• Kam pievērst uzmanību, plānojot un gaidot bērniņu?

    Reklāmraksts
    2. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bērniņa plānošana un gaidības ir īpašs notikums ģimenē, kad gribas izdarīt visu pēc iespējas pareizāk, lai veicinātu gan sievietes, gan gaidāmā mazuļa veselību. Uzzini, cik lielu nozīmi šajā laikā spēlē intīmā veselība, bet it īpaši – maksts mikroflora.

    Sevišķi nozīmīga gan pirms bērniņa ieņemšanas, gan grūtniecības laikā ir maksts mikroflora. Veselīga intīmā vide ir skāba, un to nodrošina makstī mītošās pienskābās baktērijas. Tās, izdalot pienskābi, aizsargā mūsu intīmo zonu no nelabvēlīgām baktērijām un sēnītēm.  Ja dabiskais maksts līdzsvars ir izjaukts, veidojas atbilstoša vide bakteriālajai vaginozei, kas ir maksts iekaisums. Tai bieži raksturīga nieze, nepatīkams aromāts un pelēcīgi izdalījumi no intīmās zonas.

    Zinātniski pierādīts, ka sievietei ar bakteriālo vaginozi ir 3 reizes lielāks risks nespēt ieņemt bērniņu. Šis arī ir iemesls, kāpēc pirms bērniņa plānošanas būtu jāapsver kursa veidā uzņemt intīmās probiotikas. Tās satur pienskābās baktērijas, kas veicinās veselīgu maksts vidi un atjaunos tās dabisko baktēriju līdzsvaru. Par šo svarīgi padomāt arī tādēļ, ka ne visas sievietes ar bakteriālo vaginozi izjūt specifiskus simptomus. Tas nozīmē, ka vari nemaz nezināt, ka intīmajā zonā ir baktēriju disbalanss.

    Intīmās probiotikas ir svarīgas arī brīdī, kad grūtniecība jau ir iestājusies. Pētījumi norāda, ka maksts mikroflorai ir svarīga loma priekšlaicīgu dzemdību riska un arī jaundzimušā ar samazinātu svara riska novēršanā. Tā kā grūtniecības laikā ķermenī notiek pārmaiņas, arī intīmās zonas vide ir pakļauta disbalansam. Lai to novērstu, intīmās probiotikas, uzņemtas kapsulu veidā, virzās caur zarnu traktu un sasniedzot tā izeju, migrē uz maksti. Tur pienskābās baktērijas atjauno pareizu vidi un veicina intīmo veselību. Perorāli (norijot) lietojamas intīmo probiotiku kapsulas ir ne tikai ar ilgstošāku iedarbību (nekā lokāli ievietojamas svecītes veidā), bet arī ikdienā ērtāk lietojamas.

    Ar visvairāk dokumentētajiem pierādījumiem izceļas divi intīmo probiotiku celmi Lactobacillus rhamnosus (GR-1®) un Lactobacillus reuteri (RC-14®). To kombinācija pierādījusi savu efektivitāti ne tikai intīmās veselības uzlabošanā, bet arī veicina izveseļošanos no urīnizvadsistēmas infekcijām.

    LIVEO Intime ir pienskābo baktēriju komplekss, kas īpaši radīts sievietēm. Katra kapsula satur 2 miljonus Lactobacillus reuteri (RC-14®) un Lactobacillus rhamnosus (GR-1®) labo baktēriju vaginālās mikrofloras līdzsvaram ar pierādītu klīnisko efektivitāti. Šīs pienskābās baktērijas ir dabiski maksts iemītnieki, kas palielina pienskābo baktēriju daudzumu mikroflorā. LIVEO Intime ir iekšķīgi lietojamas kapsulas, kas atrodas inovatīvā plastmasas konteinerī ar mitrumu uzsūcošu iekšējo pārklājumu, lai nodrošinātu baktēriju dzīvotspēju.

    Avoti:

    Bacterial Vaginosis (BV) and Fertility, American pregnancy association

    Does vaginitis affect a pregnant woman & her infant?, National institute of child health and human development

    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/urex

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē