• Probiotiku spēks: pētām zīmola Enterol priekšrocības

    Reklāmraksts
    2. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Dažādi gremošanas sistēmas traucējumi ir delikāta problēma, tomēr ar tiem, vairāk vai mazāk, ir saskāries ikviens. Vēdera pūšanās, mainīga vēdera izeja, aizcietējumi, caureja, kairināto zarnu sindroms un citi gremošanas sistēmas funkcionālie traucējumi ietekmē gan mūsu veselību un ikdienas gaitas, gan emocionālo pašsajūtu un pārliecību par sevi.

    Gadījumos, kad kuņģa–zarnu trakta darbība ir traucēta ilgstoši, parādās sāpes, asiņaina vēdera izeja, vemšana vai drudzis, noteikti nekavējoties jādodas pie ārsta, lai diagnosticētu problēmas cēloni, izslēgtu infekcijas, saindēšanās vai vīrusu izraisītu slimību risku, kā arī piemērotu atbilstošāko terapiju un tālāk nepieciešamos izmeklējumus.

    Lai palīdzētu novērst gremošanas sistēmas traucējumus, mazinātu caurejas simptomus un atgrieztu zarnu mikrobiota līdzsvaru, aptiekās pieejams plašs medikamentu un probiotiķu klāsts. Savu efektivitāti pierādījis arī Enterol – preparāts, kas palīdz caurejas un citu gremošanas problēmu gadījumā.

    Kā Enterol palīdz atbalstīt gremošanas sistēmas darbību, kādos gadījumos to iegādāties un kā to pareizi lietot – par to raksta turpinājumā!

    Normāla zarnu darbība, imunitāte un vispārēja organisma veselība

    Normālas zarnu trakta un gremošanas sistēmas darbības pamatā ir zarnu un gremošanas sistēmas mikrobiota un mikrobioma līdzsvars.

    Mikrobiots ir mikroorganismu (vīrusu, baktēriju, sēnīšu) kopums kādā konkrētā vidē, piemēram, deguna blakusdobumā, uz ādas, plaušās, uroģenitālajos orgānos u.c. Tieši zarnu mikrobiota ir viena no nozīmīgākajām mūsu organismā, jo zarnu mikrobiota līdzsvars un darbība būtiski ietekmē arī mūsu imūnās sistēmas darbību un kopējo organisma veselību.

    Ja zarnu mikrobiota līdzsvars ir izjaukts, pirmkārt, cieš mūsu gremošanas un zarnu sistēmas veselība. Var parādīties tādi traucējumi kā sāpes, slikta dūša, vēdera pūšanās, mainīga, neregulāra vēdera izeja, caureja vai vemšana.

    Tāpat nereti novēro arī hronisku slimību saasinājumus, ādas problēmas, traucētu imūnsistēmas darbību, kā dēļ biežāk slimojam. Ir pētījumi arī par zarnu mikrobiota ietekmi uz mūsu mentālo veselību. Tāpēc zinātnieki un ārsti mūsdienās kuņģa–zarnu mikrobiota izpētei pievērš arvien lielāku uzmanību un daudzos avotos zarnu mikrobiots jau tiek uzskatīts par atsevišķu orgānu.

    Savukārt mikrobioms ir mikrobiota un tās radīto vielmaiņas produktu, gan mikrobiota ģenētiskā kompleksa un citu struktūras elementu kopums. Ja organisms ir vesels, tad ne tikai zarnu, bet visa organisma mikrobioms ir līdzsvarā un darbojas simbiotiski.

    Rauga šūnu spēks

    Lai nodrošinātu zarnu un gremošanas sistēmas veselību, pirmkārt, jāseko līdzi savam uzturam (interesanti, ka visveselīgākais zarnu mikrobiots ir tiem cilvēkiem, kas ikdienā ievēro tā saukto Vidusjūras un Ziemeļu diētu). Tāpat svarīgi ikdienā ievērot fiziski aktīvu dzīvesveidu un regulāri uzturēties svaigā gaisā, kā arī ieviest stresu mazinošas prakses.

    Taču zarnu un gremošanas sistēmas veselību palīdz uzlabot arī probiotiķi un prebiotiķi. Mūsu gremošanas sistēmai patiks, ja ikdienā uzturā lietosim skābētus un fermentētus produktus. Taču arī aptiekās pieejamie probiotiķu un prebiotiķu preparāti palīdz gadījumos, kad gremošanas sistēmas darbība ir traucēta. Rauga šūnas jeb Saccharomyces boulardii CNCM I-745 palīdz:

    • līdzsvarot zarnu mikrobiotu;
    • uzlabot barības vielu uzsūkšanos;
    • mazināt kairināto zarnu sindromam;
    • dažādu gremošanas traucējumu gadījumā.

    Saccharomyces boulardii bieži lieto kā probiotisku līdzekli. Ir pierādīts, ka rauga šūnas palīdz atbalstīt zarnu un gremošanas sistēmas veselību un atjaunot dabisko zarnu mikrobiota līdzsvaru. Rauga šūnas palīdz stiprināt zarnu barjeru, regulē imūnreakciju un kavē kaitīgo mikroorganismu augšanu. Saccharomyces boulardii palīdz mazināt arī dažādas kuņģa un gremošanas sistēmas saslimšanas un stāvokļus, piemēram, caureju vai iekaisīgo zarnu sindromu. Saccharomyces boulardii jeb rauga šūnas ir arī Enterol sastāvā.

    Kad un kā lietot Enterol?

    Enterol ir efektīvs medikaments, kas palīdz mazināt tādas slimības un stāvokļus kā:

    • kairināto zarnu sindromu;
    • baktērijas vai vīrusa izraisītu akūtu, infekciozu caureju;
    • antibiotiku terapijas izraisītu caureju vai kolikas. 

    Enterol lieto arī kā papildu līdzekli vankomicīna/metronidazola terapijas laikā, lai novērstu Clostridium difficile baktērijas izraisītas slimības atkārtošanos.

    Enterol kapsulas: paredzētas lietošanai pieaugušajiem un bērniem no 6 gadu vecuma. Ieteicamā deva 1–2 kapsulas dienā, uzdzerot glāzi ūdens. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā.

    Enterol bērniem

    Sakarā ar iespējamo aizrīšanās risku, bērniem līdz 6 gadu vecumam Enterol kapsulu vietā ieteicams lietot Enterol 250 mg pulveri. Enterol pulveris: paredzēts lietošanai pieaugušajiem un bērniem. Ieteicamā dienas deva ir 1–2 paciņas dienā. Pulveris jāieber glāzē vai pudelītē ar ūdeni, pienu vai dzērienu, jāsamaisa un nekavējoties jāizdzer. Pulveri var sajaukt arī ar ēdienu. Precīzu zāļu lietošanu skatīt lietošanas instrukcijā vai zāļu aprakstā.

    • Ja caurejas simptomi nepāriet 2 dienu laikā, ir paaugstināta temperatūra, stipras sāpes vēderā, nespēks, krampji, caurejai ir asiņaini piejaukumi, nekavējoties jāmeklē neatliekamā medicīniskā palīdzība.

    Parūpējies par gremošanas sistēmas veselību kopā ar InternetAptieka.lv!

    Ienāc InternetAptieka.lv un iegādājies ne tikai Enterol, bet arī citus medikamentus, kas palīdzēs mazināt caureju, sliktu dūšu, vemšanu, aizcietējumu, kolikas vai citas gremošanas problēmas. Nepieciešama farmaceita konsultācija? InternetAptieka.lv piedāvā iespēju sazināties ar kādu no mūsu zinošajiem farmaceitiem attālināti mājas lapas platformā, Whatsapp vietnē vai telefoniski! 

    Pirms zāļu lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju vai atbilstošu informāciju uz iepakojuma. Par zāļu lietošanu konsultējieties pie ārsta vai farmaceita!

    ZĀĻU NEPAMATOTA LIETOŠANA IR KAITĪGA VESELĪBAI

    Reklāmdevējs SIA Panpharmacy

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē