• Kā izvēlēties labākos interjera risinājumus savam mājoklim?

    Reklāmraksts
    18. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Mūsu mājoklis ir kā miera oāze, kurā atgriezties pēc garas darba dienas, pavadīt savu brīvo laiku un baudīt mirkļus kopā ar ģimeni. Ir svarīgi, lai telpas un atmosfēra tajās atbilstu mūsu personīgajām vēlmēm un vajadzībām. Interjera plānošana ir būtisks solis ceļā uz savas īstās «māju sajūtas» izveidošanu. Kā izvēlēties labākos interjera risinājumus, lai radītu iedvesmojošu, mājīgu un siltu vidi savās dzīvojamās telpās? Smelies iedvesmu no JUNG sagatavotajām idejām!

    Sāciet ar vēlmju izzināšanu

    Pirms sākt ieguldīt līdzekļus jaunu mēbeļu vai interjera elementu iegādē, padomājiet par savām vēlmēm un to, kādu atmosfēru vēlaties savā mājoklī radīt. Vai jums patīk moderns un minimālistisks stils, vai priekšroka tiek dota kaut kam klasiskam un elegantam? Balstoties uz savām vēlmēm, izvēlieties risinājumus, kas atspoguļos jūsu personību un liks mājās justies kā mājās, relaksēties un uzņemt spēkus jaunam darba cēlienam.

    Izvēlieties pareizu apgaismojumu

    Noteikti ikviens ir pamanījis, kā mainās telpa, izvēloties dažādus apgaismojuma risinājumus. Ar dažādu gaismekļu palīdzību var pilnībā izmainīt telpas noskaņu un sajūtu tajās. Turklāt ne tikai sajūtu ziņā telpa mainās, arī tās funkcionalitāte bieži vien ir atkarīga no izvēlētā apgaismojuma. Piemēram, galvenais apgaismojums jeb pie griestiem piekarināmā lampa spēj vienmērīgi piepildīt telpu ar neitrālu gaismu. Darba apgaismojums – spilgta gaisma noteiktā zonā, piemēram, galda lampa, lampa virs plīts un darba virsmas, stāvlampa, pie kuras lasāt, palīdz koncentrēties un arī kvalitatīvi izpildīt veicamos uzdevumus. Savukārt dekoratīvais apgaismojums – sveces, lampiņu virtenes un citi gaismas rotājumi, telpā radīs romantisku, siltu un mājīgu noskaņu, turklāt kalpos kā lielisks interjera elements. Plānojot sava mājokļa dizainu, ir rūpīgi jāapdomā, kāda ir katras telpas galvenā funkcionalitāte, lai tai izvēlētos atbilstošu apgaismojumu. Nevajadzētu aizmirst arī par dabisko apgaismojumu telpās.

    Domājot par apgaismojumu mājoklī, lai radītu pārdomāta interjera sajūtas, var īpaši piedomāt pie slēdžu un kontaktligzdu izvēles. JUNG saviem klientiem piedāvā risinājumus, kas neatstās vienaldzīgu nevienu – to krāsas un formas lieliski iekļausies jebkurā interjerā, kļūstot par papildu akcentu telpās.

    Krāsu izmantošana

    Krāsām ir ļoti liela nozīme interjerā – tās telpām piešķir īpašas sajūtas un nereti ietekmē arī mājinieku emocionālo stāvokli.  Piemēram, siltie toņi – sarkans, oranžs un dzeltens vairo pozitīvu enerģiju. Tie bieži tiek izvēlēti bērnu istabām un virtuvē. Aukstie toņi – zils, zaļš, violets rada relaksējošu vidi, ko nereti mājinieki izvēlas tādās telpās kā vannas istaba, tualete, guļamistaba.  Rūpīga krāsu izvēle palīdz piesaistīt uzmanību dažādu materiālu faktūrām un izceļ atsevišķus telpas elementus.

    Padomājiet ne tikai par izskatu, bet arī par funkcionalitāti

    Vai bieži ir gadījies tā, ka nopērkat skaistus zābakus vai kleitu, taču tā tiek uzvilkta reizi gadā, jo tomēr ir pa īsu vai šauru? Labā ziņa ir tā, ka nopērkot skaistu dīvānu, kurš nebūs ērts, tas visticamāk tiks izmantots tāpat, taču vai būs iespēja tādā atpūsties pēc garas darba dienas? Iegādājoties interjera elementus un mēbeles, ir būtiski pievērst uzmanību arī to funkcionalitātei, jo tikai tādā gadījumā prece būs ilgtspējīga un apmierinās mājinieku vajadzības. Protams, jāpievērš uzmanība arī izskatam, lai objekts iederētos interjerā, jo tomēr arī estētika un bauda acīm ir svarīga!

    Izmantojiet modernās tehnoloģijas

    Protams, izvēloties interjera risinājumus savam mājoklim, jebkurš var konsultēties ar dizaineri. Taču, lai ietaupītu līdzekļus, mūsdienās ir pieejamas dažādas bezmaksas mobilās lietotnes, kas būs lielisks palīgs mājokļa iekārtošanai. Ar to palīdzību nereti ir iespēja vizualizēt vēlamās krāsas, interjera elementus un mēbeles savā mājoklī, lai pieņemtu pareizo lēmumu. To starpā ir arī «JUNG AR Studio» lietotne. Izmantojot paplašinātās realitātes tehnoloģijas, lietotnē iespējams apskatīt, kā interjerā izskatīsies apgaismojuma ierīces, gaismas slēdži un rozetes, izvēloties no vairāk nekā 2000 JUNG produktiem.

    Iekārtojot savu mājokli, visā procesa laikā paturiet prātā, ka telpās būs jādzīvo jums pašiem. Mājoklis ir jāiekārto tā, lai jūs tajā justos komfortabli, lai izvēlētie elementi, materiāli un koptēls radītu māju sajūtu!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē