• Kā plakstiņu plastika var uzlabot ikdienu?

    Reklāmraksts
    27. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Rudenī plastiskās ķirurģijas un estētiskās medicīnas klīnika Aesthetica izsludināja labdarības akciju, kas risinās jau trešo gadu. Šoreiz, par godu Tēva dienai, kādam tētim tika veikta bezmaksas augšējo un apakšējo plakstiņu plastika.

    Mēdz teikt, ka bērnam ir divas rokas, lai ar vienu turētos mātes, ar otru – tēva drošajā rokā.

    Ar šādu ievadu Harija meitas pieteica savu mīļo tēti akcijas operācijai, kuru veica plastikas ķirurgs un mikroķirurgs Arguts Keirāns.

    Tā kā plakstiņi bija ļoti noslīdējuši, Harijs jau daudzus gadus izskatījās noskumis. Viņš nekad ne par ko nebija sūdzējies, tomēr meitas bija ievērojušas, ka acis grauž, asaro un plakstiņi traucē redzei. «Harītis nekad nav bēdīgs, viņš nežēlojas un nepukst, vienmēr iet un dara. Augļu un ogu dārzā aug trīsdesmit ābeles, desmit bumbieres, plūmes, avenes, zemenes, jāņogu un upeņu krūmi, kurus viņš kopj un lutina ar vislielāko mīlestību un rūpību, tāpat kā savas meitas un mazmeitas.» Ar šo pieteikumu meitas uzdāvināja tētim plašāku, atvērtāku un priecīgāku skatienu.

    Par blefaroplastiku stāsta Dr. Arguts Keirāns

    «Cilvēkam, kas vēlas augšējo un apakšējo plakstiņu korekciju, skatiens parasti ir noguris, viņš izskatās bēdīgs, pat drūms, kaut patiesībā absolūti tāds nav. Ir vīrieši, kuriem plakstiņu zona ir problemātiska ne tik daudz estētiski, kā funkcionāli – plaksti ir smagi, guļ uz skropstām, apgrūtina redzi, ir mazāk gaismas, svīstot rodas ādas iekaisums, dermatīts un citas nepatikšanas,» skaidro dakteris. «Iemesli tam ir dažādi – ādas elasticitātes samazināšanās novecojot, uzacu noslīdējums, traumu sekas, dažādas izmaiņas pēc sejas nerva patoloģijām, kā rezultātā mainās plakstiņa funkcionalitāte. Daļai pacientu tā ir ģenētika – ģimenē arī citiem ir šis bēdīgais acu skatiens. Viņiem jau ir iedzimts nosegts plaksts zem zemu esošas uzacs. Ja ir sūdzības par vienu sejas pusi un vienu plakstiņu, iespējams, tā ir iedzimta asimetrija. Izmaiņas parasti sākas pēc trīsdesmit vai četrdesmit gadu vecuma, citiem vēlāk. Ja tās ir ģenētiskas īpatnības, smagi plaksti vērojami jau ļoti agrīnā vecumā.» Plakstiņu problēmas pašas nekur nepazudīs, tās nepāries, tāpēc ilgtermiņā vienīgā izeja ir ķirurģija.

    Iespējams uzlabot gan augšējos, gan apakšējos plakstiņus, katru atsevišķi vai abus reizē. Biežāk pieprasīta ir tieši augšējo plakstiņu operācija.

    Jārēķinās ar atlabšanas periodu, kas ilgst aptuveni divas nedēļas. Ja procesā radušies zilumi, tie parasti izzūd šādā laika posmā. Pati operācija ilgst no četrdesmit minūtēm līdz divām stundām – atkarībā no darba apjoma.

    Blefaroplastiku rekomendē veikt pilnā anestēzijā, taču, ja tiek koriģēti tikai augšējie vai tikai apakšējie plakstiņi, ir iespējams izvēlēties arī lokālo anestēziju.

    Pēc operācijas ir jūtams neliels diskomforts, izteiktu sāpju nav. Pretsāpju līdzekļu izmantošana nepieciešama tikai retos gadījumos. Parasti tie nav vajadzīgi pat pirmās diennakts laikā pēc korekcijas. Klīnikā pa nakti nav jāpaliek, tomēr, ja izmantota vispārējā anestēzija, jāņem vērā, ka diennakti nedrīkst sēsties pie stūres.

    Ieguvums ir atpūtinātu acu efekts, plaksti ir atvērtāki, acu zona izskatās jauneklīgāka. Ir mazāk grumbu un liekās ādas kroku, vairs nav uztūkuma, zilo riņķu zem acīm. Tieši tādas ir arī Harija pārvērtības. Vislielākais prieks, protams, ir par funkcionālo uzlabojumu – tagad Harijs pasauli redz plašāk.

    Aplūko pakalpojumus šeit

    Aesthetica

    +371 20385822

    [email protected]

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē