• Savstarpējo aizdevumu finansēšanas priekšrocības un trūkumi

    Reklāmraksts
    27. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Savstarpējie aizdevumi sniedz investoriem un aizņēmējiem vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar tradicionāliem finansēšanas veidiem, taču šim veidam ir arī potenciāls negatīvs aspekts.

    Šajā bloga rakstā mēs apskatīsim dažādas šī alternatīvā finansējuma priekšrocības un trūkumus, kā arī veidus, kā Estateguru strādā pie tā, lai maksimāli uzlabotu šīs priekšrocības un mazinātu trūkumus.

    Kā tas darbojas?

    Vispirms definēsim, kas ir savstarpējie aizdevumi, jeb P2P. P2P aizdevumi ļauj aizņēmējiem piesaistīt finansējumu tieši no privātpersonām, bez bankas vai kādas citas tradicionālās finanšu iestādes starpniecības. P2P platformas, tostarp arī Estateguru, izvērtē iespējamo aizņēmēju projektu pieteikumus, analizē iespējamos riskus, kas saistīti ar projektu un aizņēmēju, un apstiprina vai noraida pieteikumu, balstoties uz vērtējuma rezultātiem.

    Projektiem, kas tiek apstiprināti, ir noteikta procentu likme, pamatojoties uz iepriekš minētajiem kritērijiem un citiem faktoriem. Ja aizņēmējs apstiprina piedāvājumu, viņa projekts tiek publicēts platformā, lai investori to varētu izvērtēt no savas perspektīvas un, iespējams, finansēt. Pēc projekta finansēšanas aizņēmēji ir atbildīgi par periodisku (parasti ikmēneša) procentu maksājumu veikšanu un pamatsummas atmaksu, kad sasniegtas aizdevuma termiņa beigas. Viena no svarīgākajām Estateguru īpašībām ir tā, ka mūsu aizdevumi ir nodrošināti ar pirmās kārtas hipotēku, kas nozīmē, ka mūsu aizņēmēji sniedz nekustamā īpašuma ķīlu pret aizdevumu un investoriem ir priekšrocība ieņēmumiem no īpašuma piespiedu pārdošanas, ja aizņēmējs nepilda saistības. Tas nav rezultāts, ko mēs vēlamies, un tas notiek ļoti reti, taču to ir patīkami zināt.

    Ja vēlaties uzzināt vairāk par P2P aizdevumiem un to, un vai tas ir drošs ieguldījuma veids, noklikšķiniet šeit.

    Priekšrocības investoriem

    Ieguldījumi P2P platformā piedāvā iespēju nopelnīt vairāk nekā tradicionālajos noguldījumu kontos, no kuriem tikai daži spēj sekot līdzi inflācijai. Estateguru piedāvā investoriem vidējo gada atdevi nedaudz virs desmit procentiem, un pateicoties mūsu stingrajiem pārbaudes procesiem, neatmaksāto aizdevumu apjoms mūsu platformā ir ārkārtīgi zems.

    Vēl viena P2P priekšrocība ir iespēja dažādot jeb diversificēt savu portfeli. Līdzekļu ieguldīšana vairākos projektos samazina risku, ka jūsu portfeli var ietekmēt aizņēmēja bankrotēšana. Estateguru piedāvā lietotājiem iespēju dažādot investīciju portfeli ne tikai izvēloties dažādus aizdevumu veidus, bet arī ģeogrāfisko projektu atrašanās vietu visā Eiropā, tādējādi nodrošinot lielāku ieguldījumu drošību.

    P2P platformas veic risku novērtēšanu aizņēmējiem, lai nodrošinātu, ka aizņēmēji ir kredītspējīgi un darbojas godprātīgi. Šīs procedūras ietver kredītriska, identitātes un krāpšanas pārbaudes. Turklāt, kā jau minēts, lielākā daļa mūsu aizdevumu ir nodrošināti ar pirmās kārtas hipotēku. Saistību nepildīšanas gadījumā šis nodrošinājuma īpašums tiek pārdots izsolē, lai pēc iespējas ātrāk atmaksātu ieguldījumus mūsu Investoriem.

    Trūkumi investoriem

    Parasti savstarpējie aizdevumi ir pakļauti augstam kredītriskam, jo ​​dažas platformas nodrošina aizdevumus aizņēmējiem, kuru zemie kredītreitingi liedz saņemt finansējumu tradicionālajās finanšu iestādēs. Kā minēts iepriekš, Estateguru procesi ir izveidoti un pielāgoti tā, lai aizsargātu mūsu investorus no riska, ka aizņēmējs nepildīs saistības. Mēs vēlamies saglabāt piesardzību, vērtējot mūsu aizņēmēju sniegto nodrošinājumu, un vienmēr saglabāt aizdevuma un ķīlas vērtības attiecību mazāku par 70 procentiem.

    P2P aizdevumu platformas un to Investori nesaņem nekādu valsts aizsardzību vai apdrošināšanu. Dažas jurisdikcijas pat pilnībā aizliedz P2P aizdevumus. Estateguru ir licences Lietuvā un Lielbritānijā (FCA p2p aizdevuma licence). EFSA (Igaunijas Finanšu uzraudzības iestāde) neregulē Estateguru, jo saskaņā ar Igaunijas likumiem, lai savienotu aizņēmējus ar investoriem, licence nav nepieciešama.

    Lai optimizētu atdevi, bieži vien ir nepieciešams ieguldīt līdzekļus uz ilgu laiku (parasti vismaz gadu). Ja vēlaties ātri gūt peļņu, P2P var nebūt ideāla izvēle. Estateguru pavisam nesen ieviesa otrreizējo tirgu, kas ļauj investoriem pārdot savas esošās investīcijas citiem investoriem, pirms tās sasniedz termiņa beigas. Šī funkcija dod iespēju investoriem uzlabot likviditāti un gūt peļņu no ieguldījumiem īsākā laika posmā par 12 mēnešiem.

    Priekšrocības aizņēmējiem

    Savstarpējie aizdevumi var nodrošināt pieejamāku finansējumu, salīdzinot ar tradicionālām finanšu iestādēm. Bankas un citas finanšu iestādes bieži vien nevēlas atbalstīt nekustamo īpašumu attīstītājus, kuri nevar lepoties ar plašu, ilggadēju pieredzi. Papildus sadarbībām ar dažiem no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Eiropā, Estateguru lepojas arī ar to, ka ir kļuvis par trūkstošo posmu finansēšanā tiem, kuriem ir labs biznesa plāns, perspektīvs projekts, taču nav atbalsta no bankas, jo tās nevēlas atbalstīt mazākus projektus.

    Tiešsaistē lietas notiek ātrāk, un tas attiecas arī uz savstarpējiem aizdevumiem. Salīdzinot ar bankām, kas ir iegrimušas protokolos un birokrātiskās procedūrās, P2P aizdevēji bieži ir ātrāki un elastīgāki. Piemēram, Estateguru nodrošina finansējumu bez liekas birokrātijas vai gaidīšanas periodiem. Projektu vērtēšanu veic mūsu starptautiskā speciālistu komanda, un mēs katru dienu apstiprinām jaunus aizdevumus. Faktiski nekustamā īpašuma aizdevuma iegūšana Estateguru platformā ir līdz pat piecām reizēm ātrāka nekā tradicionālajās finanšu iestādēs.

    Dažas platformas, tostarp arī Estateguru, ļauj aizņēmējiem atmaksāt aizdevumus pirms termiņa, nemaksājot soda naudu. Estateguru piedāvā elastīgus atmaksas noteikumus, lai aizņēmēji varētu izvēlēties sev piemērotāko grafiku. Aizņēmēji var pieteikties arī trīs dažādiem aizdevuma veidiem: īstermiņa, uzņēmējdarbības un attīstīšanas, katrs no tiem pielāgots konkrētām aizņēmēja prasībām.

    Trūkumi aizņēmējiem

    Papildus procentu likmei, kas tiek piemērota aizdevumiem, P2P platformas var iekasēt arī papildus komisijas maksas. Estateguru iekasē maksu (parasti 2,5–4% no finansētā aizdevuma apjoma), kad aizdevums ir pilnībā finansēts, un gada administrēšanas maksu 0,5–1% robežās.

    Visām investīcijām, tostarp nekustamajā īpašumā, ir spekulatīvs raksturs un tās ir saistītas ar būtisku zaudējumu risku. Mēs mudinām savus investorus rūpīgi izvērtēt projektus pirms ieguldījumu veikšanas, kā arī saņemt padomu no profesionāla ieguldījumu konsultanta un veikt neatkarīgu izvērtēšanu pirms izmantot mūsu publicēto informāciju.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē