• Kā izvēlēties klīniku vēnu ārstēšanai?

    Reklāmraksts
    12. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Izvēlies klīniku ar pieredzi – 60% vēnu operācijas Latvijā tiek veiktas Dr. Mauriņa Vēnu klīnikā.

    Uzziniet otru viedokli, pirms piekrītat vēnu operācijai

    Daudzviet pasaulē ir vispāratzīta prakse, saņemot  viena speciālista slēdzienu par diagnozi un ieteicamo ārstēšanu, konsultēties vēl ar otru dakteri un noskaidrot arī viņa redzējumu, lai būtu vieglāk pieņemt lēmumu, jo sevišķi, ja cilvēks ir apjucis informācijas gūzmā par dažādām vēnu ārstniecības metodēm,  turklāt jūtas uztraukts par savu veselību.

    Lai palīdzētu pacientiem pieņemt izsvērtu lēmumu par vēnu operācijām, Dr.Mauriņa Vēnu klīnika novembrī piedāvā jaunu akciju, kas iecerēta kā pilotprojekts. “Novembrī mēs vēlamies piešķirt 50% atlaidi konsultācijām tiem pacientiem, kuriem jau ir veikts vēnu sonogrāfijas izmeklējums kādā citā klīnikā un tur saņemts slēdziens, ka nepieciešama vēnu operācija,” stāsta  klīnikas vadītājs ķirurgs flebologs Dr. Med. Uldis Mauriņš.  “Mēs veiksim izmeklēšanu vēlreiz un formulēsim, kāds ir mūsu viedoklis par ārstēšanu.”

    -Kā nonācāt pie secinājuma, ka tāda akcija ir vajadzīga?

    – Regulāri sastopamies ar gadījumiem, kad pie mums ierodas pacienti, kuri jau pabijuši kādā citā klīnikā, bet nav pārliecināti, ka tur tiešām piedāvāta visatbilstošākā ārstēšana. No viņu teiktā var secināt, ka reizēm pacientiem veltīts par maz laika, problēmas un risinājumi nav saprotami izskaidroti, izmaksas ir augstākas nekā cilvēks sagaidījis, vai arī ar konkrēto speciālistu neizveidojas labs kontakts un nav vēlēšanās viņam uzticēties.

    Gadās arī, ka man nesaprotamu iemeslu dēļ notiek hiperdiagnostika, piemēram, nesen vienas nedēļas laikā ieradās divi pacienti, kuri citās klīnikās bija saņēmuši slēdzienu, ka nepieciešama vēnu operācija, bet mēs izmeklējot konstatējām, ka operācija nav vajadzīga, jo vēnas nav slimas. Gribētos šādus pacientus pasargāt gan no nevajadzīgi nozīmētas operācijas, gan no liekiem izdevumiem.

    – Finansiālais aspekts ir nozīmīgs un daudziem cilvēkiem – sāpīgs. Viņi meklē palīdzību valsts klīnikās, kas tiek uzturētas par nodokļu maksātāju naudu…

    – Valsts medicīnas iestādēs vēnas tiek operētas ļoti nedaudz – no beidzamajām atskaitēm izriet, ka tikai septiņās klīnikās veic vairāk par 100 vēnu operācijām gadā, bet 11 klīnikās – mazāk nekā 100 operāciju gadā. Ja vairāki kolēģi kopā veic mazāk par 10 operācijām mēnesī, tad katra jauna operācija ir kā jaunatklājums, bet sonogrāfijas lietošana diagnostikā un operācijas laikā visbiežāk šajās klīnikās nenotiek. Ja veic gadā tikai dažas operācijas, ķirurgam nav nepieciešamo instrumentu, zināšanu, prasmes. Tev ir jāoperē katru dienu, jābūt pietiekamam operāciju apjomam, lai  būtu operatīvā izjūta, lai tu justu audus.

    Plus vēl vajadzīgs bagātīgs aprīkojums, visas nepieciešamās tehnoloģijas un saliedēta komanda, jo tikai tādā veidā mēs varam nonākt līdz kvalitatīvam rezultātam. Visiem saviem kolēģiem mācu: ja mēs kaut ko ārstējam, tad pacientam ir jājūt uzlabojumi, nedrīkst būt operācija operēšanas pēc. Diemžēl 10% no visām valstī veiktajām vēnu  operācijām notiek klasiskā aizvēsturiskā veidā – tās ir stripinga operācijas jeb vēnu mehāniska izraušana, lietojot dažāda veida zondes. Tas neatbilst  mūsdienu standartiem vēnu ārstēšanas jomā, tāpēc bieži vien slimie vēnu posmi netiek izoperēti, viss tiek izdarīts traumatiski, lieliem griezieniem un pacients iedzīvojas citos sarežģījumos, kas viņu pavada visu turpmāko dzīvi. Biežākie ir nervu bojājumi, limfvadu bojājumi, lielas traumējošas rētas. 

    Nereti mums ir jāveic atkārtotas operācijas, lai izoperētu atstātos slimos vēnu posmus, bet daļa sarežģījumu no iepriekšējās ārstēšanās paliek un nereti rada lielākas ciešanas nekā būtu tad, ja vēnas vispār neoperētu. Īpaši žēl, ka to varēja izdarīt ar pilnīgi citām metodēm, daudz kvalitatīvāk, un pacients jau sen būtu aizmirsis, ka viņam veikta vēnu ārstēšana. Ja sabojāti limfvadi, tad visu turpmāko dzīvi būs jānēsā  kompresijas zeķes un, ja to nedarīs, tad var attīstīties rozes iekaisums, kājas tūska u.c. Ja ir kājas tūska vai elefantiāze, ja nedarbojas pēda, ja attīstījušies dziļo vēnu bojājumi un ir smags posttrombotiskais sindroms, cilvēkam rodas staigāšanas grūtības un līdz ar to neizbēgami cieš arī vispārējā veselība. 

    Dažkārt brīnos, ka cilvēks, kuram tādā finansiālu apsvērumu dēļ izvēlētā klīnikā bijusi ļoti neveiksmīga operācija, iet pie tā paša ķirurga vēlreiz un rezultāts ir vēl sliktāks. Viņu ārstēt tagad ir gan sarežģītāk, gan dārgāk, komplikācijas jau ir attīstījušās, ar lielu varbūtību nākotnē var izveidoties čūla un mums šo situāciju ir jāmēģina koriģēt. Lai veiktu mūsdienīgu vēnu ārstēšanu, jāapvieno ļoti daudz dažādas tehnoloģijas.

    – Arī, runājot par mūsdienu tehnoloģijām vēnu ārstēšanā, jāvaicā: kā pacientiem orientēties piedāvātajās metodēs, ja katra klīnika tiecas uzsvērt savu izmantoto tehnoloģiju priekšrocības?

    – Patiešām,  katrs cenšas izcelt savas metodes un mazāk stāstīt par iespējamām blaknēm, kas var būt katrai tehnoloģijai, un šajā gadījumā otra eksperta viedoklis ir visai lietderīgs. Pasaulē ir ļoti daudz dažādu konkurējošu tehnoloģiju, ko lieto vēnu ārstēšanai vai operēšanai. Latvijā 90% vēnu tiek operēts, lietojot dažādas endovazālas tehnoloģijas, kas ir mūsdienīgas, no tām visbiežāk (95% gadījumu) izmanto lāzertehnoloģijas, kā arī ir nenozīmīgs radiofrekvences un līmes metodes lietošanas īpatsvars.

    Mūsu klīnikā šīs divas pēdējās tehnoloģijas nepraktizējam, jo uzskatām radiofrekvenci par nepietiekami efektīvu, bet līmes operāciju – par pārāk bīstamu, jo tā saistīta gan ar augstāku dziļo vēnu trombozes risku, gan lielāku rekanalizācijas – asiņu plūsmas atjaunošanās iespēju, turklāt ir neskaidrības par dažādām reakcijām uz svešķermeņiem, tās šobrīd aprakstītas medicīniskajā literatūrā. Metodes, kur nav pārliecības par efektivitāti un drošumu, mēs savā klīnikā nelietojam.

    Dr. Med. Uldis Mauriņš par ārstēšanu ar biolīmi.

    – Pēc kādiem kritērijiem jūs spriežat par dažādo tehnoloģiju efektivitāti?

    – Kursos un meistarklasēs, ko mēs esam organizējuši, ir lietotas visdažādākās tehnoloģijas, līdz ar to mums ir bijusi iespēja salīdzināt, kādi ir rezultāti mūsu pacientiem. Esam veikuši gan līmes operācijas ar divām dažādām līmēm, gan radiofrekcvences operācijas, mūsu klīnikā ir aprobētas visdažādākās tehnoloģijas, tādēļ par katru no tām mums ir pamatots viedoklis, kas izkristalizējies praktisko mācību ietvaros. To gaitā ārstētajiem pacientiem esam sekojuši un izvērtējuši visus iespējamos plusus un mīnusus.

    – Tas ir viens  no faktoriem, kas padara jūs par ekspertiem, pie kuriem ir vērts vērsties pēc viedokļa. Kādi ir citi faktori?

    – Mums ir uzkrāta patiešām liela pieredze. Mūsdienīgi vēnu ārstēšanas centri šobrīd Latvijā faktiski ir tikai daži. Jaunākie statistikas dati rāda, ka valstī kopumā gadā veic aptuveni 6000 vēnu operāciju, no tām 3000 – mūsu klīnikā. Šeit izveidota vienota profesionāla komanda, kā arī apkopotas visas mūsdienīgākās tehnoloģijas gan diagnostikā, gan tālākā ārstēšanā, izveidota sistēma, kas ļauj  visefektīvāk un kvalitatīvāk ārstēt vēnas.

    Saistībā ar lielo pieredzi un veikto operāciju daudzumu mums šīs operācijas tiek izpildītas savādāk un esam panākuši, ka varam pacientiem piedāvāt ne tikai labāku kvalitāti, bet arī saprātīgu cenu. Ļoti bieži pacientiem ir pārsteigums, ka mūsu cenas ir zemākas nekā citur, kur veikta pirmā konsultācija.  Parasti tur, kur tiek lietotas tehnoloģijas lielākā apmērā, ir arī iespēja, sadarbojoties ar tehnoloģiju ražotājiem, iegūt īpašākas cenas materiāliem. Bet ir arī vairāki citi aspekti – mums ilgstoši veicot dažādus pētījumus, ir bijusi iespēja panākt to, ka ir daudz mazāks recidīvu risks, jo mēs šajās operācijās lietojam vismūsdienīgāko ārstēšanas stratēģiju, tātad pacientam ir zemāks ne tikai sarežģījumu risks, bet arī problēmas atjaunošanās risks, veicot operācijas pie mums.

    Esam izstrādājuši stratēģijas, sadalot ārstēšanu vairākos posmos, samazinot ķirurģiskas vēnu izņemšanas īpasvaru, kas ļauj saņemt augstvērtīgu rezultātu ar zemu sarežģījumu risku un labāko iespējamo estētisko rezultātu, samazināt sāpes un kosmētiskos defektus, kas saistīti ar vēnu ārstēšanu.  Kad sākumā domāju, kā nosaukt klīniku, kāds pacients teica, ka nosaukumā jābūt manam uzvārdam un vārdam “vēnas”. Tas bija vērtīgs padoms. Mūsu klīnika savas darbības gados kļuvusi sabiedrībai pazīstama un daudzi cilvēki nu jau zina, ka pie Dr. Mauriņa var kvalitatīvi izārstēt vēnas. Mēs varam būt lepni par saviem panākumiem!

    Pieteikt vizīti pa tālruni: 67374747

    Vairāk par vēnu ārstēšanas piedāvājumu šeit: https://venucentrs.lv/lv/kaju-venu-diagnostika

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē