• Imunitāte iet caur vēderu – kā to stiprināt rudenī?

    Reklāmraksts
    19. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Freepik
    Laikapstākļiem kļūstot rudenīgiem, pavisam viegli var saaukstēties un saķert vīrusus. Stiprināt imunitāti pret dažādām saslimšanām var ne tikai lietojot vitamīnus. Sevišķu lomu imunitātes veicināšanā spēlē arī vēdera mikroflora.

    Var šķist neticami, bet tieši mikroorganismu kopums mūsu zarnu traktā iesaistās imunitāti regulējošos procesos. Tas nozīmē, ka rūpējoties par zarnu mikrofloru, tiešā veidā atbalstām arī savu imūno sistēmu un veselību.

    Ir vairākas vienkāršas metodes, kā varam veicināt zarnu mikrofloras līdzsvaru sākoties vīrusu laikam!

    Roku mazgāšana un higiēnas principu ievērošana samazina zarnu trakta infekciju risku. Roku mazgāšana ar ziepēm ir viens no lētākajiem un efektīvākajiem sabiedrības veselības aizsardzības pasākumiem un var ievērojami samazināt saslimšanas risku.

    Ēdot dažādus svaigus augļus un dārzeņus, mēs arī varam veicināt imunitāti. Tomēr rudens ražas laikā der atcerēties arī par augļu un dārzeņu kārtīgu nomazgāšanu pirms ēšanas. Neapstrādāti augļi un dārzeņi ir jāmazgā pirms mizošanas, sagriešanas, ēšanas vai vārīšanas. Mazgāšana samazina baktēriju skaitu, kas var atrasties uz svaigiem produktiem.

    Arī veselīgs un šķiedrvielām bagāts uzturs spēlē lielu lomu ne tikai vēdera veselībā, bet arī imunitātē. Ikdienā uzņemot pietiekami daudz graudaugu, pākšaugu, dārzeņu un augļu, rūpējamies ne tikai par savu slaido līniju, bet arī uzturam mūsu zarnu mikrofloru veselīgā līdzsvarā.

    Rudenī nedrīkst aizmirst par probiotikām vēdera labsajūtai! Probiotikas ir labās baktērijas, kas dzīvo mūsu zarnās un uzņemtas pietiekamā daudzumā, veicina vēdera darbību un līdzsvaru. Probiotikas ietekmē mūsu imūno šūnu aktivitāti, tādējādi mazinot iekaisumu risku un regulējot šūnu savstarpējo sazināšanos. Svarīgi ir aptiekā izvēlēties oriģinālās probiotikas ar reāli pierādītu labvēlīgu ietekmi uz cilvēka imūno sistēmu, kā arī gremošanas trakta veselības veicināšanu.

    Šobrīd zinātnieku vidū visvairāk sevi pierādījušas ir pienskābās baktērijas L. rhamnosus (LGG®). Sevišķi efektīva ir LGG® pienskābo baktēriju kombinācija ar bifidobaktērijām BB-12®. Tie ir divi visvairāk pētītie probiotiku celmi ar reāliem zinātniskajiem pierādījumiem. Gan LGG®, gan BB-12® atzītas par piemērotām un drošām labajām baktērijām lietošanai visās vecumā grupās. Abiem minētajiem baktēriju celmiem ir zinātniski pierādīta labvēlīga ietekme uz cilvēka imūno sistēmu, kā arī gremošanas trakta veselības veicināšanu.

    Rūpējies par savu vēdera mikrofloru! Labās baktērijas zarnās ir pirmā aizsardzības līnija pret norītajām baktērijām un vīrusiem. LIVEO sastāvā esošajām LGG® un BB-12® labajām baktērijām ir zinātnē balstīts un pierādīts efekts zarnu mikrofloras veicināšanai, kas piemērots lietošanai jau no dzimšanas. LIVEO ir pielāgots trīs formās – pilienos, kapsulās un pulverīšu veidā, un ir piemērots jaundzimušajiem, bērniem un pieaugušajiem un grūtniecēm.

    Avoti:

    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/bb-12

    https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/lgg

    Davidson LE, et al. Eur J Clin Nutr. 2011

    Rizzardini G, et al. Br J Nutr. 2012

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē