• Kā tad īsti ir – elektroautomobiļi ir nākotnes vīzija vai ikdienā sastopama parādība?

    Reklāmraksts
    28. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lai vai cik pārsteidzoši tas nebūtu, mūsdienu tehnoloģijas, kas ir spējīgas ievērojami atvieglot mūsu dzīvi bieži vien kļūst par tabu tēmu. Ne jau tāpēc, ka tiek apspriesta kāda aizliegta tehnoloģija, ko militārās varas slēpj kalnos aiz trīs metrus biezām svina durvīm.

    Cilvēki izvairās apdomāt jaunu tehnoloģiju iegādi, jo bieži vien šķiet, ka cilvēce kustas par ātru. Galu galā, izmainīt visu redzējumu vienā vai citā jomā ir kā no jauna mācīties braukt ar velosipēdu. Pagājušā gadsimta sākumā brāļi Raiti izgudroja pirmo lidmašīnu un 1969. gadā mēs jau spērām pirmos soļus uz mēness. Tā šķiet, ka mūsu izdomas spēja un atjautība pieaug ģeometriskā progresijā, jo elektroautomobiļi un to tehnoloģiju progress ir vēl ātrāks.

    Elektroauto attīstība ir ātrāka par to ātrākajiem modeļiem.

    Pirmie elektroautomobiļi Latvijā iestūrēja 2010. gadā un šodien, trīspadsmit gadus vēlāk, nevienam nav pārsteigums, ja izsauktais taksists piebrauc pie kāpņu telpas ar zilos burtos drukātu numura zīmi, kas sākas ar “EX”. Un tagad šķiet, ka sabiedrība Latvijā ir sadalījusies divās daļās – tie, kas jau ir pieraduši ikdienā redzēt vai pat lietot elektroauto un tie, kas joprojām nespēj pierast pie tiem autiņiem, kas bez skaņas var pielavīties no muguras.

    Nākotne ir šodien.

    Jautājums rūdītiem motorgalvām. Vai atceraties, kādas bija izjūtas, kad plaukstā sajutāt sava pirmā auto atslēgas un pētījāt savu dzelzs zirgu līdz pēdējai aizdedzes svecei? Elektroautomobiļi sniedz iespēju ceļot laikā, bet ne jau uz nākotni. Mēs esam viena no retajām paaudzēm, kam ir dota iespēja vēlreiz izjust sajūtas no jauna izpētīt un iemīlēt šķietami tik tuvu, bet tai pat laikā svešu agregātu. Jau šodien elektroautomobiļi piedāvā izbaudīt ekskluzīvu efektivitāti un komfortu, un ir skaidrs, ka laikam ejot, to tehnoloģijas paliks tikai izdevīgākas. Tāpēc, jautājums nav īsti “vai man vajadzētu pamēģināt elektroauto?”, bet gan “vai man atlikt tā iegādi uz pēdējo brīdi?”.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē