• Pareizs apgaismojums un tā nozīme interjerā

    Reklāmraksts
    21. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ar pareizi izvēlētiem gaismekļiem mājoklī ir iespējams radīt atbilstošu atmosfēru un piešķirt akcentus interjeram. Taču, kādus gaismekļus labāk izvēlēties, lai vienlaikus tiktu nodrošināts arī pietiekošs un pareizs apgaismojums? Ieteikumos dalās interjera salona KRASSKY eksperti.

    Apgaismojumam – vairākas funkcijas

    Gaismas objektu izvēle ir ļoti būtiska, jo no tā ir atkarīga mūsu labsajūta. Galvassāpes un nogurums var būt tikai dažas no pazīmēm, kas liecina, ka esošais apgaismojums nav pietiekošs vai gaismas ķermeņi ir izvietoti nepareizi. Pareizi izvēlēts dekoratīvais apgaismojums telpai piešķir akcentus – izceļot svarīgākās nianses un nodrošinot telpas funkcionalitāti. Lūk, daži no svarīgākajiem aspektiem, kurus ir ieteicams ņemt vērā, plānojot apgaismojumu mājoklī: 

    Mājvietas izmērs. Ja dzīvojat neliela izmēra mājoklī, vislabāk ir izvēlēties izmēra ziņā mazākus gaismekļus, kas neaizņems papildu vietu, bet tajā pašā laikā nodrošina nepieciešamo gaismas daudzumu. Piemēram, sienas apgaismojums vai iebūvējamie gaismas objekti būs lielisks risinājums. Savukārt lielāka izmēra mājā vai dzīvoklī iederēsies apjomīgāka izmēra gaismekļi – griestu lampas, stāvlampas u.c.

    Apgaismojuma mērķis būtu jānoskaidro vēl pirms gaismekļu iegādes. Ja gaisma ir nepieciešama rakstīšanai, lasīšanai vai darbam pie datora, ir ieteicams izvēlēties piemērotu galda vai brīvi stāvošu lampu. Ne mazāk nozīmīgas ir rūpes par redzi, tādēļ apgaismojumam ir jābūt tādam, kas nenogurdina acis. 

    Gaismas avota krāsas temperatūra arī ir nozīmīgs aspekts, kam pievērst uzmanību. Vēsās krāsas uzlabo koncentrēšanās spēju, siltās krāsas rada omulīgu un patīkamu noskaņu, savukārt neitrālā baltā gaisma uzmundrina un veicina ātrāku pamošanos. 

    Neatkarīgi no tā, kāds apgaismojums Jums nepieciešams, KRASSKY interjera salonā iespējams atrast pasaulē pazīstamu zīmolu dekoratīvo apgaismojumu, kā arī izstrādāt arhitektūras gaismas projektu gan iekštelpām, gan ārtelpām.

    Occhio, KRASSKY.lv

    Apgaismojums interjerā – ko ir svarīgi par to zināt?

    KRASSKY interjera dizaineri apkopoja noderīgus ieteikumus, kas palīdzēs izvēlēties piemērotākos gaismekļus katrā no dzīvojamajām telpām –, lai Jūsu mājokļa interjers izceltos!  

    Virtuves zona – ēdiena gatavošanas zonai nepieciešams pilnīgi cits apgaismojums, nekā ēdamzonai. Vietā, kur notiek ēdiena gatavošana, būtu jāparūpējas par gaišu un pietiekamu, izkliedētu apgaismojumu, savukārt maltītes ēdamgalda zonai var izvēlēties, piemēram, dekoratīvas griestu lampas ar regulējamu augstumu. 

    Viesistaba – viesistaba nereti ir mājokļa centrālā telpa – ģimenes pulcēšanās vieta. Tur notiek galda spēļu spēlēšana, iecienīto pārraižu, seriālu vai filmu skatīšanās, grāmatu lasīšana vai vienkārši kvalitatīva laika pavdīšana visiem kopā, tādēļ atmosfēra šajā telpā ir īpaši nozīmīga. Viesistabā vislabāk derēs griestu apgaismojums kombinācijā ar vairāku līmeņu regulējamu apgaismojumu, kas ļaus mainīt apgaismojuma intensitāti, attiecīgi pielāgojot to katrā no istabas zonām un funkcijām. 

    Guļamistaba – šajā telpā ar apgaismojumu nevajadzētu pārspīlēt, tā vietā ir jārada nepiespiesta noskaņa. Ieteicams izvēlēties vienu centrālo gaismekli, kas izvietots griestos, kā arī neliela izmēra lampas, ko novietot, piemēram, uz naktsskapīšiem. Ja istabā atrodas vēl kāda mēbele – kosmētikas galdiņš vai rakstāmgalds, arī tos ir nepieciešams izgaismot, izvēloties galda lampas, stāvlampas vai iebūvējamos gaismekļus, atbilstoši funkcijām.

    Vannas istaba – šajā telpā apgaismojumam ir jābūt vienmērīgam. Vislabāk iederēsies slēgta tipa dekoratīvie gaismekļi, lai pasargātu tos no mitruma. Papildus sienas gaismeklis telpu vizuāli padarīs plašāku. 

    Occhio, KRASSKY.lv

    Jāteic, ka pareiza gaismekļu izvēle un uzstādīšana ir atbildīgs, bet vienlaikus arī laikietilpīgs process. Interjera dizainers vai profesionāls gaismu arhitekts var palīdzēt izvēlēties saderīgākās kombinācijas, izveidojot tieši Jūsu mājoklim piemērotāko apgaismojuma plānojumu, kas lieliski saskanēs ar interjeru un nodrošinās telpu ar nepieciešamo gaismu tās funkciju izpildei. 

    Interjera salons KRASSKY daudzveidīgā klāstā piedāvā kvalitatīvus un izsmalcinātus pasaulē atzītu ražotāju gaismekļus un to vadības sistēmas. Ienāciet mājaslapā, gūstiet iedvesmu, apskatot, kāds apgaismojums un gaismekļi varētu iederēties Jūsu interjerā un sazinieties ar pārdošanas speciālistiem, kuri palīdzēs izvēlēties piemērotāko risinājumu!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē