• Padomi, kā izveidot skaistu un gaumīgu dārzu

    Reklāmraksts
    30. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vasaras sezona ir beidzot sākusies, daba ir pamodusies un mēs vēlamies pavadīt pēc iespējas vairāk laika dārzā. Skaista dārza izveide ir laikielpīgs darbs, tomēr, skaists un gaumīgs dārzs var radīt milzīgu prieku un mieru. Tomēr, nepietiek tikai ar dārza izveidošanu, lai to saglabātu skaistu ilgtermiņā, nepieciešama regulāra aprūpe un darbs. Izmantojot pareizās stratēģijas un padomus, iespējams dārzu satriecošu visu cauru gadu.

    Padomi, kas palīdzēs izveidot un uzturēt skaistu un kārtīgu dārzu:

    Augi un dārza plānošana

    Pirmkārt, noteikti nepieciešams sākt ar plānošanu un izdomāt, kas ir tas, ko vēlaties redzēt savā dārzā. Vai vēlaties dažādus augus un ziedus, vai vēlaties izveidot ugunskura vietu, iespējams jums ir bērni un vēlaties izveidot spēļu zonu. Iespējas ir neierobežotas, galvenais ir saprast, ko vēlaties iekļaut un kāds ir dizains, ko vēlaties redzēt. Noteikti apsveriet arī vēlamo augu veidu, to saules gaismas un ūdens prasības, kā arī augu saderību ar jūsu klimatu. Pārdomāts dārza dizains nodrošina harmonisku un vizuāli pievilcīgu zonu, kurā būs patīkami uzturēties.

    Pareiza augu izvēle

    Kā jau tika pieminēts, ir ļoti svarīgi izvēlēties piemērotākos augus, ņemot vērā klimatu un augu prasības. Ja vēlaties stādīt ziedus, izvēlieties dažādus augus, kas piedāvā dažādas krāsas un ziedēšanas laiku, lai radītu vizuāli pievilcīgu dāzru visas sezonas laikā. Apsveriet arī augu izmērus, kad tie būs pilnvērtīgi nobrieduši, lai nodrošinātu, ka tie augšanas laikā nepārblīvē dārzu. Ja vēlaties stādīt dārzeņus, piemēram, salātus, kartupeļus vai jebko citu, noteikti jāņem vērā sezonalitāte.

    Augsnes sagatavošana

    Pirms jebkuru augu stādīšanas nepieciešams sagatvot augsni, atbrīvoties no nezālēm, akmeņiem un pievienot dažādas organiskās vielas un augsnes vitamīnus, lai nodrošinātu, ka augiem būs pietiekami daudz barības vielas. Veselīga augsne ir skaista dārza pamats, jo tā nodrošina būtiskas barības vielas un veicina pareizu augu augšanu. Regulāri papildiniet augsni ar kompostu vai organisko mēslojumu, lai saglabātu tās auglību.

    Regulāra laistīšana

    Siltajā periodā nepieciešams regulāri laistīt augus, taču noteikti jāņem vērā, katra auga prasības, jo ir augi kurus nedrīkst pārlieku pārlaistīt. Dažādiem augiem ir atšķirīgas prasības, tāpēc ir svarīgi izprast katras augu sugas vajadzības. Izmantojiet mulču ap augiem, lai saglabātu mitrumu un samazinātu nezāļu augšanu, palīdzot uzturēt dārzu tīru un sakoptu.

    Pagalma mēbeles un lieliska atmosfēra

    Otkārt, ir svarīgi radīt ērtu un saistošu atmosfēru dārzā, lai tajā būtu vēlme uzturēties. Latvijā siltā sezina ir salīdzinoši neilgi, tāpēc, mēs pēc iespējas vairāk laika vēlamies pavadīt ārā.

    Zālājs

    Iekopts un skaists zālājs ir viena no svarīgākajām pagalma sastāvdaļām. Mūsdienās ir pieejami dažādi inovatīvi zāles pļāvēji, kuri visu darbu paveic paši, kamēr tu vari sauļoties un baudīt silto laiku. Zāles pļaušanas robotiņus iespējams iegādāties, ar aizdevumu palīdzību. Tas noteikti ir liels ieguldījums, kas noteikti atmaksāsies ilgtermiņā. Vairāk info par iespējamajiem aizdevumiem atrodiet šeit.

    Ugunskura un atpūtas vieta

    Noteikti nedrīkst aizmirst par relaksējošu ugunskura un atpūtas vietu – izveidojiet ugunskura vietu, iegādājieties dāzra mēbeles vai paši tās izveidojiet. Lielisks materiāls, kas noderēs dārza mēbeļu izveidē ir paletes. Atpūtas zona ir viena no galvenajām pagalma sastāvdaļām, kura noteikti tiek pavadīta lielāka dienas daļa vasaras sezonā.

    Atcerieties, ka lieliska dārza un pagalma izveide un uzturēšana prasa pacietību un centību. Ievērojot augstāk sniegtos padomus, iespējams izveidot burvīgu āra zonu, kas piedāvā mierīgu patvērumu, vienlaikus saglabājot to skaistu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē