Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • #JūrmalasGarša

    Reklāmraksts
    11. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lieldienu receptes, ko piedāvā Jūrmalas šefpavāri.

    Konditoreja Bitīte

    Bitītes Lieldienu biezpiena sieriņi

    Bitītes Lieldienu sieriņš ir jauka alternatīva tradicionālajai pashai. Turklāt sieriņu dekorēšana būs jauka izklaide visai ģimenei.

    Sastāvdaļas

    • 750 g 9% biezpiena
    • 120 g pūdercukura
    • 105 g saldkrējuma sviesta
    • 450 g baltās šokolādes
    • 2–3 pilītes pārtikas krāsvielas (ja gribas glazūras dažādās krāsās)
    • Cukura pērlītes u. c.

    Skaistāk sanāks, ja biezpiena sieriņus veidosiet silikona formās. Ērtākai glazēšanai iesakām sieriņus gatavot uz saldējuma kociņa.

    Pagatavošana

    Ar mikseri saputo saldkrējuma sviestu. Biezpienu sasmalcina, lai izveidotos smalka masa (izberž caur sietiņu vai izmanto mikseri). Sviestam pievieno caur sietiņu izsijātu pūdercukuru, masu labi samaisa. Sviesta un pūdercukura masai pievieno biezpienu. Visu labi samaisa, liek silikona formiņās un ievieto saldētavā uz pāris stundām, lai sastingst. Gatavo masu ņem ārā no formiņām un dekorē.

    Ūdens peldē izkausē balto šokolādi un aplej ar to (vai iemērc) sieriņus. Baltajai šokolādei var pievienot 2–3 pilienus pārtikas krāsvielas, lai iegūtu glazūras dažādās krāsās. Glazētos sieriņus dekorē ar cukura pērlītēm un citiem dekoriem.

    Restorāns 36. līnija

    Apsvilinātā laša fileja ar baltajiem sparģeļiem, rabarberiem un estragona mērci

    Sastāvdaļas

    • 150 g laša filejas
    • 3 baltie sparģeļi
    • 1 olas dzeltenums
    • 50 ml augu eļļas
    • 30 g foreles ikru
    • 3 paipalu olas
    • ¼ rabarbera
    • Pustējkarote Dižonas sinepju
    • Citrona sula pēc garšas
    • Svaigs estragons pēc garšas
    • Sāls pēc garšas
    • Cukurs pēc garšas

    Pagatavošana

    Laša fileju apkaisa ar sāli un nedaudz cukura, atstāj uz pusstundu. Nosusina ar salveti un liek cepeškrāsni 50 grādos uz 30 minūtēm. Izņem ārā no cepeškrāsns un apcep uz pannas bez taukvielām no visām pusēm, tad sadala pa šķiedrām.

    Baltos sparģeļus nomizo un blanšē verdošā sālsūdenī aptuveni četras minūtes. Plāni sagriež.

    Rabarberu nomizo un plāni sagriež.

    Mērce. Olas dzeltenumu kuļ kopā ar Dižonas sinepēm, pēc garšas pievienojot cukuru, sāli, citrona sulu un sakapātu svaigu estragonu. Kuļot lēni pievieno augu eļļu, līdz izveidojas viendabīga konsistence.

    Pagatavotās sastāvdaļas liek šķīvī, dekorē ar foreles ikriem un paipalu olām.

    Konditoreja Madam Brioš

    Lieldienu biezpiena deserts

    Sastāvdaļas

    • 900 g biezpiena
    • 900 g saldkrējuma sviesta
    • 200 g cukura
    • 190 g saldā krējuma
    • 80 g žāvētu aprikožu
    • 80 g ananasu sukāžu
    • 40 g lazdu riekstu
    • 5 g želatīna
    • 1 apelsīns

    Dekorēšanai

    • 200 g cukura
    • 50 g apelsīna miziņas
    • 50 g ūdens

    Pagatavošana

    Biezpienu sasmalcina, izmantojot sietiņu vai mikseri. Sakuļ sviestu ar cukuru līdz krēmveida konsistencei. Sakuļ saldo krējumu. Sukādes un riekstus sasmalcina blenderī. Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī. Biezpienam pievieno sakulto sviestu un saldo krējumu, maisa līdz viendabīgai konsistencei. Pievieno sasmalcinātās sukādes un riekstus, pēc tam želatīnu. Masu salej formās un liek saldētavā, līdz sastingst, tad pārvieto uz ledusskapi, kamēr atsilst.

    Dekoram:

    Sarīvē apelsīna mizu un vāra cukurūdenī līdz brīdim, kamēr ūdens iztvaiko un miza karamelizējusies. Izrotā desertu.

    Restorāns Neptūns

    Pildītas olu pusītes

    Sastāvdaļas

    • 3 vārītas olas 
    • 45 g fetas siera
    • 30 g majonēzes
    • Zaļumi pēc izvēles
    • Mazsālīta siļķe 

    Pagatavošana

    Olas pārgriež gareniski uz pusēm, izņem dzeltenumus. Olu dzeltenumus sasmalcina, pievieno fetas sieru un kārtīgi samaisa. Masu ievieto konditorejas maisiņā un dekoratīvi iepilda olas baltajās pusītēs. Pa virsu liek siļķi vai jebkuru citu zivi pēc izvēlas, piestāvēs arī mazās garneles vai ikri. Dekorē ar olīvu, citronu un tomātu.

    Pasākumi, koncerti, sportiskās aktivitātes

    • 15. un 16. aprīlī plkst. 12.00–17.00 Lieldienas Majoros un brīvdabas izstāde Tauriņu pavasaris
    • 15. aprīlī plkst. 19.00 koncerts Bahs un Mocarts Lielajā Piektdienā Dzintaru koncertzālē
    • 17. aprīlī plkst. 12.00–15.00 Lieldienas zvejnieka sētā Jūrmalas Brīvdabas muzejā
    • 17. un 18. aprīlī plkst. 12.00–17.00 brīvdabas izstāde Tauriņu pavasaris Kauguru kultūras nama pagalmā
    • 18. aprīlī plkst. 12.00 ekumēnisks koncerts, svētbrīdis Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā
    • 18. aprīlī plkst. 17.00 Lieldienu koncerts Trio Palladio Dzintaru koncertzālē
    • 4. maijā Jūrmalas skriešanas svētki Majoru pludmalē
    • 1.–5. jūnijā pasaules tūres posms pludmales volejbolā Majoru pludmalē

    Vairāk par atpūtu Jūrmalā visitjurmala.lv un Facebook.com/VisitJurmala

    Tiekamies pavasarī, tiekamies, Jūrmalā!

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē