• Kādas ir galvenās sejas krēmu sastāvdaļas un kā tās uzlabo jūsu ādas stāvokli?

    Reklāmraksts
    3. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Nogurusi, dehidrēta, taukaina, krunkaina vai piņņaina āda informē mūs par noteiktu vielu trūkumu vai pārlieku daudzumu un vienlaikus sūta mums signālus, ka ir nepieciešama steidzama palīdzība. Gadalaiki un mainīgie laikapstākļi, izmantotie kosmētikas līdzekļi un uzturs, tāpat kā daudzi citi faktori, var radīt problēmas mūsu ādai.

    Tāpēc viens no vienkāršākajiem līdzekļiem, kas var palīdzēt risināt sejas ādas problēmas, ir sejas krēmi ar īpašām vielām, kas domātas ādas problēmu risināšanai. Tirgū ir pieejami daudzi un dažādi sejas krēmi, taču pirms pirkšanas ir vērts aplūkot to sastāvu un saprast, kā tie var palīdzēt jūsu ādai.

    Alfa hidroksi skābes (AHA)

    Pēdējos gados aizvien populārāki kļūst veikalos nopērkamie ādas kopšanas līdzekļi, kas satur alfa hidroksi skābes (glikolskābi, pienskābi, vīnskābi un citronskābi). Krēmi un losjoni ar alfa hidroksi skābēm var palīdzēt likvidēt smalkās līnijas un grumbas, neregulāru ādas pigmentāciju, kā arī palīdzēt samazināt paplašinātās poras. Krēmus ar AHA skābēm ieteicams lietot normālas, sausas, saules bojātas ādas īpašniekiem un nobriedušākas ādas īpašniekiem, jo šīs skābes maigi noloba ādas virsmu, bet neiekļūst porās. Alfa hidroksi skābju blakusparādības ir viegla tirpšana un jutība pret sauli. Lai novērstu saules apdegumus, no rīta uzklājiet saules aizsargkrēmu. Lai izvairītos no ādas kairinājuma, sāciet ar līdzekli, kurā AHA koncentrācija nepārsniedz 10–15%. Lai āda pierastu pie alfa hidroksi skābēm, sākumā ādas kopšanas līdzekli lietojiet tikai katru otro dienu, pakāpeniski pārejot uz ikdienas lietošanu.

    Poli hidroksi skābes (PHA)

    Šīm skābēm ir līdzīga iedarbība kā alfa hidroksi skābēm, bet tās mazāk izraisa niezi vai dedzināšanu, tāpēc būs labāka izvēle jutīgas, sausas vai plānas ādas īpašniekiem. Krēmi ar PHA veicina šūnu reģenerāciju, uzlabo sejas ādas tonusu un tekstūru, piešķir dabisku mirdzumu, padara ādu gaišāku un elastīgāku.

    Beta hidroksi skābes (BHA, salicilskābe)

    Salicilskābei piemīt pretiekaisuma īpašības, tā noņem atmirušo ādu un uzlabo saules bojātas ādas tekstūru un krāsu. Krēmi ar BHA skābēm parasti ir paredzēti taukainai, problemātiskai ādai, kuru klāj pinnes un dažādi izsitumi. Pētījumi liecina, ka salicilskābe mazāk kairina ādu nekā ādas kopšanas līdzekļi, kas satur alfa hidroksi skābes.

    L-askorbīnskābe

    Šī ir vienīgā C vitamīna forma, pēc kā jums jālūkojas ādas kopšanas līdzekļos. Mūsdienās tirgū ir pieejami daudzi ādas kopšanas līdzekļi, kas satur C vitamīna atvasinājumus (piemēram, magnija askorbilfosfātu vai askorbilpalmitātu), bet L-askorbīnskābe ir vienīgā lietderīgā C vitamīna forma ādas kopšanas līdzekļos. Vecuma un saules staru iedarbības rezultātā kolagēna sintēze ādā samazinās, kā rezultātā veidojas grumbas. Pierādīts, ka C vitamīns ir vienīgais antioksidants, kas stimulē kolagēna veidošanos, paātrina ādas reģenerācijas procesus, palīdz samazināt pigmenta plankumus un vienlaikus aizsargā ādu no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes. C vitamīnu saturošu krēmu sākotnējā lietošana var izraisīt tirpšanu vai apsārtumu, taču šīs blakusparādības parasti izzūd, turpinot lietošanu.

    Hialuronskābe

    Pirmās ādas novecošanās pazīmes ir grumbas, āda kļūst mazāk elastīga, pelēcīga. Tas norāda uz hialuronskābes samazināšanos organismā, tāpēc tiek apgalvots, ka līdzekļiem ar šo skābi ir spējas «labot» vai apturēt novecošanu. Iespējams, reklāmās esat dzirdējuši par hialuronskābi kā «jaunības atslēgu». Tas ir tāpēc, ka šī viela dabiski (un diezgan bagātīgi) ir atrodama gandrīz visos cilvēka orgānos: kaulos, saistaudos, asinīs un, protams, ādā. Hialuronskābe darbojas audos, saistot un piesaistot ūdeni, stimulē elastīna un kolagēna sintēzi, aizsargā ādu no brīvajiem radikāļiem un palīdz tai izskatīties jaunai. Hialuronskābe arī samazina pinnes, paātrina ādas dzīšanu un mazina ādas kairinājumu. Šīs vielas saturošus ādas kopšanas līdzekļus bieži izmanto kopā ar C vitamīna produktiem, lai tie labāk uzsūktos.

    Vara peptīds

    Vara peptīdu bieži dēvē par visefektīvāko ādas atjaunošanas līdzekli, lai gan tirgū tas ir pieejams tikai kopš 1997. gada. Pētījumi liecina, ka vara peptīds stimulē kolagēna un elastīna veidošanos, tas darbojas kā antioksidants un veicina glikozaminoglikānu veidošanos. Pētījumi arī liecina, ka no vara atkarīgie enzīmi palielina organisma dabisko audu veidošanās procesu. Tie palīdz nostiprināt, izlīdzināt un mīkstināt ādu, kas tiek paveikts īsākā laikā nekā to dara lielākā daļa citu ādas kopšanas līdzekļu, kas palīdz pret ādas novecošanos. Klīniskajos pētījumos ir pierādīts, ka vara peptīdi no ādas un rētaudiem noņem bojāto kolagēnu un elastīnu, aktivizējot par šīm funkcijām atbildīgo ādas sistēmu.

    Glicerīns

    Glicerīns, pazīstams arī kā glicerols, ir dabisks savienojums, ko iegūst no augu eļļām vai dzīvnieku taukiem. Tas ir dzidrs, bezkrāsains šķidrums bez smaržas un ar saldu garšu.

    Ādas kopšanā glicerīnu parasti izmanto kā mitrinošu līdzekli. Pētījumi liecina, ka glicerīns var iekļūt ādas barjerā un saglabāties ādā, lai nodrošinātu bagātīgu mitrināšanu vairāku dienu garumā. Ir arī pierādīts, ka tā ir visefektīvākā mitrinošā sastāvdaļa, ko parasti izmanto ādas kopšanas līdzekļos. Tomēr biezās konsistences dēļ glicerīns var atstāt lipīgus atlikumus uz ādas, tāpēc to bieži atšķaida ar citām mitrinošām sastāvdaļām, piemēram, hialuronskābi, kam ir viegla, gandrīz ūdeņaina konsistence. Pētījumi liecina, ka glicerīns ne tikai mitrina ādas ārējo slāni, bet arī uzlabo ādas barjerfunkciju, nodrošina aizsardzību pret ādas kairinātājiem un paātrina brūču dzīšanas procesus.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē