• Putnu atbaidītāji dārzam – ceļvedis kā izvēlēties piemērotāko

    Reklāmraksts
    14. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Redzēt putnus dārzā ir pavisam ierasts skats un, ejot vienkārši garām, ir pat patīkami klausīties to čivināšanā. Tomēr putni rada zināmus kaitējumus, liedzot novākt bagātīgu ogu un augļu ražu.

    Zemenes un ķirši, kas īpaši garšo putniem, pat vēl pirms ir pavisam nogatavojušies, tiek apēst, tādēļ būtiski ir pasargāt ogu ražu, izmantojot putnu atbaidītājus. Putni ne tikai apēd ogas un augļus, bet arī mēdz izrakņāt augsni, meklējot kukaiņus un tārpus, kā arī veido ligzdas neērtās vietās, piemēram, virs āra apgaismojuma vai māju pažobelēs.

    Vēlies uzzināt, kā vislabāk pasargāt dārzu, ogas un augļus no putniem? Turpini lasīt rakstu, kurā apkopoti populārākie putnu atbaidītāju veidi. Iepazīsties un atrodi sev piemērotāko veidu, kā saglabāt ražu ar pārbaudītiem un efektīviem putnu atbaidītājiem.

    Putnu atbaidīšanas ierīce ar skaņas signālu

    Lieliski piemērota, lai atbaidītu dzeņus, zvirbuļus, strazdus, baložus, vārnas un citus putnus. Ar iebūvēto kustības sensoru, sajūt kustības noteiktajā apvidū un rada plēsīga putna skaņas, kā vanaga, piekūna, ērgļa un pūces balsis.

    Putnu atbaidīšanas ierīce ar skaņas signālu ir individuāli pielāgojama katram dārzam. Iespējams uzstādīt laika intervālu ar. Noder, lai pasargātu teritoriju līdz 4000 m2.

    Lai gan ierīcei iespējams regulēt skaļumu, jāņem vērā, ka tā rada spalgu skaņu, kas var traucēt kaimiņiem, tādēļ to vislabāk novietot tālāk no dzīvojamajām mājām. Būs piemērotāka lauku viensētām.

    Putnu atbaidītāji ar ultraskaņu

    Drošs un pilnībā nekaitīgs cilvēkiem un putniem ir ultraskaņas putnu atbaidītājs. Viegli uzstādāms dārzos, pagalmos, pie zivju dīķiem un citās vietās, kur nav vēlama dzeņu, baložu, strazdu, zvirbuļu, mežastrazdu un vārnu klātbūtne.

    Ultraskaņas putnu atbaidītājs raida dažādu frekvenču skaņas, kas putniem nav patīkamas un ar spilgto gaismu jau no tālienes liek putniem mainīt lidošanas virzienu. Lai uzstādītu ierīci, nepieciešama siena, stabs, koks vai kāda cita vieta, kur to piestiprināt.

    Piepūšamais putnubiedēklis

    Vai zini, ka oranžā krāsa efektīvi atbaida putnus? Tieši tāpēc putnubiedēklis visbiežāk ir oranžā krāsā. Piepūšamais putnubiedēklis negaidīti parādās un ātri spēj putnus aizbiedēt.

    Putnubiedēklis rada spēcīgas skaņas un ir īpašs ar to, ka tam var uzstādīt gan konkrētus parādīšanās laikus, gan arī iestatīt parādīšanos pēc nejaušības principa. Tomēr pastāv iespēja, ka putni var pierast pie putnubiedēkļa, tāpēc to vajadzētu lieto kopā ar vēl kādu citu putnu atbaidīšanas ierīci.

    Pūķis putnu aizbiedēšanai

    Savdabīgs un īpašs putnu atbaidītājs ir putnu pūķis. Tas ir ilgnoturīgs, lidojoša vanaga atdarinājums, kas pasargās augļu kokus un ogulājus plašās teritorijās no putnu baru uzlidojumiem.

    Būtisks putnu pūķa pluss ir tā ērtā lietošana. Tas ir kompakts, jo aizņem maz vietas, bet ir redzams jau no liela attāluma un efektīvi darbojas arī mazāk vējainās dienās. Pūķis piemērots kā putnu atbaidītājs, lai pasargātu dārzu no mazākajiem putniem.

    Lāzeris putnu atbaidīšanai

    Efektīva putnu atbaidīšanas ierīces, kas darbojas gan ar cilvēka manuālu līdzdalību, kurš virza gaismas staru mērķa virzienā, gan automātiski ar tālvadības pulti, atkarībā no modeļa. Būtisks lāzera pluss ir tas, ka to var izmantot jebkuros laika apstākļos. Pat miglā, rītausmā un saulrietā. Lāzeris ir piemērots putnu atbaidīšanai, jo nodrošina, ka putni nepierod pie tā stara.

    Petardes

    Dzīvnieku atbaidīšanas līdzekļi –- petardes – ir efektīvs veids kā ne tikai aizbaidīt putnus, bet pasargāt savus laukus un sētas no meža cūkām, stirnām un vilkiem. Tās izgatavotas, lai radītu medību bises šāvienam līdzīgas skaņas. Ir ērti lietojama jebkuros laika apstākļos. Darbojas ar 12V sprieguma bateriju.

    Putnu un dzīvnieku atbaidīšanas līdzekļi lauksaimniekiem

    Efektīvi dzīvnieku atbaidīšanas līdzekļi ir būtiski arī lauksaimniekiem, jo zināms, ka, nodarot kaitējumu ne tikai dārziem, bet arī labības laukiem, tiek samazināta graudu raža, tā radot  finansiālus zaudējumus.

    Lieliski palīgi katram lauksaimniekam ražas aizsargāšanai ir putnu atbaidītāji. Tie efektīvi noderēs, aizbaidot putnu kolonijas no laukiem, kuros rudeņos un pavasaros bieži redzami pulcējamies putnu bari. Lielākie putnu bari rada lielus zaudējumus laukiem ne tikai tos izbradājot , bet arī iznīcinot jaunos sējumus un dzinumus.

    Lauksaimniecībai ir svarīga loma pārtikas nodrošināšanā, tādēļ putnu atbaidītājs ir vēlams uz katra lauka. Putnu atbaidītāji, kas efektīvi pasargās dārzu no putniem ir būtiski izvēlēties pārbaudītas kvalitātes, lai nodrošinātu ātru un pats, galvenais, efektīvu darbību.

    Atrodi savai situācijai piemērotāko dzīvnieku atbaidīšanas līdzekli un pasargā savu dārzu ar kvalitatīvu putnu atbaidītāju no igauņu uzņēmuma Birdbusters.eu, kas piedāvā vairāk nekā 50 dažādus putnu un dzīvnieku atvairītājus. Sākot no ierastajiem putnubiedēkļiem, līdz pat specializētām putnu atbaidīšanas ierīcēm ar  skaņas sistēmu, lāzeriem un ultraskaņu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē