• Kā iedrošināt savu vīrieti pārmaiņām

    Reklāmraksts
    14. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Veselīgs un kopts vīrietis mūsdienās nav nekāds retums, tomēr – daudzi to it kā gribētu, bet saņemties jau ir grūtāk.

    Tāpēc, ja vien sievietei nav vienalga, viņas attieksmei, iedrošinājumam var būt nozīmīga loma, lai vīrietis, vēloties mainīt to, kas neapmierina pašsajūtā vai izskatā, pieņemtu lēmumu un rīkotos. Viena no iespējām un dažreiz pat vienīgais risinājums ir plastiskā ķirurģija.

    Konsultē Dr. Ieva Lāce, Aesthetica klīnikas plastikas ķirurģe

    Cik daudz par mūsdienu plastiskās ķirurģijas iespējām interesējas arī vīrieši?

    Mūsu klīnikas pacientu vidū esmu novērojusi gana daudz vīriešu. Arī viņus interesē estētiskās medicīnas iespējas, kas palīdz uzturēt koptu izskatu, pašpārliecinātību un veselību. Taču mediķu pieredze gan liecina, ka vairums vīriešu pie dakteriem iet nelabprāt, viņi to dara tikai galējas nepieciešamības gadījumos. Vīrieši kautrējas runāt par savām veselības problēmām, vēl jo vairāk – atzīties bailēs, nedrošībā vai kompleksos par vizuālo izskatu. Lai justos labāk, ir jāpieņem lēmums. Daļa vīriešu šo lēmumu pieņem paši, tomēr visbiežāk vīrieti uz konsultāciju atved viņa tuvākā sieviete – sieva, draudzene vai meita. Viņas ir tās, kas iedrošina.

    Kuras ir populārākās plastikas operācijas vīriešiem?

    Vīriešiem pieprasītākā ir augšējo plakstiņu korekcija. Tā ir salīdzinoši ātra operācija, taču uzlabojumi izskatā ir ļoti būtiski. Plakstiņu ādas noslīdējums var radīt ne tikai sagurušu, dusmīgu izskatu, diskomfortu, bet arī ierobežot redzes lauku uz sāniem, tā apgrūtinot redzes spējas. Bieži vien reizē ar augšējiem tiek koriģēti arī apakšējie plakstiņi.

    Kā otru pieprasītāko operāciju gribētu izcelt ausu korekciju. Ir vīrieši, kuriem jau kopš bērnības vai pusaudžu gadiem ir kompleksi par savām ausīm. Daļa tās maskē ar gariem matiem un dažādām galvassegām. Un pieredze rāda, ka bieži vien tieši sievietes motivē vīrieti pārmaiņām. Viņas iedrošina nebaidīties, palīdz atrast informāciju un ir gatavas doties līdzi pie plastikas ķirurga, lai aprunātos par korekcijas iespējām. Svarīgi arī saprast, ka ierobežojumi gan pēc augšējo plakstiņu, gan ausu korekcijas operācijas ilgst īsu brīdi, it sevišķi, ja to salīdzina ar gadiem vai pat gadu desmitiem, cik ilgi cilvēks mocījies kompleksos par savu izskatu. Bieži vien, redzot, cik ātri var mainīt to, kas tik ilgi traucējis, pacienti atzīst – nesaprot, kāpēc vilcinājušies pieņemt lēmumu par labu operācijai.

    Cik ilgi pēc operācijas jāatsakās no sabiedriskās dzīves?

    Pēc plakstiņu un ausu korekcijas jārēķinās, ka vienu nedēļu būs jāatsakās no ierastajām aktivitātēm – gan fiziskajām, gan sabiedriskajām –, jo pēc ausu korekcijas ap galvu ir apsējs, bet pēc plakstiņu operācijas – plāksteri, kā arī jārēķinās, ka ap acīm var būt zilumi. Reizēm gan to nav vispār, tomēr labāk ieplānot brīvu laiku. Ja nepieciešams, tiek atvērta darba nespējas lapa.

    Vai plakstiņu korekciju veic kādā noteiktā vecumā?

    Plakstiņu operāciju lielākoties veic vīrieši ap 40–50+, kad gravitācijas un dzīvesveida ietekmē plakstiņu āda mēdz noslīdēt uz leju. Tāpat nozīme ir ģenētiskajam faktoram, tāpēc operācijas mēdz izvēlēties arī gados jaunāki vīrieši, kas smagnējos plakstiņus saņēmuši mantojumā no vecākiem vai vecvecākiem. Vēl ir vīrieši, kuriem uzacis atrodas ļoti tuvu plakstiņu malai. Savukārt, salīdzinot ar sievietēm, vīriešiem uzacis atrodas zemāk un ir citādas formas, viņiem nav tik izteiktu acu loku. Tāpēc bieži vien pilnuma sajūta, smagums, nogurums plakstos un acu asarošana mēdz būt arī jaunākos gados, bet to parasti noveļ uz pārstrādāšanos un nogurumu, kamēr patiesībā vainīgi var būt arī plakstiņi.

    Kad plakstiņu āda sāk slīdēt lejup, vīrietis to kompensē ar biežu uzacu celšanu uz augšu, līdz ar to pēc operācijas var ievērojami uzlaboties arī pieres izskats, jo uzacis vairs nav tik aktīvi jārauc uz augšu.

    Gadījumos, kad augšējie plakstiņi aizsedz redzes lauku un traucē labi redzēt, tā jau ir medicīniska problēma. Ja uz plakstiņu korekciju nozīmē acu ārsts, čeku par pakalpojumu var iekļaut ieņēmumu deklarācijas attaisnoto izdevumu sarakstā un atgūt daļu no summas.

    Kādas citas korekcijas kungi izvēlas?

    Vīriešiem tipiskākās problēmzonas ir vēders, sāni virs jostas, pazode un krūtis – uzkrājas ietiepīgie tauku depozīti, no kuriem nav tik viegli atbrīvoties nedz ar aktivitāšu, nedz veselīga uztura palīdzību. Ķermeņa formu un apjomu var koriģēt ar tauku atsūkšanas metodi, ko iespējams kombinēt ar vēdera plastiku, ginekomastijas korekciju – krūšu samazināšanu vīriešiem. Arī kungi veic sejas plastiku, lai atgūtu jauneklīgāku izskatu. Populāra ir dubultzoda korekcija, kam varam piedāvāt vairākas metodes. Svarīga ir deguna starpsienas korekcija pēc iedzimtām deformācijām vai dzīves laikā iegūtām traumām, ikdienu un intīmo dzīvi uzlabot var cirkumcīzija jeb apgraizīšana. Vairākas operācijas var veikt vienā reizē, bet katrs gadījums ir jāizvērtē individuāli.

    Speciālista viedoklis

    Aesthetica klīniskā un veselības psiholoģe Kristīne Karlsone:

    «Arī vīrietim gribas izskatīties labi, un parasti tieši pēc 40 gadu vecuma vīrieši vēlas uzlabot savu ārējo izskatu un izvērtē iespējas, kā to izdarīt. Tomēr daudzi baidās atklāt vēlmi izskatīties jauneklīgāk, sakopt savu ārieni, jo kādai sabiedrības daļai tas varētu nešķist gana vīrišķīgi. Vīrieši meklē informāciju, skaļi to neafišējot, jo baidās tapt nosodīti. Tādā brīdī ir labi gūt atbalstu mājās, kur iedrošina nebaidīties.

    Sievietes atbalstam jābūt drīzāk racionālam. Tam nebūtu vēlams izpausties kā žēlošanai, jo tas vīrietim varētu likt justies vājākam, un viņš šādu atbalsta formu var nepieņemt. Ir svarīgi, lai sievietes atbalsts nepārvēršas arī par padomu sniegšanu. Lai gan tas ir racionāli, tomēr vīrietim var šķist nepieņemami, jo viņš var sajusties mazāk pašapzinīgs, nedrošāks par savām spējām. Viņam noteikti nevajag, lai sieviete izlemtu viņa vietā.

    Ja patiešām ir vēlme atbalstīt savu vīrieti, tad sievietei komunikācija jāveido smalki, neaizskarot viņa pašcieņu. Cieņpilnas attiecības ir svarīgas arī šādos jautājumos. Ja vīrietis pats jau ir pieņēmis lēmumu veikt kādu plastiskās ķirurģijas procedūru, ieteicams to uzņemt ar izpratni, jo pat vistuvākais cilvēks ne vienmēr var zināt, kā patiesībā savā ķermenī jūtas otrs. Sievietei jārada pārliecība, ka viņa ir droša par sava vīrieša lēmuma pareizību, ka viņš pats ar visu lieliski tiks galā. Divsavienība, pāris, partnerība jau tāpēc pastāv – lai viens otru atbalstītu, būtu līdzās arī tad, ja lēmums tik viegli rokā nedodas, tajā skaitā attiecībā uz veselības un izskata uzlabošanu. Galu galā – vēsturiski sievietes ir iedvesmojušas vīriešus svarīgiem lēmumiem visdažādākajās jomās, un vīrieši ir paveikuši daudzas lielas lietas tieši sieviešu motivēti, iedrošināti un atbalstīti.»

    Sadarbībā ar klīniku

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē