• Kā uzturēt intīmo veselību ceļojumu laikā?

    Reklāmraksts
    2. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vasara ir klāt, un arī ceļojumu sezona vairs nav aiz kalniem. Bet vai zini, ka neatņemama ceļojuma somas sastāvdaļa ir intīmās probiotikas? Tās palīdzēs izbaudīt jaunos iespaidus brīvai no nepatīkamām sajūtām un veicinās intīmo veselību.

    Liela daļa sieviešu ceļojumu laikā saskaras ar diskomfortu intīmajā zonā. Tas parasti izpaužas kā dedzināšana, niezēšana vai pat sāpes. Diskomforta galvenie iemesli ir ceļojuma laika stress un neierasts uzturs. Šie abi faktori ļoti ietekmē maksts mikrofloru, kam ir izšķiroša nozīme intīmās veselības uzturēšanā.

    Ir pierādīts, ka emocionālā spriedze ir ļoti svarīgs faktors intīmās veselības jautājumā. Palielinoties stresa līmenim, pieaug maksts mikrofloras disbalansa risk, kas parasti izsauc infekciju – bakteriālo vaginozi. Tās galvenās pazīmes ir nieze, pelēki vai dzelteni izdalījumi un nepatīkams aromāts.

    Arī jauns un nepierasts uzturs var ietekmēt mūsu labsajūtu. Jau izsenis zināms, ka gan vēdera, gan maksts mikroflorai sevišķi labvēlīgi ir skābpiena produkti, piemēram, kefīrs un jogurts. Tos liela daļa Latvijas iedzīvotāju savā diētā uzņem regulāri.  Mūsu organisms pierod pie pārtikas, ko ikdienā lietojam. Krasa uztura maiņa, piemēram, asāki ēdieni, neierastas garšu kombinācijas vai pārmērīgi uzņemti saldumi ceļojuma laikā var būt tieši atbildīgi par izjauktu maksts vides dabisko līdzsvaru.

    Veselu maksti apdzīvo, galvenokārt, pienskābās baktērijas, kas tajā uztur skābu vidi un aizsargā no nelabvēlīgajām baktērijām un sēnītēm. Tāpēc sievietēm tieši pienskābās baktērijas probiotiku formā iesaka lietot ceļojumu laikā papildus. Intīmās probiotikas, lietojot kapsulu veidā, virzas cauri zarnu traktam un sasniedzot tā beigas, migrē uz maksti, kur veicina labvēlīgu mikrofloru. Šobrīd ar visvairāk pierādījumiem izceļas divi intīmo probiotiku celmi – Lactobacillus rhamnosus (GR-1®) un Lactobacillus reuteri (RC-14®). Tiem ir pasaulē visvairāk zinātnisko pierādījumu par labvēlīgu ietekmi uz intīmo veselību visām sieviešu vecuma grupām.

    LIVEO Intime ir pienskābo baktēriju komplekss, kas īpaši radīts sievietēm. Katra kapsula satur 2 miljonus Lactobacillus reuteri (RC-14®) un Lactobacillus rhamnosus (GR-1®) labo baktēriju vaginālās mikrofloras līdzsvaram ar pierādītu klīnisko efektivitāti. Šīs pienskābās baktērijas ir dabiski maksts iemītnieki, kas palielina pienskābo baktēriju daudzumu mikroflorā. LIVEO Intime ir iekšķīgi lietojamas kapsulas, kas atrodas inovatīvā plastmasas konteinerī ar mitrumu uzsūcošu iekšējo pārklājumu, lai nodrošinātu baktēriju dzīvotspēju.

    Avoti:

    Nansel, Tonja R et al. “The association of psychosocial stress and bacterial vaginosis in a longitudinal cohort.” American journal of obstetrics and gynecology vol. 194,2

    Huizen M. Can diet improve a person’s vaginal health? https://www.medicalnewstoday.com/articles/327507

    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/urex

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē