• Kā uzvarēt cīņā ar dēļu dzeltēšanu?

    Reklāmraksts
    29. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pašlaik viens no aktuālākajiem materiāliem, kuru izmanto iekšējā apdarē, ir koks. Tam ir ļoti daudz pozitīvu praktisko īpašību, tomēr viens no būtiskākajiem mīnusiem ir tā dzeltēšana. Jau gandrīz desmit gadu PAINT ECO savas produkcijas klāstā piedāvā gaišo lineļļas pernicu, kuru par lielisku produktu ir atzinuši gan dizaineri, gan būvnieki, gan arī restauratori.

    Kas ir gaišā lineļļas pernica?

    PAINT ECO gaišā lineļļas pernica ir termiski izkarsēta lineļļa, kurai pievienots balts pigments un citi komponenti, kas iesūcas koka šķiedrā un pasargā to no mitruma un dzeltēšanas. Baltā pigmenta koncentrāciju iespējams pielāgot katra klienta vajadzībām, lai radītu ideālo toni, kas perfekti iederēsies interjerā. PAINT ECO gaišā lineļļas pernica izmantojama iekšdarbos. Tā ir piemērota visu veidu koka virsmu apstrādei – mēbelēm, sienām, griestiem, kā arī restaurācijā. To var izmantot jaunu virsmu, iepriekš ar lineļļas pernicu piesūcinātu virsmu atjaunošanai un no jauna noslīpētu virsmu apstrādei.

    Vai ir iespējams panākt dabisku efektu?

    Katram kokam ir sava unikālā dabiskā krāsa un faktūra, ko daudzi labprāt neslēptu zem krāsas vai eļļas kārtas, tajā pašā laikā koks tomēr prasa aizsardzību pret ārējiem apstākļiem arī telpās. Koka īpašības nosaka arī to, kā tas izskatīsies pēc eļļošanas. Piemēram, priede vienmēr būs dzeltenīgāka, medaināka, bet ozols – tumšs. Lai saglabātu koka dabisko izskatu un pasargātu to no saules UV staru iedarbības, vislabāk tā eļļošanai izvēlēties

    PAINT ECO gaišo lineļļas pernicu, jo pēc apstrādes koks saglabās dabisko gaišo krāsu un joprojām būs redzama tā faktūra. Apstrādājot koka grīdas, vēlams pirmajā kārtā uzklāt gaišo lineļļas pernicu, bet nākamajā kārtā to nostiprināt ar PAINT ECO eļļu ar cieto vasku. PAINT ECO gaišo lineļļas pernicu var izmantot arī pirtīs, kur, kā zināms, dēļi dzeltē ļoti ātri. Vislabāk tā būs piemērota pirts priekštelpai, bet klientu novērojumi liecina, ka tā itin labi kalpo arī pērtuvē. Runājot par restaurāciju, vērts pieminēt, ka šis ir viens no labākajiem risinājumiem, ja ir vēlēšanās vecās mēbeles un koka sienas vai grīdas padarīt mūsdienīgas un piešķirt tām skandināvu dizainam raksturīgo gaišumu. Būtībā, apstrādājot jebkuru vecāku virsmu, izbēgt no dzeltes ir gandrīz neiespējami. Tehnoloģija, kuru izmanto PAINT ECO gaišās lineļļas pernicas ražošanā, nodrošina to, lai arī vecas koka virsmas pēc eļļošanas ilgi saglabātu gaišo toni.

    Rūpēs par dabu un veselību

    Kā jebkurš PAINT ECO produkts, arī gaišā lineļļas pernica ir videi draudzīga. Tai nepiemīt eļļām raksturīgā šķīdinātāja smaka, gluži pretēji – tā smaržo pēc dabīgas eļļas. Šis produkts neveido kaitīgus izgarojumus, neizraisa alerģijas un ir drošs gan bērniem, gan cilvēkiem ar elpošanas problēmām.

    Kā uzklāt gaišo lineļļas pernicu?

    Uzklāšanas tehnoloģija ir ļoti vienkārša. Pirmā kārta jāklāj ļoti plāna – kā jebkurai eļļai. Uzklāšanai izmanto īssaru otas, velūra rullīti vai pulverizatoru. Ja platība nav pārāk liela, vislabāk izmantot otu, ar ko eļļu ierīvē apstrādājamajā virsmā. 20–30 minūtes pēc uzklāšanas visas virsmas rūpīgi jānoslauka ar papīra salveti vai mīkstu drānu, tādējādi noņemot lieko eļļas slāni. Ja tas netiek izdarīts, vietās, kur eļļa uzklāta biezākā slānī, veidojas glancēta virsma. Jāatceras, ka cietā un tumšā koka šķiedrā eļļa iesūcas lēnāk.

    Meklē www.painteco.com un lielākajos būvniecības veikalos!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē