• Kā par sevi parūpēties svētku laikā un pēc tam?

    Reklāmraksts
    27. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Teju visu pēdējo mēnesi esam ierauti svētku virpulī. Šīs ir brīnišķīgs laiks, kas mums nes kaudzi skaistuma, īpašus kopā pavadītus mirkļus, kas pildīti ar prieka asarām un lielākiem un mazākiem brīnumiem.

    Es šādi varētu turpināt vēl ilgi, jo šis laiks patiesi ir skaists, taču pēc tā esam arī gan fiziski, gan emocionāli noguruši. Ir bijis jāiztērē krietni vairāk resursu, lai paspētu visu – eglītes pušķošana, svētku tērpu sagatavošana, dāvanu sarūpēšana, ēdienu gatavošana, bērnu eglīšu apmeklēšana, skolotāju un kolēģu iepriecināšana, darba ballītes, kāds labdarības projekts…

    Šogad arī kalendārs mūs nelutina, jo Jaungada svinības ir ieplānojis tieši pa brīvdienām, kas nozīmē, ka atgriešanās ikdienas darbos notiks strauji. Tieši šī iemesla dēļ ir svarīgi jau laicīgi sagatavot mazos priekšdarbus savus spēku atgūšanai, lai nemanāmi nepiezogas nekontrolēts pēcsvētku sagurums. Apskatīsim trīs mazus, bet būtiskus padomus, kas palīdzēs ne tikai sākt laiku pēc svētkiem mierīgi, bet būs noderīgi arī vēl pirms pēdējās kulminācijas – Vecgada vakara.

    Sejas kopšana

    Visbiežāk šajā aktīvajā sezonā pastiprināti lietojam kosmētiku un krietni vairāk aizmirstam par sejas kopšanu. Šis būs īstais laiks atgriezties pie ikdienas rutīnas, kurā tiek iekļauta ne tikai ātra nomazgāšana, bet jau padziļinātas rūpes par sejas ādu. Tāpat vēl arī pirms pēdējās gada ballītes iespējams savu seju palutināt, liekot tai būt īpaši mirdzošai.

    Mājas apstākļos visērtākās ir kopjošās maskas, kur katra ir ar savu mērķi un efektu. Kā viena no drošākajām izvēlēm ir Vichy kolekcijas līdzekļi, kas piedāvā produktus gan detoksikācijai pilsētvidē nogurušai ādai, gan nomierinošai un dziļi mitrinošai sajūtai, kā arī ar augļskābā pīlinga iedarbību.

    Izvēloties sejas kopšanas produktus, Pharmaceris laboratoriju zinātnieki iesaka vienmēr koncentrēties uz trīs galvenajiem aspektiem:

    1. Inovācijas – produkta atbilstība jaunākajiem pētījumiem un pēdējām ādas kopšanas tendencēm
    2. Drošība – augstākās kvalitātes izejvielu izmantošana
    3. Efektivitāte – produkta atbilstība konkrētajai nepieciešamībai vai problēmai

    Elpošanas vingrinājumi

    Elpošana ir cilvēka funkcionalitātes viens no pamata elementiem, un tai patiesi piemīt burvju spēks, ko bieži vien neapzināmies. Viena no populārākajām tehnikām ir diafragmālā elpošana, ko varam veikt jebkur un jebkad – ejot pa ielu, sēžot pie rakstāmgalda, gatavojot ēst vai skatoties televizoru.

    Tai piemīt relaksējošs efekts, kā arī šī elpošana mazina stresu un satraukumu, jo notiek iedarbība uz veģetatīvo nervu sistēmu. Tās veikšanai ir trīs galvenie noteikumi:

    1. Elpošana notiek ar vēdera dobumu, tam paplašinoties un sašaurinoties. To vislabāk kontrolēt, uzliekot roku uz vēdera, tādejādi, jūtot, kā tas piepūšas un saraujas.
    2. Ieelpa ir 2 reizes īsākā, kā izelpa. Lai sākotnēji šo būtu vieglāk kontrolēt, ir jāskaita līdzi. Iesākumā ieelpa tiek veikta, skaitot līdz četri, un izelpa – līdz astoņi. Ja tā ir gana ērti, var pacelt līdz pat 5 un 10 vai 6 un 12.
    3. Lai tehnikai būtu efekts, ieelpa un izelpa ir jāveic vismaz 10 reizes. Vēlams pat 15–20. Tas patiesi neprasīs vairāk par dažām minūtēm, bet sajūtas uzlabojumi būs garantēti.

    Ūdens dzeršana

    Kaut kas, ko mēs visi zinām, bet visi arī par šo grēkojam. Kāpēc vismazāk ūdeni dzeram tieši svētku laikā? Atbilde ir vienkārša: mēs katrs varam uzņemt noteiktu daudzumu šķidruma diennaktī. Šajā svinību virpulī mēs ievērojami vairāk patērējam sulas, limonādes, dzirkstošos dzērienus un kokteiļus, kas nozīmē, ka ir sajūta, ka ūdenim vietas vairs nav.

    Lūk, dažas tehnikas, kā palielināt ūdens daudzumu ikdienā ne tikai pēc svētkiem, bet vēl arī pašā svētku kulminācijas laikā:

    1. Sāc rītu ar siltu puslitra ūdens glāzi. Pirms ķerties klāt pie kafijas vai brokastu kruasāniem izdzer ūdeni. Pus litrs būs jau ¼ no vidēji nepieciešamajiem diviem litriem.
    2. Izdzer glāzi ūdens pēc jebkura cita dzēriena – kafijas, sulas vai kokteiļa, un pirms katras maltītes.
    3. Turi ūdeni sev ērtā un sasniedzamā vietā – uz rakstām galda, virtuves virsmas vai pie dīvāna uz palodzes.

    Ievērojot šos trīs mazos noteikumus, izdosies ne tikai veiksmīgāk atgūties no lielā svētku maratona, bet arī gada pēdējo dienu aizvadīt enerģiski, dzirkstoši un neaizmirstami. Lai visiem izdevies jaunai 2023.gads!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē