginekologa. Ja jūs zinātu, cik jūsu ir daudz! Tu patiesi neesi vienīgā, kas nav apmierināta ar savas intīmās zonas izskatu. Tas var sagādāt gan emocionālu, gan fizisku diskomfortu. Tev nav jācieš! Pieredzējuši un saprotoši speciālisti atradīs vispiemērotāko risinājumu tavām vajadzībām.

    Sievietes visbiežāk sūdzas par lielo un mazo kaunuma lūpu formas izmaiņām. Gan dabiskas organisma novecošanas un gravitācijas dēļ, gan arī pēc piedzīvotām grūtniecībām un dzemdībām kaunuma lūpas kļūst plānākas, garākas, nedaudz paveras un vairs nenosedz ieeju makstī. Šādi intīmā zona tiek pakļauta nevajadzīgam kairinājumam, kas rada fizisku diskomfortu. Novērojot vizuālās pārmaiņas, sievietes nereti kļūst kritiskas pret savu ķermeni – tas ietekmē viņu pašapziņu un attiecības ar partneri. Minētajām problēmām ir divi efektīvi risinājumi – hialuronskābes injekcijas un intīmās zonas plastika jeb labioplastika.

    Hialuronskābes injekciju dažādie efekti

    Hialuronskābe ir dabīga viela, kas atrodas mūsu ādā, mitrina to un piešķir tai apjomu. Ja hialuronskābes daudzums ādā un gļotādā samazinās, tā pakāpeniski zaudē tonusu. Hialuronskābes injekcijas palīdz atjaunināt ādas un gļotādas elastību, struktūru un apjomu. Intīmajā zonā visbiežāk izmanto blīvu augstas koncentrācijas hialuronskābi, kas palīdz risināt vairākas problēmas.

    • Fizisku un psiholoģisku diskomfortu sievietēm rada kaunuma lūpu asimetrija. Šo asimetriju veiksmīgi var izlīdzināt ar hialuronskābes filleriem. Injekcijas palīdz arī atjaunot kaunuma lūpu apjomu un ādas tonusu – tās atgūst anatomiski pareizo formu.
    • Hialuronskābi izmanto arī maksts sieniņu elastības un apjoma uzlabošanai. Sievietēm parasti tas kļūst aktuāli pēc dzemdībām – nereti audos rodas strukturālas izmaiņas un to atjaunošanās nenotiek pilnā apjomā. Dzimumakta laikā ir sajūta, ka maksts ir kļuvusi vaļīga un tajā ieplūst gaiss, savukārt peldoties makstī iekļūst ūdens, kas, iznākot no ūdenstilpes, patvaļīgi noplūst. Maksts atslābuma gadījumā, veicot hialuronskābes injekcijas maksts gļotādās, tonuss tiek atgūts un maksts sieniņas atkal sakļaujas.
    • Ja sieviete dzemdību laikā piedzīvojusi plīsumus vai iegriezumus, kas vēlāk saauguši kā blīvas rētas, tās izraisa sāpes, traucē gan dzimumdzīvē, gan ikdienas aktivitātēs. Hialuronskābes injekcijas palīdz mīkstināt rētas un atjaunot gļotādu.
    • Injekcijas veiksmīgi izmanto arī dzimumdzīves uzlabošanai un jutīguma atjaunošanai. Maksts priekšējā sieniņā ir zona, ko dēvē par G punktu. Ja sieviete sūdzas, ka ir zudis jutīgums, mazinājusies spēja sasniegt orgasmu, tad, ievadot hialuronskābi G punkta rajonā, iespējams šo zonu izcelt un uzlabot saskari ar partneri dzimumakta laikā. Šādi uzlabojas sievietes seksuālā labsajūta.
    • Injekciju procedūras veiksmīgi izmanto arī situācijās, kad sieviete sūdzas par urīna nesaturēšanu. Atslābstot maksts priekšējai sieniņai, urīna izvadkanālam, kas atrodas virs tās, mainās novietojuma leņķis. Tāpēc veidojas slodzes urīna nesaturēšana: brīžos, kad sieviete lec, šķauda, klepo, notiek urīna patvaļīga noplūde. Ar hialuronskābes fillera palīdzību urīna izvadkanāls tiek pacelts anatomiski pareizā leņķī un simptomi tiek novērsti.
    • Mazāk blīva hialuronskābe tiek izmantota mitruma atjaunošanai lielākos laukumos, piemēram, maksts gļotādas vai kaunuma lūpu gļotādu sausuma gadījumā. Injekcijas īpaši piemērotas sievietēm, kuras nedrīkst lietot hormonus vai kurām ar hormonterapiju vien nav izdevies panākt vēlamo rezultātu. Procedūru iesaka menopauzes laikā, kad mazinās estrogēnu daudzums organismā, sievietēm ar hormonu disbalansu, kā arī pēc onkoloģisko slimību ārstēšanas – arī staru un ķīmijterapija ietekmē gļotādu mitruma līmeni. Šajā gadījumā hialuronskābes injekcijas novērš diskomfortu – sausumu, niezi, dedzināšanas sajūtu.

    Kā notiek procedūra?

    Pati procedūra ilgst ne vairāk par stundu, un tā ir nesāpīga. Pirms filleru ievadīšanas dūrienu vietas atsāpina ar lidokaīnu – svarīgi, lai pacientei pret to nav alerģijas. Pēc procedūras uzreiz var doties ikdienas gaitās, taču tuvākās četras piecas dienas ir jāatturas no visa, kas saistīts ar berzi intīmajā rajonā, – no intīmajām attiecībām, braukšanas ar riteni, jāšanas ar zirgu un aktīvas sportošanas. Šajā laikā nevajadzētu arī karsēties pirtī un iet karstā vannā.

    Hialuronskābes injekcijām nav daudz kontrindikāciju, taču tās jāatliek, ja ir konstatēta maksts vai urīnceļu infekcija. Tā vispirms jāizārstē. Procedūra nebūs tik efektīva, ja iepriekš makstī jau ievietoti sintētiskie materiāli, piemēram, sietiņi vai permanentie filleri. Tie traucēs hialuronskābei ieņemt vēlamo formu. Injekcijas neiesaka arī tad, ja ir onkoloģiskas slimības to akūtajā fāzē. Arī hronisku slimību saasinājumu brīžos injekcijas ar hialuronskābi ir jāatliek, līdz slimības gaita normalizējas, jo tas var ietekmēt dzīšanas procesu.

    Tā kā hialuronskābe dabīgi ar laiku noārdās, procedūra jāatkārto ik pēc pusotra gada.

    Mazo kaunuma lūpu korekcija

    Ja ar hialuronskābes injekcijām vien koriģēt intīmo zonu nav iespējams, talkā nāk plastiskā ķirurģija.

    Vēlmi ķirurģiski koriģēt intīmās zonas izskatu visbiežāk rada izteikta mazo kaunuma lūpu asimetrija vai to pārmērīga palielināšanās. Šīs zonas izskats var būt iedzimts vai dažādu dzīves laikā iegūtu traumu rezultāts. To var ietekmēt arī pārmaiņas dzimumorgānos pēc ilgām dzemdībām, kad lūpiņas ir stipri izstaipījušās un vairs neatgūst sākotnējo formu. Dažkārt dzemdību laikā ir jāiegriež starpene, un, ja tā tiek neakurāti sašūta, izveidojas liekas ļipiņas. Vizuālas izmaiņas intīmajā rajonā var notikt arī dabiskas novecošanas dēļ, kad mazās kaunuma lūpas neproporcionāli palielinās (zūdot tonusam, tās pagarinās) vai lielās kaunuma lūpas, tieši pretēji, zaudē apjomu.

    Anatomiski lielajām kaunuma lūpām paredzēts nosegt mazās, savukārt mazajām būtu jānosedz maksts ieeja, lai maksts allaž būtu mitra, silta un slēgta. Ja mazās kaunuma lūpas ir pārāk garas, rodas diskomforts, jo tās tiek pakļautas liekai berzei (tās var norīvēt līdz pat jēlumiem). Pārāk garu mazo kaunuma lūpu izskats sievietei nereti rada arī psiholoģisku diskomfortu un neļauj justies brīvi intīmajā dzīvē. Tad, atnākot pie ārsta, viņas dažkārt saka: dakter, noņemiet tās pavisam! Bet to darīt nedrīkst, jo mazajām kaunuma lūpām ir sava fizioloģiska nozīme: tās piesedz dzimumceļus, un, ja ir par daudz noņemtas, var veidoties maksts sausums, izmaiņas mikroflorā, kas atkal ir jauna diskomforta iemesls.

    Kā notiek operācija un atlabšana?

    Mazo kaunuma lūpu samazināšanas operāciju klīnikā Aesthetica veic vispārējā narkozē. Operācija ilgst pusstundu līdz četrdesmit minūtes. Tās laikā ķirurgs noņem liekos audus tā, lai mazās kaunuma lūpas būtu vienādas – simetriskas, neizvirzītos ārpus lielo lūpu robežām un tiktu paslēptas dziļāk.

    Hialuronskābi izmanto arī maksts sieniņu elastības un apjoma uzlabošanai

    Pēc operācijas, kad sieviete pamostas, viņa vēl pāris stundu paguļ palātā, kamēr iziet narkoze. Jau tās pašas dienas pēcpusdienā var doties mājās. Turpmākās dienas būs jānēsā higiēniskais ieliktnītis, jo var būt vērojama neliela smērēšanās. Ir sievietes, kas pēc operācijas sāpes nejūt nemaz, ir tādas, kuras izjūt diskomfortu, – tas ir ļoti individuāli. Tāpēc, ja ir nepieciešams, ārsts izraksta pretsāpju medikamentus. Pirmās trīs dienas pēc operācijas pēc katra tualetes apmeklējuma ir jāapmazgājas. Šajā laikā jārēķinās, ka mazās kaunuma lūpas var satūkt. Nedēļu pēc operācijas tūska pakāpeniski mazinās. Šajā laikā iesaka dzīvot mierīgākā režīmā, divas nedēļas atturēties no fiziski smagiem darbiem, sportošanas un intīmajiem kontaktiem. Mēnesi neiesaka apmeklēt pirti. Dušā var mazgāties uzreiz, taču ne karstā ūdenī, jo, ķermenim uzkarstot, asinsvadi paplašinās, un tas var izraisīt asiņošanu. Pēcoperācijas periodā neiesaka arī vilkt ciešu apģērbu, jo tas var radīt diskomfortu. Atgriežoties ofisa darbā, svarīgi sēdēt krēslā ieslīpi: sēžot ar taisnu muguru, lielākais spiediens ir tieši uz kaunuma lūpām. Būtiski arī atcerēties ik pa laikam pastaigāt – tas veicinās asinsriti, dzīšanas procesus un mazinās tūsku.

    Minētais dažu dienu nelielais fiziskais diskomforts tomēr nav salīdzināms ar iepriekš piedzīvoto. Atsauksmes no pacientēm gan pēc hialuronskābes injekcijām, gan operācijām ir ļoti labas. Sievietes atzīst, ka ir atguvušas pašpārliecību, fiziski jūtas labi, ir uzlabojusies arī viņu seksuālā dzīve.

    Vairāk par procedūru un pakalpojumiem meklē: aesthetica.lv

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē