• Ne vienmēr lielākas ir labāk!

    Reklāmraksts
    15. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Kad pārāk lielas krūtis sievietei rada ne tikai estētisku, bet arī fizisku diskomfortu, ierobežojot iespēju ikdienā būt aktīvai, nodarboties ar sportu, izbaudīt dažādus hobijus, var palīdzēt krūšu redukcijas operācija. Kā norit šāda operācija, skaidro Plastikas ķirurģijas klīnikas plastikas ķirurgs Kristaps Blūms.

    «Problēmas – mugurkaula un kakla daļas diskomforts, stājas deformācija, sāpes, sasprindzinājums kakla daļā – var rasties krūšu lielā svara dēļ. Var būt problēmas arī ar ādu – zem krūtīm veidojas izsutumi, izsitumi, jo ādai ir traucēta barjeras funkcija, tāpēc ir daudz lielāks risks dažādām ādas infekcijām, kuras grūti padodas ārstēšanai,» uzsver plastikas ķirurgs Kristaps Blūms. Ja ļoti lielas krūtis sievietei ikdienā rada diskomfortu, risinājums ir krūšu redukcija – operācija, kas ļoti būtiski uzlabo sievietes dzīves kvalitāti.

    Soli pa solim pretī skaistām krūtīm

    Konsultācijā pie plastikas ķirurga informējam, kādas ir iespējas krūšu apjoma samazināšanai, kāda būs operācijas gaita, kāds būs atlabšanas process, rētu dzīšana un gaidāmais rezultāts. «Svarīgi, cik lielas ir krūtis, cik daudz krūtis un krūšgali ir noslīdējuši. Operācijas laikā ne tikai samazinām krūšu svaru, bet arī noņemam lieko ādu, dziedzeraudus un taukaudus. Lai krūts saglabātu dabisko formu, arī krūts areola ir jāpārvieto uz jaunu pozīciju, un būtiski, lai tiktu saglabāta krūšgalu jutīguma funkcija,» uzsver dakteris Kristaps Blūms.

    Plastikas ķirurgs. Dr. Kristaps Blūms

    Pirms operācijas pacientei ir jāveic asinsanalīzes, urīnanalīzes, kardiogramma, sonogrāfija krūtīm. «Visas šīs pārbaudes var veikt turpat Plastikas ķirurģijas klīnikā. Vēl nepieciešama konsultācija pie anesteziologa, lai izvērtētu, vai pacientei ir droši veikt vispārējo anestēziju. Pirms operācijas ārstējošais ārsts vēlreiz veic visus mērījumus un uz pacientes krūtīm tiek veiktas speciālas atzīmes. Tad dodamies uz operāciju zāli. Operācija norit no divām līdz pat piecām stundām,» stāsta plastikas ķirurgs.

    Pēc operācijas līdz nākamajam rītam paciente ir klīnikas medicīniskā personāla uzraudzībā – mediķi seko līdzi visiem svarīgākajiem dzīvības rādītājiem. «Nākamajā rītā ārstējošais ārsts veic apskati. Ja viss ir kārtībā, dodam zaļo gaismu, ka var doties mājās. Klīnikā pacientei iedodam arī speciālo kompresijas krūšturi, kas palīdz noturēt krūšu formu, kamēr tās dzīst. Šis krūšturis ir jāvalkā mēnesi, pusotra pēc operācijas.»

    Ņem vērā!

    «Konsultācijas laikā svarīgi sniegt ārstam visu informāciju par savu veselības stāvokli un lietotajiem medikamentiem. Krūšu samazināšanas operāciju nedrīkst veikt, ja ir smagas infekcijas, nekontrolētas sirds un asinsvadu slimības, nieru, aknu problēmas, asins recēšanas kaites, ādas bojājums vai aktīva infekcija krūšu zonā, krūts ir apsārtusi, sāpīga, jutīga.

    Ja sieviete smēķē, ļoti uzstājam, lai paciente atmet smēķēšanu vismaz divas nedēļas pirms operācijas un laikā, kamēr dzīst brūces. Veicot krūšu samazināšanu, ādai un krūtsgalam daļu no apasiņošanas reducējam, noņemot liekos audus. Ja ir faktors (šajā gadījumā – nikotīns!), kas apasiņošanu pasliktina papildus, tas negatīvi ietekmē dzīšanas procesu – brūce dzīst ilgāk, sliktāk, ir lielāks infekciju risks.»

    Pēc operācijas saudzējošā režīmā

    Vizītē pie ārstējošā ārsta jādodas 10. līdz 14. dienā pēc operācijas, kad tiek noņemtas šuves, pēc tam tiekamies atkal pēc mēneša. «Pirmajā mēnesī pēc operācijas ir jāievēro stingrāks miera režīms, nevajadzētu veikt intensīvas fiziskās aktivitātes, bet tas arī nenozīmē, ka visu laiku ir jāguļ gultā. Pēc operācijas krūtis ir rūpīgi jākopj – jāmaina speciālie plāksteri, pirmās divas nedēļas nevajadzētu slapināt krūtis, iet vannā. Mēnesi pēc operācijas nedrīkst karsēties saulē, solārijā vai saunā, nav ieteicams peldēties. Mēnesi, pusotra pēc operācijas pamazām var atsākt augstāku fizisko aktivitāti, pakāpeniski palielinot slodzi.

    Kad brūces ir sadzijušas, rekomendējam lietot speciālu silikonu saturošu ziedi vai silikona plāksterus. Ir pierādīts, ka silikonam piemīt rētu saistaudus mīkstinoša iedarbība,» norāda plastikas ķirurgs, uzsverot, ka krūtis ideālo formu iegūst vidēji gada laikā pēc operācijas, taču nav tā, ka rezultāts būs jāgaida gadu, faktiski jau nākamajā dienā pēc operācijas ir sasniegti vismaz 80 procenti fināla vizuālā rezultāta. «Ja rētas arī pēc gada ir izteiktākas, tās ar lāzera metodes palīdzību var padarīt gaišākas un plakanākas. Var izmantot arī mikropigmentāciju jeb tetovēšanu ādas tonī, rētas aizkrāsojot,» stāsta dakteris Blūms.

    Aizmirsti par diskomfortu!

    Plastikas ķirurgs Kristaps Blūms atzīst, ka emocionāls ir brīdis, kad paciente atnāk pēcoperācijas vizītē un ir tik laimīga par rezultātu. «Var redzēt, ka sieviete ir burtiski uzplaukusi. Lielākais ieguvums pēc krūšu redukcijas operācijas ir fiziskā ērtība, jo ķermeņa augšdaļa ir kļuvusi vieglāka, ir ērtāk kustēties, pārvietoties, mazinās diskomforts kakla joslā, mugurā. Vēl pacientes ļoti novērtē, ka pēc krūšu samazināšanas ir daudz plašākas iespējas iegādāties sava auguma aprisēm piemērotus apģērbus un apakšveļu. Vairs nav jādomā, kāds krūšturis jāpiemeklē, lai saturētu ļoti kuplās krūtis, piemēram, sportošanas laikā. Skatoties uz sevi spogulī, sieviete redz proporcionāla lieluma krūtis ar dabisku, pareizu formu – tas uzreiz dod pozitīvu sajūtu par sevi, ceļ pašvērtējumu.»

    Baznīcas iela 31, Rīga

    +371 28 300 800

    [email protected]

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē