• Peldsezonas atklāšana – kas katrai sievietei jāzina?

    Reklāmraksts
    2. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kas gan varētu būt labāks par peldēšanās sezonas atklāšanu vasaras sākumā? Saulīte silda, un ūdens pie jūras, dīķa vai baseina ir sevišķi vilinošs. Tā ir sagadījies, ka sievietes anotomiskā uzbūve liek mums būt mazliet vērīgākām, lai negaidīti neizraisītu veselības problēmas intīmajā zonā. Uzzini, kas būtu jāzina katrai sievietei, lai peldēšanās nesagādātu negaidītus pārsteigumus un peldsezonas pāragru pārtraukšanu.

    Makstī pareizu vidi nodrošina tur esošās pienskābās baktērijas. Tās izstrādā pienskābi, kas neļauj intīmajā zonā savairoties nelabvēlīgām baktērijām un sēnītēm. Jāpievērš uzmanību, ka vasaras sezonā šo dabisko līdzsvaru diezgan pamatīgi var izjaukt peldēšanās paradumi, piemēram, staigāšana slapjā peldkostīmā.

    Ķīmiskas vielas, piemēram, hlors no baseina un baktērijas no dīķa ūdens nonāk peldkostīma audumā. Siltie un mitrie apstākļi kopā ar kairinātājiem un sliktajām baktērijām veido perfektu vidi urīnceļu infekcijai un iekaisumam makstī – bakteriālajai vaginozei un arī rauga sēnītes infekcijai.

    Protams, visas šīs slimības ir ārstējamas, bet labāk no tām izvairīties laicīgi. Ir vairākas lietas, ko varam mainīt savos peldēšanās ieradumos. Noskalošanās un peldkostīma nomaiņa uzreiz pēc peldes, regulāra tā mazgāšana var stipri samazināt infekciju risku. Maksts pareizu vidi varam stiprināt arī profilaktiski – ar labajām pienskābajām baktērijām, tās uzņemot intīmo probiotiku veidā.

    Būtu arī jāņem vērā, ka katra esam atšķirīga un ir daļa sieviešu, kuras dabiski ir pakļautas lielākam intīmās zonas disbalansa riskam. Šai grupai speciālisti sevišķi iesaka lietot intīmās probiotikas. Tās ir labās pienskābās baktērijas, ko uzņemot papildus kapsulu veidā, var lietot kā atbalstu savai maksts mikroflorai. Probiotikas, sasniedzot gremošanas trakta izeju, migrē uz maksti, kur veicina veselīgu tās vidi.

    Šobrīd zinātniski visatzītākā intīmo probiotiku kombinācija ir pienskābās baktērijas Lactobacillus rhamnosus (GR-1®) un Lactobacillus reuteri (RC-14®). Tām ir pierādīta efektivitāte gan intīmās veselības veicināšanā, gan urīnceļu infekciju gadījumos. Šo pienskābo baktēriju kombināciju var lietot arī profilaktiski, ja vēlies atbalstīt savu intīmo veselību dabiskā veidā.

    LIVEO Intime ir pienskābo baktēriju komplekss, kas īpaši radīts sievietēm. Katra kapsula satur 2 miljonus Lactobacillus reuteri (RC-14®) un Lactobacillus rhamnosus (GR-1®) labo baktēriju vaginālās mikrofloras līdzsvaram ar pierādītu klīnisko efektivitāti. Šīs pienskābās baktērijas ir dabiski maksts iemītnieki, kas palielina pienskābo baktēriju daudzumu mikroflorā. LIVEO Intime ir iekšķīgi lietojamas kapsulas, kas atrodas inovatīvā plastmasas konteinerī ar mitrumu uzsūcošu iekšējo pārklājumu, lai nodrošinātu baktēriju dzīvotspēju.

    Avoti:

    K. Oyster MD, https://www.allinahealth.org/healthysetgo/prevent/best-summer-tip-for-your-lady-bits

    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/urex

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē