• Makita – instrumenti ar vadu ir oldskūls. Dodiet ceļu akumulatoriem!

    Lauku Māja testē
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    4. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Matīss Markovskis
    Makita lepojas ar jauno 40V Max XGT akumulatoru sistēmu. Un kā nu ne! Tā atspoguļo atbildīgu zīmola attieksmi pret vides jautājumiem, kas aktuāli visā pasaulē, un apmierina arvien pieaugošo vajadzību pēc bezvadu instrumentiem. Īsāk sakot – akumulatoru ēra ir klāt!

    Komentē Makita pārstāvis MĀRTIŅŠ Ašenkampfs:

    Instrumenta pareiza lietošana  paildzina tā mūžu

    • Svarīgi ir lasīt instrumentiem pievienotās instrukcijas un ieklausīties ražotāja norādījumos, lai instruments kalpotu ilgi un atbilstoši savam mērķim. Piemēram, jau uzsākot lietot akumulatora urbjmašīnu, pamācībā var izlasīt, cik garām un platām skrūvēm ierīce paredzēta. Tāpat izveidota tabula ieteicamajiem diametriem. Ja lietotājs to neievēro, viņš liedz sev iespēju iepazīt instrumenta maksimālās tehniskās iespējas. 
    • Svarīgs ir ne tikai zīmols, bet arī attiecīgā modeļa veiktspēja un piemērotība darba apstākļiem. Tāpat daži neizmanto sajūgu griezes momenta regulēšanai, vēlāk nesaprotot, kāpēc viena skrūve ir dziļāka, bet cita seklāka. Būvējot terasi, ūdens krāsies vietās, kur skrūves ieskrūvētas par dziļu, tā ātri vien sapūdējot dēļus.
    • Kas attiecas uz litija jona akumulatoriem, svarīgi, lai akumulators netiktu atstāts tukšs ziemas salā. Ja akumulatoru nelietojat, vēlams to uzlādēt vai vislabāk izmantot citā instrumentā, piemēram putekļsūcējā vai ar adapteri telefona uzlādei ikdienā.  Jāņem vērā, ka gadiem nelietots akumulators ilgtermiņā nebūs tik veiktspējīgs kā baterija, kas lietota ikdienā.

    [1] XGT sērijas akumulatora leņķa slīpmašīna GA038G.  Akumulatoru instrumenti līdz šim šādu jaudu nav spējuši demonstrēt. Pārdošanā šis instruments nonāks jau drīzumā, un paredzams, ka tam ir lielas iespējas kļūt par tirgus līderi. Arī skrūvjmašīnu klāstā jaunā tipa XGT akumulatori un instrumenti sniedz neatsveramu pienesumu. Ar vecā tipa akumulatoru vienas uzlādes ietvaros varējām ieskrūvēt 500 skrūvju, XGT to palielina līdz 1700 skrūvēm – laika patēriņš vienai skrūvei samazinās uz pusi.

    [2] Akumulatora multiinstruments DTM52. Makita ir vienīgais ražotājs, kas šobrīd piedāvā šo multiinstrumentu ar antivibrācijas sistēmu. «Tas nozīmē, ka pēc ilgstoša darba rokām nebūs tā sauktais skudriņu efekts. Vīri pēc darba varēs vieglāk aiziet uz tualeti,» smej Makita pārstāvis Mārtiņš Ašenkampfs.

    Ražotājs izstrādājis tehnoloģiju, kas ļauj nomainīt instrumenta asmeni bez papildu instrumentiem, kas ir gan drošs, gan ērts risinājums ilgtermiņā. Jauna asmeņa ievietošana aizņems tikai dažas sekundes! Asmeņa gājiens ir 3,6 grādi, kas ir vairāk, nekā piedāvā standarta instrumenti. Daudzfunkcionālais rīks piemērots griešanai, slīpēšanai, javas noņemšanai un citiem darbiem, veicot būvniecības un renovācijas projektus.

    [3] Radio DMR108. Būvniecībā svarīgi ir ne tikai instrumenti, bet arī apkārt valdošā noskaņa! Ģirts tirdzniecības laukumā iegādājās Makita radio aparātu un ar pirkumu ir ļoti apmierināts. «Man iepatikās šī radio vienkāršais un robustais dizains. Šeit iebūvēts arī modinātājs, Bluetooth savienojums, tas ir izturīgs pret mitrumu un var uzlādēt arī telefonu. Forši! Varēšu ņemt līdzi arī piknikā un rallijā!»

    [4] Putekļsūcējs DCL180 LXT. Makita pārstāvis Mārtiņš atklāj, ka Makita klāsta karstais pīrādziņš ir akumulatora slota-putekļsūcējs. To pat ļoti iecienījusi starptautiskā lidosta Rīga, lai veiktu ātru lidmašīnu uzkopšanu. Mājas vajadzībām uzlāde nepieciešama vien reizi pusotrā divās nedēļās.

    «Lauku mājā saglabāt tīrību nav viegli. Nākot pāri slieksnim, vienmēr kaut kas nobirst, un pasaukt gudros tīrīšanas robotus arī nebūs tik ērti. Ļoti pateicīgs un ērts instruments ikdienas uzkopšanai!» izmēģinot putekļsūcēju, saka Daira.

    Putekļsūcējam pieejamas dažādas versijas, ļaujot satīrīt gandrīz visu, kas nokritis uz zemes. Jaudīgā XGT versija gatava arī paklāju iesūkt.

    [5] Gaisa pūtējs DUB184. Kompakts un viegls akumulatora pūtējs, kuram var tikt pievienota vairākus metrus gara caurule mājas tekņu tīrīšanai. Lai arī testēšanas teritorijā nebija nevienas augstās notekas, šis pūtējs noderēja busiņa jumta notīrīšanai no lapām. «Vairs nevajag trepes! Visas rudens lapas aiziet kaimiņa teritorijā,» nosmej LAUKU MĀJAS pārstāvis Toms Timoško. Noņemot garo cauruli, tas ideāli piemērots, lai notīrītu kritušās lapas, zāli, dzīvžoga atgriezumus vai citus vieglus gružus.

    [6] Zemes urbis Ddg460 18Vx2. Dažas sekundes pagaidām zaļo indikatoru, novietojam balsta kāju drošībai, un – aiziet! «Lienam kurmju rakumos Nacionālajā botāniskajā dārzā! Tie, kuri ar lāpstu rakuši žoga stabus, pāļus terasei vai vietu karoga mastam, novērtēs to, ka nedēļas darbu var aizstāt ar dažu sekunžu urbšanu,» novērtē LAUKU MĀJAS pārstāvis Toms Timoško. Urbt iespējams arī mālainā un smilšainā vietā, turklāt tas ir viegli. «Vecos iekšdedzes dzinēja urbjus vajadzēja turēt diviem vīriem. Elektrisko urbi viegli varētu noturēt arī mājsaimniece,» secina Toms. Šis instruments noderēs arī tiem, kuri montē un ražo guļbūves. Tapošana kļuvusi krietni vieglāka!

    Materiāls tapis sadarbībā ar MAKITA.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē