• Norit EEZ grantu projekta ieviešana uzņēmējdarbības veicināšanai Rīgas plānošanas reģionā “Support RPR-VEST”

    Reklāmraksts
    26. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Lai veicinātu Rīgas plānošanas reģiona līdzsvarotu attīstību ar reģionālo uzņēmējdarbības atbalsta mehānismu palīdzību, Rīgas plānošanas reģions sadarbībā ar Vestlannes pašvaldību Norvēģijā norit EEZ grantu projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Rīgas plānošanas reģionā”/”Support RPR-VEST” ieviešana. Projekts ilgs līdz 2024.gada aprīlim.

    Šis projekts ir daļa no līdz šim Latvijā lielākās Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas ,,Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”. Kopējais projekta budžets ir 711 016 eiro, no tā 85% ir EEZ grantu finansējums.

    “Eiropas Ekonomikas zonas grantu programmas, ko Latvijā īstenojam jau kopš 2004.gada, ir veids, kā rast kopīgus starpvalstu risinājumus mūsdienās aktuālajām reģiona problēmām. Esmu gandarīts dzirdēt, ka Vestlannes pašvaldība Norvēģijā būs Rīgas plānošanas reģiona partneris. Rīgas augstskolām, piemēram, jau ir bijusi cieša sadarbība ar Norvēģijas zinātniekiem, kopīgi fokusējoties uz konkurētspējas celšanu, inovāciju attīstību, pētniecību un uzņēmējdarbības attīstību. Norvēģijas vēstniecība Latvijā sekos līdzi šī projekta attīstībai, un būsim gandarīti piedalīties turpmākā dialogā ar projekta partneriem,” Rīgas plānošanas reģiona un Vestlannes pašvaldības sadarbību projektu “Support RPR-VEST” komentē  bijušais Norvēģijas Karalistes vēstnieks Latvijā Kristians Ēdegors.

    “Pierīga nav “guļamrajons” – tā ir vieta, kur atbilstoši iedzīvotāju prasībām darbu sāk arvien jauni pakalpojumu sniedzēji, piemēram, veselības aprūpes iestādes, ēdinātāji un citi. Tas liecina, ka Pierīgā esošie novadi ir attīstījušies par vietu, kur cilvēki vēlas pavadīt laiku, dzīvot pilnvērtīgu dzīvi un saņemt visus tos pašus labumus, ko var saņemt Rīgā.  Nākamais solis šo novadu attīstībā ir izmantot Latvijas dabas veltes – pludmales, mežus, ezerus, upes – lai veidotu aktīvās atpūtas tūrisma industriju. Pašlaik 92% Latvijas tūristu apskata tikai Rīgu, tādēļ es ļoti ceru, ka šis projekts mums palīdzēs pārņemt citu valstu pozitīvo pieredzi par to, kā reģionālajām pašvaldībām Pierīgā atbalstīt uzņēmējus, kas vēlas darboties tūrisma jomā, un kā iekārtot un sagatavot infrastruktūru tūristu uzņemšanai,” pauž Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks.

    Rīgas plānošanas reģions ir viens no pieciem Latvijas administratīvajiem reģioniem, ko veido Rīga un Jūrmala, kā arī septiņi novadi – Ādaži, Mārupe, Ķekava, Olaine, Ropaži, Salaspils un Sigulda. Tajā dzīvo vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju, un tas veido aptuveni 70% valsts IKP.

    Projekta ietvaros tiks stiprināta Rīgas plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centra un pašvaldību kapacitāte, veicināta reģionālā atpazīstamība, īstenots reģionālo jauniešu uzņēmējdarbības mentorings, kā arī sniegts atbalsts nodarbinātības un konkurētspējas palielināšanai, īstenojot reģionam specifiskas aktivitātes. Projekta vadošais partneris ir Rīgas plānošanas reģions.

    Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē