• Kā atjaunot mājokli bez milzīgiem tēriņiem?

    Reklāmraksts
    16. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Sava mājokļa atjaunošana ir jauna un radoša pieredze, bet bez konkrēta plāna tā var izvērsties par neplānoti dārgu projektu. Ieteiksim dažas vienkāršas un lētas idejas, kā atjaunot interjeru bez lieliem tēriņiem.
    • Mainiet krāsas

    Pārkrāsojot telpas sienas citā tonī, mainās pati telpa. Izvēloties gaišākas krāsas, telpa kļūst vizuāli lielāka, kamēr tumšākas krāsas var radīt mājīgāku un intīmāku sajūtu.

    • Nomainiet gaismekļus

    Vispirms nomainiet gaismekļus, kuriem laika gaitā ir salūzušas detaļas vai kuru nodrošinātais apgaismojums ir nepietiekams, traucējošs vai neatbilst telpas funkcijai. Dažkārt pietiek nomainīt aukstas gaismas LED spuldzi pret siltas vai neitrālas gaismas, lai telpa pilnībā izmainītos. Lētākais veids, kā atjaunot gaismekļus, ir to abažūru nomaiņa.

    • Izveidojiet galerijas sienu 

    Izvēlaties sienu, uz kuras izveidot fotogrāfiju, gleznu, plakātu, bērnu zīmējumu galeriju, tādējādi pievienojot telpai personisku un mājīgu māksliniecisku akcentu. Sienas, kas dekorētas ar dažāda izmēra ierāmētiem vizuāliem materiāliem, šobrīd ir ļoti populāras. 

    • Atjaunojiet mājas tekstilu

    Mājas tekstila atjaunošana ir ļoti plaša tēma. Mājas tekstils ir aizkari, pledi, pārvalki, dekoratīvie spilveni, vannas istabas tekstils. Ar laiku mājas tekstils nolietojas, aizkari izbalē un pienāk laiks tos mainīt. Pievērsiet uzmanību, cik daudzveidīgs un krāsains var būt vannas istabas tekstils, pilnībā mainot sajūtas, kas pārņem ienākot vannas istabā.

    • Atjaunojiet vecas mēbeles

    Ja jums ir vecas mēbeles, kas vairs netiek lietotas, apsveriet iespēju tās atjaunināt, piemēram, noņemot veco lakas kārtu un pārklājot ar jaunu krāsu, vai nomainot auduma tapsējumu. Mājās  apstākļos atjaunot un dekorēt mēbeles ir mūsdienīgi. Kā to darīt skaisti, kvalitatīvi un videi draudzīgi?  Daudzi zināmi krāsu ražotāji piedāvā videi draudzīgas krāsas mēbeļu pārkrāsošanai un dekorēšanai, savukārt interneta resursos iespēja smelties informāciju un apgūt pamata paņēmienus. 

    • Telpaugi

    Veiciet savu istabas augu revīziju – liekos atdodiet; pāraugušos – iestādiet jaunos lielākos podiņos. Pirms pārstādīšanas iegādājaties jaunus dekoratīvos podus, lai augi, kad būs kupli saauguši, efektīgi papildinātu kopējo interjeru. 

    • Izvēlaties dekoratīvus priekšmetus ar tekstūru

    Faktūra un tekstūra ir divi mākslas elementi, kas tiek izmantoti, lai aprakstītu arī tik dažādus interjera priekšmetus. Tekstūra raksturo sajūtas, kādas rodas šim priekšmetam pieskaroties – mīksts, silts, pūkains. Tās ir īpašības, kas raksturīgas mājas tekstila priekšmetiem – dekoratīviem spilveniem, plediem un paklājiem. Šobrīd mode ir mīkstas un siltas tekstūras, kas ir dekoratīviem spilveniem un mīkstiem paklājiem.

    • Paklāju atgriešanās

    Paklājs telpā rada siltu un omulīgu noskaņu, bet tas var kalpot arī par interjera akcentu. Šobrīd paklāju industrija piedzīvo īstu sprādzienu – piedāvājumā var atrast visu veidu un stilu paklājus visdažādākajos toņos un faktūrās. Paklājs no aizmirsta interjera priekšmeta ir atgriezies un nokļuvis uzmanības centrā. Paklāju piedāvājums ir ļoti plašs, tāpat to cenu diapazons. Priekšroku dodat dabīgu šķiedru paklājiem.

    • Trauki

    Skaisti trauki un glāzes ir rota svētku un viesību galdam. Ļoti bieži trauki pie mums ir nonākuši no iepriekšējiem lietotājiem, daudzi laika gaitā ieplīsuši un no tiem grūti veidot vienotu galda klājumu. Izvēlaties traukus un glāzes, kas sagādā prieku un atbilst jūsu personīgam stilam. Patīk svaigi ziedi? Izvēlaties savu galda klājumu papildināt ar akcenta vāzēm un mūsdienīgiem svečturiem. Ne mazāka izšķiršanās ir jauni galda piederumi. Varbūt jūs neplānojat rīkot svinības 12 personām, taču nākamreiz draugi novērtēs noskaņu, ko dos jūsu personību un pasniegto ēdienu akcentējoši trauki. 

    Pavasaris ir ļoti pateicīgs laiks pārmaiņām mājoklī! Izmantojiet 220.lv interjera aksesuāru, mājas tekstila, trauku un gaismekļu piedāvājumu tā realizācijai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē