• Kredītsaistības pēc tuvienieka nāves: auto kredīts

    Reklāmraksts
    30. marts, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ja mirušajam bijis mantojuma plāns, un viņš to ir atstājis kā testamentu, dokumentos tiks norādīts izpildītājs. Izpildītājs ir persona, kas atbild par mantojuma nokārtošanu un sadali labuma guvējiem. Tomēr, ja kāds nomirst bez gribas, testamenta tiesa šai lomai nozīmē administratoru – parasti tas ir dzīvesbiedrs vai tuvs radinieks.

    Izpratne par auto kredītu

    Kad cilvēks nomirst, visi šīs personas parādi un aktīvi kopā veido mantojumu. Īpašums ir visu aktīvu vērtības vai kapitālvērtības kopsumma. Tajā var ietilpst norēķinu, uzkrājumu un ieguldījumu konti, kā arī zeme, nekustamais īpašums vai bizness.

    Dzīvības apdrošināšana un auto kredīts

    Daži aizdevēji nodrošina iespēju iegādāties kredīta dzīvības apdrošināšanu kopā ar aizdevumu. Galvenais ieguvums, ko šī apdrošināšana piedāvā ir pabalsts, kas palīdzēs atmaksāt automašīnas aizdevumu, kad kredīta ņēmējs nomirst. Šāda veida apdrošināšanu visvairāk izvēlas izmantot cilvēki, kas ir galvenie apgādnieki ģimenē.

    Ja uzzinājāt, ka auto kredītam bija noteikta dzīvības apdrošināšana, nekavējoties informējiet par to mantojuma vai tiesu izpildītāju.

    Ja mirušais iegādājies dzīvības apdrošināšanu, izmantojot auto aizdevumu, tad apdrošinātājs ir atbildīgs par kredīta atlikušo summu, vai tā daļas apmaksu, atkarībā no līgumā noteiktās kārtības.

    Parādu atmaksa

    Kopējs aizdevums ir tad, kad divi vai vairāki cilvēki kopīgi aizņemas aizdevumu. Dažreiz tas tiek darīts, ja vienai personai nav pietiekami labvēlīgas kredītvēstures, lai viņam patstāvīgi piešķirtu aizdevumu.

    Ja auto kredīts piešķirts aizgājēja radiniekam, viņš automātiski ir atbildīgs par atlikušās summas apmaksu, kas netiek segts no nekustamā īpašuma aktīviem, vai gadījumā, ja kredīta dzīvības apdrošināšana nav nopirkta.Tas ir neatkarīgi no tā, vai galvotājs manto automašīnu. Faktiski tas attiecas uz visiem aizdevumiem, kurus parakstījis aizgājēja galvotājs, ieskaitot hipotēkāros kredītus un citus aizdevumus mājokļa kapitālam.

    Ja aizgājēja nav galvotāja maksājumus par automašīnu var pārņemt apdrošinātājs.

    Kredītņēmēja laulātā tiesības

    Ja rodas problēmas ar kredīta nomaksāšanu, kredītiestāde var vērsties pie kredītņēmēja un plānot tālāko darbību. Šādās situācijās laulātais var izlemt kļūt par līdzaizņēmēju un īpašnieku. Ja laulātais to nevēlas, tad kredītiestādei nav tiesību vērsties pret laulāto. Savukārt, jārēķinās ar to, ka īpašums var tikt atņemts un realizēts izsolē, lai nosegtu kredīta atlikušo daļu.

    Ja kāds iegādājas automašīnu ar auto kredītu, vairumā gadījumu pēc viņu nāves par īpašumiem vai auto aizdevuma atlikumu summu būs atbildīgs galvotājs, kurš ir minēts kredītlīgumā.

    Nodrošināti un nenodrošināti auto kredīti

    Nodrošinātas aizdevums ir aplikts ar ķīlu, šajā gadījumā tā ir automašīna. Ja maksājumi par nodrošinātu automašīnas aizdevumu kāda iemesla dēļ, ieskaitot līguma parakstītāja nāvi, tiek pārtraukti, aizdevējs var automašīnu pieprasīt atpakaļ un pārdot, lai segtu nesamaksāto aizdevuma daļu.

    Savukārt nenodrošinātam aizdevumam nav droša pamata. Lielākais vairums auto kredīti ir nodrošināti, taču cilvēki ar labu kredītvēsturi dažreiz izvēlas ņemt nenodrošinātu auto aizdevumu.

    Šajā gadījumā, ja persona nomirst, automašīnas aizdevums neatšķiras no jebkura cita nenodrošināta parāda, par kreditora apmierināšanu būs atbildīgs īpašnieks un visi kredītlīgumā minētie.

    Financer.com iesaka izvēlēties nodrošinātu ieguldījumu, jo tas samazinās zaudējuma risku, līdz ar to jūsu līdzekļi būs drošībā.

    Svarīga ir arī skaidra komunikācija starp testamenta izpildītāju un saņēmēju, lai izvairītos no neskaidrībām un pārliecinātos, ka maksājumi tiek veikti pareizi.

    Atruna: Šajā rakstā sniegtā informācija nav  juridiska konsultācija. Latvijas valsts  likumdošana mainās neāprtraukti, un šajā rakstā sniegtā informācija var neatspoguļot šobrīd valstī esošos likumus vai jaunākās likumu izmaiņas. Lai iegūtu juridisko palīdzību personīgo finanšu jautājumos, lūgums, sazinieties finanšu speciālistu vai atbilstošu juristu.

    1 komentārs

    Joshua Benjamin
    Vai esat meklējis finansēšanas iespējas jauna mājokļa iegādei, celtniecībai, nekustamā īpašuma aizdevumam, refinansēšanai, parādu konsolidācijai, personīgam vai biznesa mērķim? Laipni lūdzam nākotnē! Ar mums ir viegli iegūt finansējumu. Sazinieties ar mums, jo mēs piedāvājam mūsu finanšu pakalpojumus ar zemu un pieejamu procentu likmi 3% ilgtermiņa un īstermiņa aizdevuma termiņam ar 100% garantijas aizdevumu. Ieinteresētajam pieteikuma iesniedzējam jāsazinās ar mums, lai saņemtu turpmākas aizdevuma iegūšanas procedūras, izmantojot: [email protected]

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē