• Interesanti fakti par «The Prodigy»

    Reklāmraksts
    16. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    The Prodigy, britu elektroniskās mūzikas grupa, ir atstājusi neizdzēšamu iespaidu uz mūzikas pasauli kopš tās dibināšanas 90. gadu sākumā. Ar saviem pulsējošajiem ritmiem, jaudīgajiem priekšnesumiem un unikālajām skaņu ainavām grupa «The Prodigy» turpina valdzināt klausītājus visā pasaulē.

    Nav noslēpums, ka šogad populārā grupa «The Prodigy» Rīgā savus fanus iepriecinās 18. augustā, kāpjot uz skatuves «Wondersalā». Šajā rakstā aplūkosim sešus interesantus faktus par leģendāro britu grupu «The Prodigy».

    • 1. Grupas dibināšana

    Grupa «The Prodigy» tika dibināta 1990. gadā Breintrijā, Eseksas grāfistē, Anglijā, un tās idejas autors bija Laiems Hovlets. Hovlets, grupas dibinātājs, bija galvenais dziesmu autors, producents un taustiņinstrumentālists.

    • 2. Grupas pirmais un pēdējais studijas albums

    Grupa «The Prodigy» ir izdevusi septiņus studijas albumus. Taču pirmais singls tika izdots 1992. gada 28. septembrī izdevniecībā «XL Recordings» Apvienotajā Karalistē un «Elektra Records» Amerikas Savienotajās Valstīs ar nosaukumu «Experience». Septītais «The Prodigy» izdotais studijas albums ir «No Tourists». Tas tika izdots 2018. gadā.

    • 3. Albums «The Fat Of The Land»

    “The Fat Of The Land” ir trešais «The Prodigy» albums. Tas tika izdots 1997. gadā, un jau pirmajā nedēļā tika pārdots vairāk nekā 317 000 eksemplāru. “The Fat Of The Land” albums iekļauts Ginesa rekordu grāmatā kā visātrāk pārdotais britu albums. Kopš 2019. gada tas ir pārdots vairāk nekā 10 miljonos eksemplāru.

    • 4. «The Prodigy» lielākie koncerti

    Savas karjeras laikā grupa «The Prodigy» fascinējusi klausītājus ar daudziem saviem elektrizējošajiem priekšnesumiem. Vairākas reizes leģendārā grupa uzstājusies Glastonberijas festivālā Piltonā, Anglijā. Glastonberijas festivāls ir piecu dienu laikmetīgās skatuves mākslas festivāls. Pasaulslavenā grupa ir uzstājusies arī tādos festivālos kā Līdsas festivālā un «Coachella» mūzikas festivālā. Līdsas festivāls ir viens no lielākajiem un slavenākajiem festivāliem Lielbritānijā, savukārt «Coachella» (oficiālais nosaukums Coachella Valley Music and Arts Festival) ir ikgadējs mūzikas un mākslas festivāls, kas norisinās Kalifornijas tuksnesī.

    • 5. Grupas solists Kīts Flints

    2019. gada 4. martā mūžībā aizgāja leģendārais grupas «The Prodigy» solists Kīts Flints. Flinta nāve satricināja mūzikas industriju un dziļi apbēdināja fanus visā pasaulē. Viņš tika atrasts miris savās mājās Eseksas grāfistē, Anglijā, 49 gadu vecumā. Solists izdarīja pašnāvību.

    Neskatoties uz gadu gaitā piedzīvotajiem izaicinājumiem un traģēdijām, tostarp Kīta Flinta pāragro aiziešanu mūžībā, grupa «The Prodigy» vēl joprojām turpina iepriecināt fanus visā pasaulē.

    • 6. «The Prodigy» Latvijā

    18. augusts nebūs pirmā reize, kad leģendārā britu grupa «The Prodigy» koncertēs Latvijā. Grupa Latvijā jau ir uzstājusies 3 reizes – 2006. gada pavasarī, 2009. gada rudenī un 2016. gada aprīlī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē