• Kā plānot aktīvas brīvdienas saviem bērniem?

    Reklāmraksts
    15. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Visticamāk, ka ļoti daudzi vecāki jau pirms skolas brīvlaika vai nedēļas nogalēm sāk plānot, kā kvalitatīvi un aktīvi pavadīt šīs brīvdienas kopā ar saviem bērniem. Taču, ja esat viens no tiem, kas to dara pēdējā brīdī – raizēm nav pamata. Ja kādreiz par šādām lietām varēja tikai sapņot, tad mūsdienās viena no lielākajām priekšrocībām, plānojot brīvdienas, ir – detalizēta informācija, kas pieejama internetā!

    Internetā iespējams uzzināt gan to, kādas izklaides iespējas kopumā tiek piedāvātas, to atrašanās vieta, naudas izmaksas, ar kādām jārēķinās, kā arī, kādi laika apstākļi konkrētajos datumos gaidāmi. Lieliskas priekšrocības, kuras grēks būtu neizmantot. 

    Protams, domājot par garākām brīvdienām, viena no pirmajām lietām, kas uzzibsnī cilvēku prātā, ir – siltās zemes, kur laiski atlaisties pludmales smiltīs, baudīt aukstus dzērienus, celt smilšu pilis un peldēt saules atmirdzētā ūdenī. Visticamāk, ka šī doma liks iemirdzēties daudzu cilvēku acīm – ne tikai pieaugušo, bet arī bērnu. 

    Tomēr šāda veida atvaļinājumu nomainīt pret aktīvākām nodarbēm, it īpaši aktīva dzīvesveida piekritējiem, ir ne tikai patīkami, bet arī noderīgi visai ģimenei. Cik viegli ir saplānot šādas brīvdienas ģimenēm ar bērniem? Pavisam vienkārši! Ja, dodoties uz siltajām zemēm, jums vajadzēs plānot šīs brīvdienas uz ilgāku laiku, tad aktīvas sporta brīvdienas šepat Latvijā var būt, teiksim, vienas dienas vai nedēļas nogales garumā. Tāpēc jums nebūs ilgi jākaļ plāni, lai būtu tiem pienācīgi sagatavoti, jo vairums vecāku piekritīs – plānot brīvdienas ar bērniem reizēm var kļūt par stresainu uzdevumu. Šajā rakstā jums pastāstīsim, kāpēc labāk izvēlēties aktīvas brīvdienas un to, kas jāņem vērā, tās plānojot.

    Kāpēc aktīvas ģimenes brīvdienas ir laba ideja? Galvenokārt tāpēc, ka, kopā iesaistoties jautrās fiziskās nodarbēs, jūs bērniem parādīsiet, cik jautras un aizraujošas var būt sporta aktivitātes. Un, ja savā turpmākajā dzīvē viņi turpinās šo iesākto tradīciju – tas spēs viņiem nodrošināt labāku fizisko un garīgo veselību visa mūža garumā.

    Pats pirmais, kas jāņem vērā, ir – jūsu bērnu vecums un intereses. Skaidri jāsaprot, kādas fiziskas aktivitātes tiem būs patīkama un jautra izklaide.

    Ar aktīvām sporta nodarbēm brīvdienās iespējams aizpildīt laiku gan brīvdabā, gan sporta kompleksos. Neatkarīgi no tā, kuru no variantiem izvēlēsieties – tas sniegs jums atšķirīgu, bet vienlīdz kvalitatīvu atpūtu un fizisku treniņu. Šādas brīvdienas iespējams izplānot gan uz pāris dienām, gan nedēļu vai ilgāk.

    Turklāt, kā jau raksta sākumā minējām, tad jums ir lieliska iespēja internetā pirms došanās uz kādu konkrētu atpūtas vietu, uzzināt visu piedāvājumu klāstu, lai izlemtu, cik piemērota tā ir jūsu ģimenei.

    Vienmēr izpētiet visu par nakšņošanas iespējām konkrētajā atpūtas vietā vai tās tuvākajā apkārtnē. Un bez šaubām – sporta nodarbes kā iekštelpās, tā arī brīvdabā raisa milzīgu ēstgribu! Tāpēc vienmēr izpētiet, kādas ir iespējas paēst gan uz vietas, gan kādas opcijas pieejamas apkārtnē.

    Tas, vai izvēlēsieties pavadīt ģimenes brīvdienas brīvdabā, visticamāk, būs atkarīgs no laika apstākļiem. Ja esat uzzinājis, kāds laiks gaidāms jūsu plānotajās ģimenes brīvdienās, piemēram, nākamajā nedēļas nogalē un esat izlēmis, – lieliski laika apstākļi, lai pavadītu laiku ārpus telpām, tad iesakām jūs apmeklēt šādus aktīvā sporta kompleksus:

    • «Saulkalns» Latgalē
    • «Bejas» Babītes novadā
    • «Dzerkaļi» Ludzas novadā
    • «Riekstukalns» Baldones lauku teritorijā un vēl daudzi citi. 

    Izpētot visus šo aktīvos sporta kompleksus, jūs varēsiet izlemt, kura vieta spēs jums sagādāt vislielāko prieku un kura būtu piemērotākā arī jūsu bērniem.

    Piemēram, aktīvais sporta komplekss «Riekstukalns» piedāvā sporta aktivitātes visai ģimenei gan vasarā, gan ziemas aukstajos mēnešos. Ziemā jūsu ģimene varēs traukties ar slēpēm vai sniega dēļiem lejā no dažāda augstuma kalniem., lai pēc tam sildītos mazajā kafejnīcā pie kakao krūzes un palutinātu vēderu ar gardiem ēdieniem.

    Savukārt vasaras mēnešos paši mazākie varēs pavadīt aizraujoši laiku, lēkājot pa piepūšamajām atrakcijām «Vāverēnu ciematā». Lielākie brāļi un māsas ar vecākiem varēs izmēģināt savu fizisko spēku un pārvarēt bailes, kāpelējot pa mežā esošo šķēršļu trasi, kura izveidota kokos. Trases augstums reizēm sasniedz līdz pat 15 metriem. Daudzi šo izlasot, bailēs noskurināsies, taču mums ir lieliskas ziņas – apmeklētājiem pieejamas dažādu pakāpju trases. Tas nozīmē, ka ikvienam, neatkarīgi no vecuma un fiziskajām prasmēm, ir iespēja izvēlēties trasi, kas atbilst tiem individuāli.

    Kā arī aktīvajā sporta kompleksā «Riekstukalns» iespējams paaugstināt adrelanīna līmeni asinīs, kopā ar vecākajiem bērniem izbraucot rodeļu trasi vai izmēģinot kameršļūkšanu ar ģimenes mazākajiem bērniem.

    Tomēr neaizmirsīsim arī par jēdzienu «ceļošana». Tai nav jābūt uz pasaules otru malu, bet lieliska ģimenes izklaide var būt kopā ar bērniem apceļot mūsu pašu Latviju. Domājiet par ģimenes ceļojumiem kā par veidu, kā kopā izzināt un mācīties. Plānojiet ceļojumus kopā kā ģimene, ņemot vērā otra domas un intereses. Jūs pat varat dot saviem bērniem ceļojumu žurnālus, lai viņi varētu parādīt, ko viņi vēlētos darīt brīvdienās. Īpaši pievilcīga ir tādas vietas izvēle, kur ir kaut kas interesants arī pieaugušajiem.

    Lai gan jebkurš vecāks ar maziem bērniem var apliecināt – ceļošana ir sarežģīta, tas noteikti ir tā vērts. Ceļošana ar bērniem ir arī dārgāka, taču tam nav jābūt šķērslim, jo mūsdienās pieejamas ceļošanas iespējas dažādās cenu kategorijās. Izvēlieties pieejamākus variantus, kuros ir kaut kas interesants ikvienam ģimenes loceklim. Jūsu bērnu acīs visa pasaule gaida, lai viņi to izpētītu, neatkarīgi no galamērķa.

    Ja vasarā ar ģimeni esat nolēmuši apceļot Latviju, tad iesakām apmeklēt sporta kompleksu «Dzerkaļi», kas atrodas gleznainajā Latgalē. Tā ir mierpilna vieta, kur varēsiet izbaudīt skaistus dabas skatus makšķerējot, veikt trakulīgas tenisa sacensības ar citiem ģimenes locekļiem, izbraukt ar ūdens motociklu, laivu vai katamarānu un vakarpusē grillēt sulīgu gaļu turpat esošajā lapenē. Un, protams, nav aizmirsts par pašiem mazākajiem, kuri varēs dzīvoties rotaļu laukumiņā ar kalniņiem vai lēkāt pa batutu.

    Taču, ja, plānojot savas brīvdienas ar bērniem, esat izlēmuši tās pavadīt iekštelpās, tad jums jāmeklē piemērotākie sporta kompleksi iekštelpās. Arī tādi Latvijā pieejami ļoti daudz! Galvenais vienmēr izpētīt to piedāvājumu klāstu, lai saprastu, cik tas būs piemērots jūsu ģimenei, kurā ir bērni.  Galvaspilsētā dzīvojošie noteikti būs dzirdējuši no paziņu un draugu ģimenēm, kurās aug bērni, par bērniem draudzīgo sporta kompleksu «Ķeizarmežs», kurš atrodas Rīgas brīnišķīgajā Mežaparka rajonā. Tajā padomāts gan par vecāku vēlmēm, gan bērnu aktīvām un jautrām sporta izklaidēm. 

    Aktīva sporta izklaide ar ģimeni -  raiba un iespēju bagāta! 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē